Strona 69 z 129 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 1282

Wątek: Eos 60D

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    ..IMHO takie a nie inne pozycjonowanie 60D jest właśnie wynikiem patrzenia na konkurencję.
    i nie poprowadzi do niczego dobrego, bo albo jest się konsekwentnym w swoim działaniu (czyt. oznaczaniu poszczególnych segmentów) albo robi się sztuczny twór, który nie wnosi świeżości, nie powala na kolana, nie stanowi wyzwania dla konkurencji, a nawet dla tego, co już od jakiegoś czasu Canon sam wypuścił..

myślenie marketingowców jest łatwe do "wywróżenia" - puszczamy 60D, które będzie się dobrze kojarzyć z serią xxD i jej pozytywami, jednocześnie dorzucamy coś nowego, by w ulotce było ciekawie, będzie to pucha, na którą liczy wielu, a tak na prawdę wychodzi coś, co skusi Canona z "udziwnianiem" poszczególnych segmentów i tworzeniem jakiś półśrodków nie wyjdzie mu na dobre - wtedy zaczniemy na tym korzystać - inaczej korzystać zacznie konkurencja, która (poza Sony i jak Canon dotąd) konsekwentnie rozwija segmenty..'

#
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    miało być...

myślenie marketingowców jest łatwe do "wywróżenia" - puszczamy 60D, które będzie się dobrze kojarzyć z serią xxD i jej pozytywami, jednocześnie dorzucamy coś nowego, by w ulotce było ciekawie, będzie to pucha, na którą liczy wielu, a tak na prawdę wychodzi coś, co skusi przysłowiowego "fotoziutka"...
    eksperymenty Canona z "udziwnianiem" poszczególnych segmentów i tworzeniem jakiś półśrodków nie wyjdzie mu na dobre - wtedy zaczniemy na tym korzystać - inaczej korzystać zacznie konkurencja, która (poza Sony i jak Canon dotąd) konsekwentnie rozwija segmenty..'

#
    Ostatnio edytowane przez pawciolbn ; 07-11-2010 o 17:20 Powód: Automerged Doublepost
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    i nie poprowadzi do niczego dobrego, bo albo jest się konsekwentnym w swoim działaniu (czyt. oznaczaniu poszczególnych segmentów) albo robi się sztuczny twór, który nie wnosi świeżości, nie powala na kolana, nie stanowi wyzwania dla konkurencji, a nawet dla tego, co już od jakiegoś czasu Canon sam wypuścił..
    Ale który twór w tym segmencie powala na kolana? To ma być aparat dla amatora - dostępny. Ma robić zdjęcia, ma mieć trochę bajerów ale też bez przesady. I taki jest. Ma kilka cech które dla mnie np. są bardzo miłe - wielkość, filmy, a przy tym jeśli chodzi o obsługę nie jest tak wycięty jak 550D. Ma jedną istotną wadę - jest póki co zbyt drogi. Pewnie to problem przejściowy.
    Pisanie o "sztucznych tworach", "braku świeżości" czy innej gastronomii to zwykłe ględzenie i nic więcej. Ja rozumiem że przy niedzieli panuje nuda ale bez przesady .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

wcale się nie nudzę i ględzeniem nie nazwałbym stwierdzenia faktu.. jeśli uważasz, że faktycznie 60D jest "dostępnym" aparatem dla amatora, to winszuję i proponuję zregenerować myśli... jak na razie jest, z punktu widzenia amatora - np. mojego kolegi, który mnie pyta o lustrzankę na wycieczki z dziewczyną - zdecydowanie niedostępny zwłaszcza finansowo, bo nie samo body robi zdjęcia... skoro dla amatora, to rzeczony 550D bardziej jest dla niego adekwatny, a cenowo i 500D...
    co do bajerów... hmm.. nie widzę, no ok - odchylany LCD, ale dla mnie to nic istotnego, podobnie jak filmy, bo aparatu używam do focenia... no i jak dla świadomego usera, który nie od wczoraj robi zdjęcia i ma jakieś pojęcie, kupowanie za 5200 60D + T17-50/2.8 ni jak się ma do oczekiwań, gdzie za 6000 mozna mięć 50D z C-17-55, a to mam i cieszy bardzo..

i nie oczekuj odpowiedzi, co powala na kolana, bo czegoś takiego nie ma.. są tylko mniej lub bardziej adekwatne do swojej ceny kompilacje, z których jest co wybrać dla osiągnięcia zadowalającego efektu końcowego - zdjęcia, a bajer w postaci filmów, guzikologii i gonitwa Mpxli już dawno mnie przestały powalać na kolana..

#
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Domyślnie

pawciolbn, ale nikt tutaj nie przeczy, że 60D jest zbyt drogi i przez to dla wielu osób poza zasięgiem. Ale przecież cena za jakiś czas spadnie do rozsądnego poziomu.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

z tą cenowością to chyba nie jest tak źle?
    w rimexie (przykładowy sklep) body 60D kosztuje 3650,- o ile dobrze pamiętam 50D jak wyszła kosztowała też coś kolo tego, a może i więcej. zwróć uwagę jeszcze na fakt, że 60 nie jest przeznaczona do kogoś kto z fotografią nie miał nic do czynienia, tylko do obecnych użytkowników modeli 450D,500D , którzy jakieś obiektywy posiadają, a za jakiś czas będą wymieniać korpusy ze względu na ich zmęczenie (zmęczenie korpusów, nie użytkowników )
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Dopiero zaczyna
    Miasto
    UK

Domyślnie

Generalnie sporo ludzi psioczy na to zamieszanie z numeracją, ale faktem jest że Canon do tej pory miał najbardziej przejrzystą numerację kolejnych swoich aparatów.
    Co do kwestii ludzi do których ma trafić ten sprzęt, chciałem bardzo połączyć dobry aparat z możliwością filmowania. I ten obracany ekran w stajni Canona bardzo mnie kusił. Canon 7d kusi mnie jednak bardziej swoimi możliwościami, tymbardziej że finansowo sobie na niego mogę pozwolić. Ci ludzi co mają mniej do wydania, a te same wytyczne wybiorą zadowoleni 60d.
    Canon 7D, T17-50 f2,8EF 50 mm f/1.8 II, EF 70-200 F/4 L, 430 EXII

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mondragor Zobacz posta
    Generalnie sporo ludzi psioczy na to zamieszanie z numeracją, ale faktem jest że Canon do tej pory miał najbardziej przejrzystą numerację kolejnych swoich aparatów.
    canon ma dalej bardzo przejrzystą numerację : pod względem zaawansowania jest po kolei : 550D - 60D - 7D. chyba nikt wątpliwosci nie ma ? moim zdaniem jest nawet lepiej niz było za produkcji 50D bo 50D byo tak w 3/4 odległosci miedzy 550D a 7D a teraz 60D trafi w srodek przedziału ( przy cenie 3500)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    z tą cenowością to chyba nie jest tak źle?
    w rimexie (przykładowy sklep) body 60D kosztuje 3650,- o ile dobrze pamiętam 50D jak wyszła kosztowała też coś kolo tego, a może i więcej.
    Myślałem, że jest trochę droższy. Widzę, że cena spada szybciej niż się spodziewałem - fajnie. Pewnie na wiosnę będzie kosztować ok. 3000zł.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Według skąpca różnica w cenie pomiędzy 60D i 7D wynosi dzisiaj 1000zł. A pomiędzy 550D i 60D trochę więcej (ok 1150zł).
    Ostatnio edytowane przez sando ; 07-11-2010 o 19:59 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

wcale się nie nudzę i ględzeniem nie nazwałbym stwierdzenia faktu.. jeśli uważasz, że faktycznie 60D jest "dostępnym" aparatem dla amatora, to winszuję i proponuję zregenerować myśli... jak na razie jest, z punktu widzenia amatora - np. mojego kolegi, który mnie pyta o lustrzankę na wycieczki z dziewczyną - zdecydowanie niedostępny zwłaszcza finansowo, bo nie samo body robi zdjęcia... skoro dla amatora, to rzeczony 550D bardziej jest dla niego adekwatny, a cenowo i 500D...
    co do bajerów... hmm.. nie widzę, no ok - odchylany LCD, ale dla mnie to nic istotnego, podobnie jak filmy, bo aparatu używam do focenia... no i jak dla świadomego usera, który nie od wczoraj robi zdjęcia i ma jakieś pojęcie, kupowanie za 5200 60D + T17-50/2.8 ni jak się ma do oczekiwań, gdzie za 6000 mozna mięć 50D z C-17-55, a to mam i cieszy bardzo..
    Ależ napisałem, że wadę tę posiada :-D - chociaż podejrzewam że głównie u nas w Polsce bo cena na zachodzie to nie jest jakiś Everest . No i sadzę że to sprawa przejściowa. I spróbuj popatrzeć na to w ten sposób, że to że czegoś nie widzisz i że coś dla Ciebie nie jest ważne nie oznacza, że tak jest dla innych .

BTW: mimo że ja nie należałem do osób potępiających w czambuł 50D - chociaż takich tu nie brakowało - uważałem że to propozycja nie dla mnie i bez sensu byłoby go kupować. Z 60D jest zupełnie inaczej.

i nie oczekuj odpowiedzi, co powala na kolana, bo czegoś takiego nie ma..
    Ale to ty pisałeś o tym powalaniu - ja na pewno tego nie oczekuję .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pajlot Zobacz posta
    canon ma dalej bardzo przejrzystą numerację : pod względem zaawansowania jest po kolei : 550D - 60D - 7D. chyba nikt wątpliwosci nie ma ? moim zdaniem jest nawet lepiej niz było za produkcji 50D bo 50D byo tak w 3/4 odległosci miedzy 550D a 7D a teraz 60D trafi w srodek przedziału ( przy cenie 3500)
    tu bardziej chodzi o relacje możliwości 50d a 60d na zasadzie trochę dołożymy a trochę zabierzemy z tego co ma 50d
    Canon 7D, T17-50 f2,8EF 50 mm f/1.8 II, EF 70-200 F/4 L, 430 EXII

Strona 69 z 129 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów