Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1282

Wątek: Eos 60D

Mieszany widok

Domyślnie

[QUOTE=greg7878;943413
    Po przyklejeniu do 60-ki osłony ekranu LCD ze szkła hartowanego ( przynajmniej firmy JYC - taką kupiłem ) nie ma problemu z zamknięciem wyświetlacza tylną stroną :-D.

Jak dla mnie , warto było zainwestować te 24 złote.[/QUOTE]

Nie wiem jak z podatnością na stłuczenia ale jeśli chodzi o porysowanie wyświetlacza ja od lat korzystam ze zwykłej folii przeźroczystej ze sklepu papierniczego. Trzeba tylko poczekać jakieś 24 godziny aż folia straci chropowatość spowodowaną warstwą kleju i rozłoży się idealnie po wyświetlaczu. Sprawdza się idealnie również na szybkach zegarków.

Do szkła hartowanego niestety trochę sie zraziłem, gdy po 2 latach na wyświetlaczu, nie mogłem jej najzwyczajniej odkleić. Trzeba było złamać. A folię, gdy się porysuje,po prostu odklejam, odrysowuję gotowy wzór, przycinam i naklejam.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    /.../ ja od lat korzystam ze zwykłej folii przeźroczystej ze sklepu papierniczego /.../
    Przez 5 lat bawiłem się z przeróżnymi foliami na wyświetlaczach kolejnych aparatów , ale 60-ka ma zbyt dobry obraz na wyświetlaczu , żeby go psuć przyklejając byle co.

Folia dość szybko się rysuje i odkleja , mnie się już nie chce bawić z bąbelkami powietrza przy jej naklejaniu .
    Szklaną osłonę odklejałem jak dotąd jeden raz i nie było z tym specjalnych problemów.
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Uprawnienia umieszczania postów