Strona 68 z 129 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 1282

Wątek: Eos 60D

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Przypomniał mi się czas jak wyszedł model 400D. Kupując go wówczas jako nowość też_żem się nasłuchał: a po co tyle pixeli, a jak strasznie szumi, itd, itd.
    Na szczęście każdy odpowiada za siebie i każdy odpowiada za swój wybór.Jeśli więc zaistnieje taka sytuacja, że ktoś stanie przed wybraniem sobie aparatu i zamiast wątkowej 60D kupi starą zryraną 40 z drugiej ręki, a resztę przeznaczy na jakieś polecane szkło - to niech później nie ma pretensji do ludzi zabierających głos w tym wątku, tylko do siebie.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Gdybym potrzebował cropowej puszki, to pewnie bym kupił.
    No to jak w ogóle nie interesuje Cię ten segment to po kiego biadolisz w tym wątku? :-D

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ale to nie ja mam problem. Mi to zwisa luźnym kalafiorem. Opisuję tylko, na czym polega problem, który mają inni, których oczekiwania zawiodła ta nowa puszka. Ja nie miałem wobec niej żadnych oczekiwań.
    No to nie rozumiem w jakim celu jesteś w takim układzie adwokatem jakichś "innych" - za mało marudów ;-)? I wyobraź sobie, że są ludzie którzy nie czują się zawiedzeni tą premierą wręcz czekali na coś takiego.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No to jak w ogóle nie interesuje Cię ten segment to po kiego biadolisz w tym wątku? :-D
    Interesuje mnie wiele rzeczy na rynku fotograficznym, co nie znaczy, że wszystkie je chcę kupić.

No to nie rozumiem w jakim celu jesteś w takim układzie adwokatem jakichś "innych" - za mało marudów ;-)?
    Ja nikogo nie bronię ani nie oskarżam, więc adwokatem nie jestem. Opisuję tylko sytuację i nastroje jako postronny obserwator.

I wyobraź sobie, że są ludzie którzy nie czują się zawiedzeni tą premierą wręcz czekali na coś takiego.
    No wyobrażam to sobie. Ciekawe ilu z nich kupi tę puszkę.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

...I wyobraź sobie, że są ludzie którzy nie czują się zawiedzeni tą premierą wręcz czekali na coś takiego.
    myślę, że świadomych userów segmentu xxD rozumianego jako semi-pro troszkę ta premiera zdezorientowała, podobnie jak w pierwszym momencie pojawienie się 7D, które ni pies, ni wydra coś na wzór okrojonej 1Dynki, ni reporterka, ni szumofobijny crop, pojawiła się i wzbudziła wiele kontrowersji, a teraz jest poza 50D dobrze opiniowanym cropem, za większą cenę z kilkoma dobrodziejstwami, których brakowało w xxD..

z mojego punktu widzenia, jako świadomego usera, zapowiedzi 60D budziły nadzieje na pojawienie się czegoś na wzór w/w "świdra" ze skopiowanym z niego AF, nawet matrycą 18MPx, którego mniej wypasiona (w odniesieniu do 7D) specyfikacja pozwoli zachować cenę mniej więcej z przed 2 lat 50D...

a tu pojawia się, logicznie rozumiany, następca 50D, który jak trafnie stwierdzono mógłby być oznaczony 600D, kosztować 500zł i być kolejną propozycją dla amatora, bo jak dla mnie to reprezentowana specyfikacja klasyfikuje tą puszkę pomiędzy 550D a 50D z kilkoma "usprawnieniami", ale tylko z punktu marketingowego, bo wiem, że dla mnie nie są one czymś co powala na kolana i sprawia, że wycofam wkład z GPW i polece do FJ po tą świeżą podgrzewaną bułeczkę..

czytając to i inne fora, porównując specyfikacje, dochodzę do takiego wniosku, że podobnie jak w motoryzacji - poszczególne modele się rozrastają przeskakując lub sztucznie tworząc jakiś inny segment, który a nóż znajdzie nabywcę... a tak na serio jest czymś co świadomego użytkownika ukierunkowuje na myślenie o kupieniu czegoś starszego i sprawdzonego, co da mu końcowy efekt w postaci zdjęcia na zadowalającym poziomie, pozwoli oszczędzić kasę i nie ulec mani nowości...

jak dla mnie - budowanie w tym momencie zestawu na cropie, to 50 lub 7D, bo jak na moje oczekiwania to czuję się zawiedziony tym "hitem" i jakoś trudno mi go uplasować w katalogu własnych oczekiwań/potrzeb

#
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Może w zupełnie nieuprawniony sposób zakłada, że każdy sprzedany egzemplarz 60d umocni Canona w przekonaniu, że sprzedać można wszystko? I jeżeli sytuację na rynku można swobodnie ignorować, nowe produkty tej firmy będą już wyłącznie przedrożonymi kompilacjami rozwiązań sprzed lat?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    Produkty w KAŻDYM segmencie.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 07-11-2010 o 14:13 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Może w zupełnie nieuprawniony sposób zakłada, że każdy sprzedany egzemplarz 60d umocni Canona w przekonaniu, że sprzedać można wszystko? I jeżeli sytuację na rynku można swobodnie ignorować, nowe produkty tej firmy będą już wyłącznie przedrożonymi kompilacjami rozwiązań sprzed lat?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    Produkty w KAŻDYM segmencie.
    Na pewno - w ogóle niedługo Canon upadnie. Biada Panie, biada nam wszystkim - trzeba szybko uciekać - jednym słowem kupujcie Panowie Nikony póki są jeszcze takie tanie .
    Ja póki co czekam na wyprzedaż tych wszystkich przestarzałych "przedrożonych kompilacji rozwiązań sprzed lat" :-D.

pawciolbn ale ja pisałem o o tym, że istnieją osoby dla których nie jest to zawód, a nie że wszyscy się cieszą .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Na pewno - w ogóle niedługo Canon upadnie. Biada Panie, biada nam wszystkim - trzeba szybko uciekać - jednym słowem kupujcie Panowie Nikony póki są jeszcze takie tanie .
    Oooo, kolejny system upada...
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja póki co czekam na wyprzedaż tych wszystkich przestarzałych "przedrożonych kompilacji rozwiązań sprzed lat" :-D.
    Wydaje mi się, że w interesie zarówno użytkowników Canona, jak i użytkowników konkurencyjnych systemów jest to, aby propozycje takie jak 60d czy 70-300LIS NIE znalazły satysfakcjonującej liczby nabywców. To jest właściwie wszystko co w tym temacie mam do powiedzenia i nie otwieram więcej tego wątku.
    Entuzjastyczny Neofita

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wydaje mi się, że w interesie zarówno użytkowników Canona, jak i użytkowników konkurencyjnych systemów jest to, aby propozycje takie jak 60d czy 70-300LIS NIE znalazły satysfakcjonującej liczby nabywców.
    Racja tylko, że nie rozumiem też sensu prowadzenia krucjat w tym celu żeby tak się stało. Szczególnie przez osoby, które jak same się przyznają w ogóle nie są zainteresowane tego rodzaju sprzętem.
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wydaje mi się, że w interesie zarówno użytkowników Canona, jak i użytkowników konkurencyjnych systemów jest to, aby propozycje takie jak 60d czy 70-300LIS NIE znalazły satysfakcjonującej liczby nabywców. To jest właściwie wszystko co w tym temacie mam do powiedzenia i nie otwieram więcej tego wątku.
    Proponuję sprawdzić jaka puszka była bestsellerem w stajni Nikona do niedawna (a może dalej jest?).
    60D to nie jest kontynuacja 50D, zresztą 7D też nie jest bezpośrednim następcą. Te korpusy to fork linii xxD jaką znaliśmy do tej pory.
    IMHO takie a nie inne pozycjonowanie 60D jest właśnie wynikiem patrzenia na konkurencję.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 68 z 129 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów