Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
http://rafalfoto.y0.pl
Dziękuję za życzenia.
Faktycznie , po zakupie 60-ki dobrze się bawię i ze zdjęć jakie nim robię również jestem zadowolony :-D .
Co prawda nazwa tego aparatu nie ma dla mnie żadnego znaczenia , ale dzięki niej mam sporo wewnętrznej uciechy czytając wywody ,,znawców" Canona 60d.
6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...
Swiete slowa.Nie rozumiem pisania esejow nt nazewnictwa.Kazda firma ma swoja taktyke,a my focimy a NIE kolekcjonujemy nazwy jak znaczki pocztowe. Przeciez do focenia wystarczy 1 puszka (no do 3-4 w porywach) ale to kolekcjonerska nisza raczej.Nie przeszkadza mi to zgoła,ale zadziwia taka głęboka analiza ukladow liter i cyfr,ktora ,jak widac ,prowadzi do nikąd.Szanowni koledzy (na szczescie) zapomnieli o roznych t2i,kiss,rebel itepe.Wtedy mielibysmy tu chaos:-) Mnie tam interesuja przygody usera z 60d i jego PRAKTYCZNE parametry/uwagi/rady, bo chce sie zaopatrzec w druga puszke z kropem i video.Reszta mi śmigaWybaczcie,to był moj najdluższy post
Ale to jałowe nawijanie onazewnictwie mnie powala:-?
pozdrawiam;-)
6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Byłem dzisiaj w Fotoicie, aby pomacac 60D, w zasadzie głównym celem po przeczytaniu tego wątku i opinii w nim zawartych , było obejrzenie i zniechęcenie do kupna. No i **** , aparacik mi się spodobał.
Zawsze.gdy będę miał tę możliwość
Może wyprowadze kogoś z błednego myślenia.
A może ktoś mi pokaże,że błądze.
Warto spróbować...
Wszak na forach człowiek się najwięcej dowiaduje i uczy
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A co do ustalpnych oznaczeń sprzętowych...
Mają je obiektywy,lampy i wiele innych rzeczy.
Moim zdaniem to ułatwia klasyfikacje i dobór
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a do kolegi piszącego o potrzebie klepaniapostów.
Mam ich ok połowe mniej niż kolega, mimo dłuższej bytności na forum.
160 na 5 lat...Może to i sporo.Forum czytam i piszę na nim w nocy.
Staram się nie zakładać nowych wątków
Jeżeli to tylko koledze sprawi przyjemność i jest taka możliwość to proszę o zmniejszenie mi tej liczby wątków 160 o 150.
Co do "swiatłości" moich wątków, prawie zawsze dodaje,że są to oceny zwykłego amatora,który bardzo chętnie stara się czytać wszystkie wątki,by zdobyć wiedzę.
Ostatnio edytowane przez artd4 ; 04-03-2011 o 00:52 Powód: Automerged Doublepost
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja nawet wykonałem krok naprzód. W obu puszkach (XSi, 50D), po odciśnieciu na psychice ponurej traumy, mam zaklejone czarną taśmą izolacyjną wszystkie, ułatwiajace identyfikację symbole. Nawet pasek na szyję z emblematem zmieniłem na NONAME. I czuje się z tym doskonale .![]()
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
Najlepszy bajer w 60d to właśnie ekran, obrócony w kierunku body sprawia że aparat wygląda jak analog![]()