Eos 60D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamk9
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 22

Mam 450D ze stanów. Aparacik kupiłem duzo taniej a gwarancja nie była potrzebna. Jak komus na tym zależy dodatkowo "Made in Japan". Przy obecnym kursie dolara 60D kosztuje teraz w USA na nasze ok. 3000 zł. To sie nazywa rynek konsumenta :-)
    Canon EOS 760D, Canon f/2.8 17-55 IS USM, Canon 70 300 IS USM, Canon 50 f/1,8 II.
    “Kto chce jednym spojrzeniem ująć wiele równocześnie przedmiotów, ten żadnego z nich nie widzi wyraźnie.” - Kartezjusz

Komentarz

• siudym
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2249

bardzo ladnie:

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      w sumie zaleznie od sceny szum, ale jest OK. Lepszy detal, szum ok, zapewne brak bandingu.
      Ostatnio edytowany przez siudym; 7602. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Grzesiek_PL
        Uzależniony
        • 2008
        • 834

Detali więcej zachowuje

Komentarz

• voriax
          Bywalec
          • 2008
          • 132

a jakie ma problemy w narożnikach... oj, oj...

i tyle warte te porównania ...

Pozdrawiam!
          V.

Komentarz

• poszukiwacz2006
            Uzależniony
            • 2007
            • 824

voriax - ale te narożniki zależą chyba od szkiełka?
            Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
            hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Komentarz

• _igi
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2035

Bawiłem się ostatnio tym aparatem w jakimś idiotensklepie, bardzo fajnie wygląda, chwyt jest pewny, ale nie taki dobry jak w 40D czy 5D, etc. Uchylany wyświetlacz jest solidny, ogólnie wygląda toto na dobry aparat.
              5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• voriax
                Bywalec
                • 2008
                • 132

Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz wpis
                voriax - ale te narożniki zależą chyba od szkiełka?
                poszukiwacz2006:
                nie mów, że tylko ty nie poczułeś ironii...

przecież to pozostaje poza komentarzem,
                jak i cały test w takim przypadku.

Pozdrawiam!
                V.

Komentarz

• Piotru26
                  Coś już napisał
                  • 2010
                  • 51

Mam pytanie o być może mało ważną funkcję ale dla mnie jak najbardziej ciekawą.
                  550D ma nad ekranikiem czujnik zbliżeniowy i wyłącza ekran kiedy zbliżamy oko do wizjera.
                  W 60D nie widzę takiego czujnika.
                  Czy to znaczy, że nie ma tej funkcji czy może jest realizowana w inny sposób?

Komentarz

• OrzelPiotr
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 350

W aparatach z monochromatycznym wyświetlaczem górnym nie jest to do niczego potrzebne bo nikt nie korzysta z wyświetlacza tylnego. No może podczas gruntownych modyfikacji parametrów i podglądu zdjęć.
                    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Komentarz

• Merde
                      Grzeczny i układny podpis
                      • 2008
                      • 7756

Zamieszczone przez Piotru26 Zobacz wpis
                      550D ma nad ekranikiem czujnik zbliżeniowy i wyłącza ekran kiedy zbliżamy oko do wizjera.
                      W xxD i wyżej nigdy tego czujnika nie było.
                      I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18776

Ale ja widzę po tym teście na dpreview rzecz niemal straszną ;-). Ten aparat robi zdjęcia .
                        Gorzej! Na tle konkurencji, która go przecież - co "oczywista oczywistość" niszczy, wygląda zupełnie nieźle .
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• miszaqq
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 678

Zamieszczone przez Piotru26 Zobacz wpis

tylko zwroc uwage ze 60d ma drugi wyswietlacz 'na gorze' body gdzie sie ustawia podstawowe parametry, natomiast tylny lcd moze byc tylko jako dodatek, natomiast w 550d lcd jest jedynym miejscem gdzie mozesz ustawic i podejrzec ustawienia aparatu, wiec sila rzeczy ten czujnik jest bardziej przydatny, bo odsunawszy oko od wizjera masz od razu widok na ustawienia, natomiast w 60'tce tego nie potrzebujesz bo zamiast tego szybki rzut oka na gorne lcd i wiesz na czym stoisz, nie pamietam teraz ale chyba w serii xxD i up po nacisnieciu spustu do polowy ekran lcd tylny i tak sie wygasza
                          EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• gietrzy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 5727

Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz wpis
                            Ale ja widzę po tym teście na dpreview rzecz niemal straszną ;-). Ten aparat robi zdjęcia .
                            Gorzej! Na tle konkurencji, która go przecież - co "oczywista oczywistość" niszczy, wygląda zupełnie nieźle .
                            Ja chciałbym podziękować dpreview i osobie, która tu pierwsza zaczęła wklejać te porównania.
                            Właśnie porównałem sobie iso 3200 z 60D (miazga), D7000 (miazga), K5 (miazga) i tak chwalonego na canon-board Olka E-PL1 (detal miazga max , kolor szum akceptowalny na 1:1/do łatwego usunięcia )

Coraz bardziej powinniśmy wybierać pierwszy dslr na podstawie szkieł, jakie dany system oferuje. Tu prym wiedzie i Nikkor (18-200VR II, 35/1.8, Sigma 8-16) i Sony (Sigma 8-16, 16-80, 16-105, fajna lampa), he speaks image sobie... śpi.
                            W zasadzie w następnym rozdaniu wystarczy, że Canon zapoda 25 MPx, wsadzi filtr aa z Oly E-PL1 i na kolejne 2-3 lata może zasnąć.
                            the silence is deafening

Komentarz

• jotes25
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 3608

Zamieszczone przez gietrzy Zobacz wpis
                              Ja chciałbym podziękować dpreview i osobie, która tu pierwsza zaczęła wklejać te porównania.
                              Właśnie porównałem sobie iso 3200 z 60D (miazga), D7000 (miazga), K5 (miazga) i tak chwalonego na canon-board Olka E-PL1 (detal miazga max , kolor szum akceptowalny na 1:1/do łatwego usunięcia )

Coraz bardziej powinniśmy wybierać pierwszy dslr na podstawie szkieł, jakie dany system oferuje.
                              Dotąd się zgodzę

Tu prym wiedzie i Nikkor (18-200VR II, 35/1.8, Sigma 8-16) i Sony (Sigma 8-16, 16-80, 16-105, fajna lampa), he speaks image sobie... śpi.
                              Tutaj już nie. Dlaczego? Nie potrzebuję żadnego z wymienionych szkieł.
                              P.S. Nie mam też (i nie będę) telewizora ani diesla

W zasadzie w następnym rozdaniu wystarczy, że Canon zapoda 25 MPx, wsadzi filtr aa z Oly E-PL1 i na kolejne 2-3 lata może zasnąć.
                              Niestety, w tym przypadku możesz mieć rację. Nie żebym miał coś przeciw 25 Mpx, ale w sumie dla mnie to prawie bez różnicy czy jest 15, 18 czy 25.

Komentarz

• Shadow
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 1565

Zamieszczone przez miszaqq Zobacz wpis
                                nie pamietam teraz ale chyba w serii xxD i up po nacisnieciu spustu do polowy ekran lcd tylny i tak sie wygasza
                                Dokałdnie tak. Nie trzeba naciskać przycisków menu czy podglądu. Chodzi o szybkość działania i gotowość do wykonainia następnego zdjęcia.

Komentarz

Pracuję...
                                X