Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
oj tak oj tam :wink:

nadal często używam (kultowego?) sześcioletniego 350D (wyposażonego obecnie we wszystkie ww. cechy ) i trochę bym się.... zdenerwował, gdyby mi nagle powiedział, że sorry, papa, od teraz wszystkie zdjęcia mają datę 2001-01-01 00:00:00 i nic z tym nie zrobisz!

na szczęście, jak to 350D tak powie, to wymienię mu bateryjkę i znów wszystko będzie ok. z 60D już tak nie da rady.

pozostaje mieć tylko nadzieję, że Canon... () ... w jakiś bardziej trwały sposób zabezpieczył podtrzymanie zegarka (np. raczej kondensator zamiast akumulatora czy baterii).
Ja do starych aparatów nic nie mam, każdym da się zrobić. Tylko różnica w ilości pracy, jaką trzeba włożyć w przygotowanie pliku do druku z 10mpix (400D, 1000D) a z >18mpix (550D, 60D, 5DII) jest kolosalna. Generalnie aparaty zmodyfikowane na podczerwień zbytniego zbytu nie mają, poza tym przygotowałem go sobie ledwo kwartał temu, ale bardzo chętnie bym go wymienił na 550D głównie z racji matrycy, która mi bardzo pasuje i w zakresie 100-400 absolutnie niczym nie ustępuje tej z 5DII.