Strona 67 z 129 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 1282

Wątek: Eos 60D

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Nie każdy przyjmuje do wiadomości 7D jako "następcę" 50D
    Dlaczego? Trochę więcej MPixów, trochę większa szybkostrzelność, trochę lepszy ekranik itd. Spora różnica w AF, ale przecież w xxD to nie pierwszy zauważalny upgrade AF. Obiektywnie jest to następca, a że ktoś tego nie przyjmuje do wiadomości, to co począć?

Przeprowadź eksperyment umysłowy, cofnij się w czasie do czasu premiery 7D i zmień jego nazwę na 60D. Czy dalej nie przyjmowałbyś do wiadomości, że to następca? To tylko nazewnictwo i zwykła numerologia. Nic więcej.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A bo nazwaliby 60D jako 70D i wszystko byłoby jasne. Do tego 700D i mamy komplet.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    "Nowy Canon będzie miał coś, czego u konkurencji się nie uświadczy...". Chyba wiem o co chodziło... chodziło o wiernych fanów marki...
    Czy ja już przypadkiem nie pisałem o entuzjazmie neofity?
    Myślisz, że nie jesteśmy świadomi wad posiadanych przez siebie aparatów, więc próbujesz ewangelizować jak, nie przymierzając, Mac user świeżo po przesiadce z Windowsa? Odrobinę dystansu proszę...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Czy ja już przypadkiem nie pisałem o entuzjazmie neofity?
    Myślisz, że nie jesteśmy świadomi wad posiadanych przez siebie aparatów, więc próbujesz ewangelizować jak, nie przymierzając, Mac user świeżo po przesiadce z Windowsa? Odrobinę dystansu proszę...
    Dystans? Właśnie to zalecam, najlepiej spory dystans.

Nic nie poradzę na to, że rozmawiać w tym wątku nie ma o czym. Budzimy więc neofitów i inne demony. Temat "60d" to czysty Hyde Park, można sobie ulżyć do woli.
    Entuzjastyczny Neofita

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Tym co czekają aż 50D jeszcze stanieje, kubeł zimnej wody. Sam sie zasadzam od 2ch miesięcy, z taka myslą że 60d i w ogóle, to 50d poleci jeszczce. Dzisiaj obudziłe się troche z ręką w przysłowiowy nocniku. W FJ (cena do niedawna 2700) ani widu ani słychu, jest za to 60d w różnych konfiguracjach. Można jeszcze znaleźć na aledrogo ale to juz pewnie też ostatnie podrygi. Na stronie oficjalnej Canona 50 zamieniło się w 60, pomimo że nadal jest 450...
    5Dmk2,300D,S8,S85,Tokina12-24,c17-40,c50/1.4, c580mk2, c580mk1,Nissin di622,Kit

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Dlaczego? Trochę więcej MPixów, trochę większa szybkostrzelność, trochę lepszy ekranik itd. Spora różnica w AF, ale przecież w xxD to nie pierwszy zauważalny upgrade AF. Obiektywnie jest to następca, a że ktoś tego nie przyjmuje do wiadomości, to co począć?

Przeprowadź eksperyment umysłowy, cofnij się w czasie do czasu premiery 7D i zmień jego nazwę na 60D. Czy dalej nie przyjmowałbyś do wiadomości, że to następca? To tylko nazewnictwo i zwykła numerologia. Nic więcej.
    @Kolaj, Ty to wiesz i ja to wiem że (nie w prostej linii) 7D to następca 50D.
    Ale jest tu wielu polokoktowców, którzy nie przyjmują tego do wiadomości. ;-)

Wszyscy liczyli na to, że pojawi się jakaś nowa jakość. Tu nie chodzi o żadne upgrady, downgrady, pozycjonowania. Nie ma po prostu nic, nad czym warto by się było zastanowić, podyskutować, w końcu - kupić...
    Nooo, jeśli tak jest, to... nad czym jojczysz??? ;-)
    Trzeba 60D potraktować jako nową puszkę a nie jako kontynuację czegokolwiek.

To jest NOOOWYYY PROOODUUUKT!

Nie trzymać się kurczowo cyferek...

... Którzy będą płakać nad szumami w cieniach na iso 100 albo brakiem sensownego auto-iso. Którzy dostali sygnał, że prędzej zobaczą drugi uchylany ekranik a'la ołtarz Wita Stwosza niż coś naprawdę pożytecznego.
    Widzisz kolego, ja tam nie mam problemów z szumami w cieniach czy też z ISO,
    może dlatego, że wywodzę się ze starej szkoły nie polegam zbytnio na automatach.

Natomiast uchylny ekran... aaaaa, to jest baaardzo przydatny gadżet dla kreatywnych użytkowników,
    tym bardziej potrzebny jeśli aparat ma funkcję filmowania.
    I to nie tylko ja tak uważam...

I tego mi bardziej brakuje w moim 50D bardziej niż jakiegoś AutoISO.
    A do pełni szczęścia brak mi jeszcze tylko uszczelnienia takiego jak w E-1, E-3, E-5 Olympusa,
    i gra gitara, że aż tralalalalala...

Że tobie akurat niepotrzebny odchylany ekran... szczegół.
    Widocznie nie należysz do grona kreatywnych ;-)

Natomiast 60D odpada u mnie m.in. z powodu braku kalibracji w body
    oraz słabszego trybu seryjnego itp., itd. generalnie z powodu downgradu.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Fajna puszka. Sytuacja podobna, jak u Canona, tyle że Nikon daje więcej, niż poprzednik, a Canon daje mniej...
    Żaden problem - kup Nikona .

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie rozumiem pytania. W tej rzeczywistości, w jakiej przyszło nam żyć. Nazwa nowego modelu Canona sugeruje, że to puszka z półki wyższej, a rzeczywiście jest to jedynie napompowany entry-level. Co wcale nie znaczy, że to zła puszka, która nie ma racji bytu. Wręcz przeciwnie. Jeśli cena będzie odpowiednia, to ładnie wpasuje się w swój segment. Nie rozumiem tylko, dlaczego Canon wprowadził tak mało przejrzyste oznaczenie tego modelu, które może wprowadzić zamęt.
    No a ja nie rozumiem z czym masz problem?? Canon wprowadza oznaczenia i pozycjonuje puszki jak chce. Jeśli sprawia Ci to kłopot zrób jak wyżej (jest jeszcze zresztą kilka innych firm).
    Nie ma żadnej innej rzeczywistości w kwestii nazewnictwa jak ta wykreowana przez producenta. Odnoszę wrażenia jakby niektórzy kupowali nazwę, a nie sprzęt - też problemy - na prawdę zazdroszczę.

Wszyscy liczyli na to, że pojawi się jakaś nowa jakość.
    Ale jacy "wszyscy". Było rzeczą wiadomą, że Canon na pewno nie zabuje sprzedaży 7D dając wszystko to samo za połowę ceny. A to że kilku marudom to nie pasuje - no cóż - pewnie to puszka nie dla nich.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Żaden problem - kup Nikona .
    Gdybym potrzebował cropowej puszki, to pewnie bym kupił.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No a ja nie rozumiem z czym masz problem??
    Ale to nie ja mam problem. Mi to zwisa luźnym kalafiorem. Opisuję tylko, na czym polega problem, który mają inni, których oczekiwania zawiodła ta nowa puszka. Ja nie miałem wobec niej żadnych oczekiwań.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Problem w tym, że oczekiwania były inne. Nazwa wskazywała, że to będzie następca 50D, okazało się, że to jest całkiem dobry aparat amatorski i nic więcej. Seria xxD raczej pretendowała do serii semi pro. Wydaje mi się, że Canon się pogubił, trochę żyje tym co było 5 lat temu, a jednocześnie stara się dopasować do rynku. A rynek gwałtownie się zmienia. Spada sprzedaż kompaktów, wzrasta sprzedaż lustrzanek. Lustrzanki stały się popularne. To nie jest już sprzęt dla profi i zapaleńców. Sony zrobiło bardzo dużo, żeby lustrzanka stała się popularna i tak się stało. 60D wygląda jak sprzęt, który ma jednocześnie jechać na opinii serii xxD, a jednocześnie wyciągać kasę od osób, dla których to jest pierwsza lustrzanka i niuanse typu magnezowe body czy mikroregulacja nie istnieją. Który amator zwróci na to uwagę? Porównując to z samochodami to 50D jest samochodem terenowym, a 60D to SUV do miasta, wyglądają podobnie, ale jednak to nie to samo.

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Przyłączę się do tej jałowej dyskusji
    Antipasti - bardzo trafne spostrzeżenia i porównania!
    Popatrzcie jak bardzo popularne sa teraz 'SUVy do miasta', bardzo wielu zarabiajacych trochę ponad średnią krajową chce takie mieć i producenci aut prześcigają się w ofertach nieterenowych terenówek - bo klient nasz pan.
    Tak samo zrobił Canon... zrobił aparat z nazwy wyglądający na prawie pro, a w rzeczywistości ciut lepszy od xxxD.
    Na 60D marudzą najbardziej dotychczasowi prawie pro fotograficy, którzy boją się, że jak na urlopie mając swoje 40/50D spotkają kogoś z 60D to ten ktoś może na nich spojrzeć z wyższością... dramat.
    A z punktu widzenia Canona wygląda to tak, że dotychczasowi prawie pro dostali teraz parcia na 7D, a Zarabiajacy lepiej amatorzy mogą sobie dla szpanu kupić 60D aby wyróżnić się spośród tłumu z xxxD. Czyli powstała potrzeba zakupów, interes będzie się kręcił.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Strona 67 z 129 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów