Strona 87 z 129 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 1282

Wątek: Eos 60D

Domyślnie

Jak dla mnie 60d to zabawka. Po co wpakowali 18 mpix na matrycę APS-C ? Żeby pokryć możliwości matrycy, trzeba mieć dobrą L-kę (i chyba i tak przymykać przysłonę, by uzyskać te realne 18 mpix). Kolejna rzecz to plastikowe body. Krok w kierunku Sony.
    Wg mnie nie Canon w 60d nie wprowadził mikroregulacji AF, by nie spadła sprzedaż 50d. Brak tej regulacji jest też wielkim minusem. Co ciekawe aparat ma też słaby dynamikę tonalną i ma tylko jeden tryb nastaw indywidualnych „C”. Jak dla mnie nie jest to amatorszczyzna, a 18 mpix ma na celu ściągnięcie zaślepionych mega pikselami amatorów.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ledwo się zarejesterstrowałeś, a już piszesz takie dyrdymały, że żal...
    Masz jakieś doświadczenia z tym aparatem, czy tylko naczytałeś się testów?

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Na świecie ogólnie występuje tendencja do zastępowania metalu tworzywami alternatywnymi. Stop magnezowy jest dość wytrzymały, ale tylko w odniesieniu do swojej wagi. Ze stalą i tak nie ma szans. Dla tego nikt nie produkuje magnezowych młotków. Natomiast ma kilka zalet - jest lżejszy od stali, nie rdzewieje i łatwiej go odlać w skomplikowany kształt. Współczesne tworzywa sztuczne potrafią mieć większą wytrzymałość niż magnez, są jeszcze lżejsze i jeszcze łatwiej je kształtować. Myślę, że coraz mniej aparatów fotograficznych będzie robionych na magnezowym szkielecie i nie jest to oznaką obniżania standardu. To naturalna kolej rzeczy. Jeden z najlepszych na świecie pistoletów - Glock, już dawno ma tylko kilka części metalowych, a całościowo wykonany jest z tworzyw kompozytowych...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Na świecie ogólnie występuje tendencja do zastępowania metalu tworzywami alternatywnymi. Stop magnezowy jest dość wytrzymały, ale tylko w odniesieniu do swojej wagi. Ze stalą i tak nie ma szans. Dla tego nikt nie produkuje magnezowych młotków. Natomiast ma kilka zalet - jest lżejszy od stali, nie rdzewieje i łatwiej go odlać w skomplikowany kształt. Współczesne tworzywa sztuczne potrafią mieć większą wytrzymałość niż magnez, są jeszcze lżejsze i jeszcze łatwiej je kształtować. Myślę, że coraz mniej aparatów fotograficznych będzie robionych na magnezowym szkielecie i nie jest to oznaką obniżania standardu. To naturalna kolej rzeczy. Jeden z najlepszych na świecie pistoletów - Glock, już dawno ma tylko kilka części metalowych, a całościowo wykonany jest z tworzyw kompozytowych...
    @mc_iek, ja to wszystko rozumiem, i nie mam nic przeciwko zastąpieniu magnezu "plastikiem",
    ale 60D został wykastrowany i zdowngradowany w stosunku do 50D,
    gdzie IMHO naturalna droga ewolucji nakazuje upgrade.

Ale Canon to... Canon.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    ale 60D został wykastrowany i zdowngradowany w stosunku do 50D, gdzie IMHO naturalna droga ewolucji nakazuje upgrade.
    Popatrz na to szerzej, nie było downgrade, był fork na linię pozycjonowaną ciut niżej niż dotychczasowe xxD oraz linię pozycjonowaną trochę wyżej (7D).
    No cóż, w tym przypadku Canon postanowił uczyć się od Nikona (sukces D90?).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r3nder Zobacz posta
    Jak dla mnie 60d to zabawka.
    Dlatego też ma zabawną cenę. Poważniejsze body wymaga poważniejszej ceny. Canon tak właśnie wyprofilował 60D żeby takie właśnie osoby jak Ty uznały go za zabawkę i sięgnęły głebiej do kieszeni.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Popatrz na to szerzej, nie było downgrade...
    Jeśli Canon oficjalnie określa 60D jako następcę 50D - patrz post #860 - To IMHO jest to downgrade.

Tak czy siak, ja to odczuwam inaczej - 60D nowa puszka na nowej półce; 7D jako następca...
    No bo jeśli ktoś ma 50D, to wątpię aby przesiadł się na 60D... ;-)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Bywalec Awatar Zybi_S
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Witam

Może po prostu chodziło o zwiększenie różnicy pomiędzy 60D a 7D w stosunku do 50D a 7D.

Kupując puszkę rozważałem pomiędzy 50D i 7D. 50D był wystarczająco dobry i wyraźnie tańszy.
    Wybrałem 50D, ale mając do wyboru 60D lub 7D postawił bym chyba na 7D.

Jakby nie było 60D to całkiem fajny sprzęt.

Pozdrawiam

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Potrzeby i oczekiwania... to kryterium indywidualnej oceny danego modelu.
    Temat przepakowania matryc był biliard razy wałkowany, ale dla mnie Canon mógł zatrzymać się na matrycy z 450, udoskonalać ją i pakować w kolejnych puchach, czy to 50D i 7D oraz pozostałych.

Bywalec Awatar jeff.lebowski
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    No bo jeśli ktoś ma 50D, to wątpię aby przesiadł się na 60D... ;-)
    Ja na pewno się nie przesiądę na 60D ani nawet na 7D.
    Dla kogoś kto już zasmakował w fotografii i obecnie foci na 50D kolejnym krokiem będzie pełna klatka.

Ja obecnie przesiadłbym się jedynie na 5D mk II.
    Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Strona 87 z 129 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów