witam, od wczoraj stalem sie mysle, ze szczęsliwym posiadaczem 60D na początek ze standardowym obiektywem kItowym EF-S 18-55 iS. Moja przygoda z lustrem dopiero sie zaczyna wiec jestem amatorem. Kupiłem aparacik w MediaMarkt w promocji bez VAT mysle, że dobra cena bo 3251,00 zł brałem go z pełną świadomością (odstatni model ze szklanej gabloty tzw. wystawowy - pozostałe tego samego dnia wyprzedali) Sprzedwcy poinformowali mnie, że znajduje sie on tam od ok. 3 miesiecy. nie nosił zadnych śadow uzytkownia, poza brakiem foli na wyswietlaczu. po Uruchomieniu w domu zobaczyłem date 08.06.2010 w menu dane akumulatora było jakieś 606 zdjęc i akumulator rozladowany. Kupiłem nową karte i zainstalowałem ja, po wlożeniu jej i zrobieni ok 80 zdjęc zgrałem je do komp. i zobaczyłem numeracje IMG_6260 - itd.
Akceptuje to 606 zdjęc które zrobili moze klienci w Media przez te 3-4 miesiące oglądając ten aparat jest to normalne sam zrobilem ok 30 w sklepie. Ale skąd numeracja od 6260 - w ustawieniach jest narastajaco. Może żeczywiście sprzedawca włożył karte swoja i przejeło z niej numeracje - bo przeszło 6000 zdj w sklepie to tak mało realne - w jaki spsób moge sprawdzic ilość wykonanych migawek?? - widze ze powyźej podawalisie program w LINUX-ie nie mam i nie umiem go obsłużyć, zainstalwałem program OPANDA PowerExif ale nie obsługuje - 60D. Proszę o pomoc bo nie daje mi to spokoju -moge jeszcze oddac aparat - tylko troche szkoda bo wszysto z nim ok.