Strona 63 z 129 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 1282

Wątek: Eos 60D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Czy 550D ma tylne kółko? Czy ma przyciski do zmiany AF, WB na górze korpusu?
    Przycisku WB w 60D to akurat nie ma ani na górze, ani z tyłu, ani z przodu, ani z boku... Szukałem na dole, ale też nie ma. A w 550D jest.

Ale generalnie zgadza się, pod względem ergonomii 60D jest krokiem naprzód względem 550D (górny wyświetlacz, drugie kółko, lepszy wizjer, więcej przycisków itp.). Problem w tym, że większość z nas postrzega go jako krok wstecz względem 50D. I tu Canon popełnił błąd... To 7D powinien mieć nazwę 60D, a 60D powinien zwać się 600D.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    .... I tu Canon popełnił błąd... To 7D powinien mieć nazwę 60D, a 60D powinien zwać się 600D.
    I wtedy te wszystkie aparaty robiłyby lepsze zdjęcia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

To 7D powinien mieć nazwę 60D, a 60D powinien zwać się 600D.
    (podkreślenie moje) Kupiłbyś go wtedy? To może ja zapoponujęniedrogą usługę domalowywania zera w znaczku?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A po co ten przycisk, ten WB jest?

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Żeby aparat wyglądał bardziej profesjonalnie. Najbardziej pro wyglądać będzie stara maszyna do pisania z obiektywem, koniecznie "L".
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To pewnie skrót od Wielki Bajer
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Pełne uzależnienie

Domyślnie

aaa juz wiem jaki, ja kiedys go chuba nawet wciskalem jak cos w jpg robilem :-D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Kupiłbyś go wtedy? To może ja zapoponujęniedrogą usługę domalowywania zera w znaczku?
    Kupiłbym, gdybym potrzebował takiej puszki. Oczywiście cena musiałaby być taka, jakiej oczekiwałoby się po następcy serii xxxD. Domaluj więc jedno zero i sprzedaj mi tego 600D za cenę będącą uśrednioną ceną 550D i 50D, a kupię, nawet mimo że nie potrzebuję. Byle jeszcze przed gwiazdką, OK?

Robię zdjęcia i używam przycisku WB. Po co? Z paru powodów:

- dzięki temu na wyświetlaczu uzyskuję kolorystykę zdjęcia bardziej zbliżoną do tego, jakie otrzymam po wywołaniu rawa w postprodukcji;

- ustawienie WB zapisywane jest w danych zdjęcia, które odczytywane jest przez program, w którym wołam rawy i zmiana dokonywana jest przez ten program automatycznie, zanim jeszcze zdążę pomyśleć o poprawnym WB.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Żeby w przyszłości (sprawdzić, czy nie ksiądz...) autorzy CHDK/MagicLantern przerobili jego funkcję na bardziej użyteczną
    zdRAWki
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Domaluj więc jedno zero i sprzedaj mi tego 600D za cenę będącą uśrednioną ceną 550D i 50D, a kupię, nawet mimo że nie potrzebuję. Byle jeszcze przed gwiazdką, OK?
    Uśrednioną ceną ww. aparatów z początku sprzedaży? Chyba do będzie zrobienia cap'n!
    zdRAWki
    Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 05-11-2010 o 15:22 Powód: Automerged Doublepost
    Fotograf platoniczny

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Jeżeli ktoś naświetla na histogram to ustawienie WB w aparacie ma znaczenie. Kto nie wierzy niech sprawdzi histogram dla kolejnych 2 zdjęć zrobionych z takim samym T i A ale z WB na np. 3000 i na 5600. Im wyższa temperatura ustawionego WB, tym szybciej histogram dąży do prawej i pokazuje prześwietlenie, którego przy odpowiednim WB nie będzie.
    Można też spróbować nakręcić film w świetle żarowym albo w głebokim cieniu bez ustawiania WB tylko na auto WB. W pierwszym przypadku film będzie zółty, w drugim sino-szary i tego już tak łatwo się nie da pozbyć.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Strona 63 z 129 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów