Cytat Zamieszczone przez trakool Zobacz posta
Witam
Czy jest możliwość w tym aparacie wyzwolenia błysku bezprzewodowo na zewnętrznej lampę, ale bez wyzwalania błysku lampy wbudowanej, według instrukcji wyglądało że tak, ale coś nie za bardzo działa - mógłby to ktoś sprawdzić? ewentualnie poradzić jak.
Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
Tak, jest taka możliwość, jak sobie kupisz wyzwalacz radiowy.
Po co wydawać na wyzwalacz radiowy jak funkcja wyzwolenia zewnętrznej lampy bez odpalania wbudowanej jest dostępna w body?
Sprawdzałem zarówno z 580EX II jak i z Sigmą EF-500 DG Super ustawionymi na slave. W menu aparatu można wyłączyć błysk wbudowanej lampy przy bezprzewodowym wyzwalaniu jednak błysk pomiarowy tej ostatniej zawsze będzie ale na zdjęciu już nie.
Chyba, żeby w menu wyłączyć E-TTL II to może by nie musiała wbudowana robić pomiaru przy manualu.
Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

Co się tyczy samej 60-ki to faktycznie można mieć mieszane uczucia biorąc do ręki. Ja przesiadłem się z 30-ki i w sterowaniu jest tutaj bardzo duża różnica jednak nie ma tragedii. Biorąc pod uwagę fakt, że kupiłem za cenę porównywalną z 50-ką to druga strona medalu. Mam tylko nadzieję, po lekturze niektórych postów nie zacznę nowego sprzętu traktować po macoszemu:-?
Czas pokaże.