Jest więcej trybów, popatrz tu :
http://eos60d.fotopolis.pl/obrazki/C...-przyciski.gif
Pozdrawiam,
J.
Jest więcej trybów, popatrz tu :
http://eos60d.fotopolis.pl/obrazki/C...-przyciski.gif
Pozdrawiam,
J.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
Byłem w MM i pomacałem 60D. Nie jest źle. Dla mnie najważniejsze jest to że wizjer jest wyraźnie większy niż ten w 550D. Porównuje go 550D a nie jak wszyscy do 50D bo akurat tym podstawowym aparatem Canona (nie licząc 1000D) bawię się od kilku miesięcy.
Jest kilka rzeczy które rzeczywiście jest lepiej rozwiązanych niż w 550D. Będziecie się śmiać ale chyba z 45 sekund zajęło mi dojście że w M można zmieniać przesłonę jednym a czas drugim pokrętłem. Największa wadą jak dla mnie jest ta blokada na kółku wyboru trybu pracy. To jest chore. Przejechanie z M do trybu filmowego zajmuje dużo więcej czasu niż w 550D. A taką operację, ja typowy amator zabierający często aparat na wycieczki będzie wykonywał bardzo często. Często robię zdjęcia dziecku w domu i nagle mały zaczyna robić coś co chciałbym uwiecznić na filmie. Denerwowało mnie to, że nie mam do tego żadnego przycisku. Ale dało się w miarę szybko przejechać pokrętłem przez wszystkie tryby. Dawało radę zrobić to kciukiem bez odrywania rąk od aparatu. W przypadku 60D potrzeba dwóch rąk co jest ewidentną porażką. Może można to jakoś wyćwiczyć ale mi się na szybko nie udało.
Czy da się pod tryb C podpiąć robienie filmów?
też byłem macałem troche pocykałem. Ogólnie zab\dnych zastrzeżeń oprócz jednego: pokrętło zmiany trybów z tym przyciskiem to dramat Canon chyba tego w ogóle nie testował. Ciezko na spokojnie zmienić tryb a co dopiero w jais trudnych warunkach gdzie sie spieszy. A tak na dobra sprawę po co taka blokada. Nigdy nie zdarzyło mi sie przypadkiem przestawić tym bardziej że Canonach chodzą one dość ciężko.
Dla mni to jest na tyle durna sprawa że chyba o samą blokade ni kupiłbym tego modelu. Gdyby ni to wszystko wygląd super
co Wy z tą blokadą ? jst z nia naprawde jakis problem ? jak zmieniasz nie odrywając oka od wizjera to normalnie robie to kciukiem a w 60D chyba wystarczy przycisnąć wskazującym od góry i tez pokrecic kciukiem ? ( nie wiem jak działa ale tak sobie wyobrazam ) to jakis problem z tym wcisnieciem jest ? pytam bo mi w 50d dosc czesto samo sie kólko przestawia przy wyciąganiu z toploadera. i wcale jakos ciezko specjalnie nie chodzi.
Mniej więcej tak to wygląda i jeśli chcesz zmienić z M na C na przykład to ci się to uda. Ale już z C na Video to potrzebujesz to powtórzyć ze 3 razy - jest to po prostu niewygodne.
Dużo się pisze o FATALNYM AF w trybie LV. Podobno jest bardzo wolny. Czy ktoś znalazł gdzieś porównanie np między 550D a 60D w tej kwestii?. Czy 60D jest wolniejsze nawet od swojego mniejszego brata?
Trochę wrażeń z użytkowania.
Cyt.: "Zapraszamy do lektury pierwszej części cyklu opinii o Canonie EOS 60D. Jej autorem jest Marek Pszonak, który chciał sprawdzić użyteczność aparatu w codziennym, amatorskim fotografowaniu - szczególnie interesował go uchylny ekran LCD i szybkość działania." Fotopolis.
Canon EOS 60D - opinia Marka Pszonaka
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."