Strona 62 z 129 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 1282

Wątek: Eos 60D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iAdam Zobacz posta
    W czym widzisz ten "duży postęp" 60D wobec 550D?
    W odchylanym "telewizorku" i górnym wyświetlaczu?! ;p
    W zaimplementowaniu rozwiązań z serii dwucyfrowej jeśli chodzi o ergonomię. Czy 550D ma tylne kółko? Czy ma przyciski do zmiany AF, WB na górze korpusu? Do tego gabaryty, waga a rzeczy typowo zdjęciowych mRaw i sRAW? A wizjer? A dwa razy więcej zdjęć na akumulatorze? Można by jeszcze wymieniać. Jeśli widzisz różnicę tylko w telewizorku to 550D jest dla Ciebie stworzony i niczego lepszego nie potrzebujesz.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Jeśli widzisz różnicę tylko w telewizorku to 550D jest dla Ciebie stworzony i niczego lepszego nie potrzebujesz.
    Nie zaczaiłeś skrótu myślowego. "jądro aparatu" jest prawie IDENTYCZNE. Wiadomo że ergonomia 60D będzie lepsza, ale z pewnością nie warta ceny(+600zł i jest 7D)

Domyślnie

W czym widzisz ten "duży postęp" 60D wobec 550D?
    W odchylanym "telewizorku" i górnym wyświetlaczu?! ;p
    Aż ręce opadają, przez cały wątek to samo. Czyżby zazdrość zżerała i teraz na siłę musisz sobie udowodnić, że różnice w stosunku do 60D są małe? ;P

Lepszy AF, dużo większy wizjer, większa szybkość, gibany ekran, górny lcd i dwa kółka - to wystarczy aby stwierdzić, że 550D jest zdecydowanie słabszy od 60D.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Lepszy AF, dużo większy wizjer, większa szybkość, gibany ekran, górny lcd i dwa kółka - to wystarczy aby stwierdzić, że 550D jest zdecydowanie słabszy od 60D.
    Czytaj ze zrozumieniem. Nie mówię o ergonomii (są różnice) tylko o tym co kluczowe w tym porównaniu - jakość zdjęć. Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Aż ręce opadają, przez cały wątek to samo. Czyżby zazdrość zżerała i teraz na siłę musisz sobie udowodnić, że różnice w stosunku do 60D są małe? ;P

Jeśeli przez to, że jest górny LCD, na tym głownym jest mniej informacji to dla mnie jest to duża wada. Miałem przedwczoraj w rękach 10D i z radością przesiadłem się na 550-tkę. Kółko tylne... przydałoby się.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Moze kiedys bedzie tak samo z 5D? Wyjdzie mark III ktory bedzie tym dla II, co 60 dla 50, a np. 3D tym, czym jest 7D wzgledem 50.
    Nie płakałbym, jeśli cena była by na poziomie 7D - brałbym. Większy wybór zawsze mile widziany.
    Pozdrawiam Rysiek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

iAdam, jakość zdjęć oczywiście że będzie zbliżona jeśli nie identyczna w większości przypadków ale do każdego celu można dojść na kilka sposobów, można dojechać autobusem a może dojechać komfortowym samochodem, ja wybieram komfort i wygodę natomiast jeśli dla Ciebie liczy się tylko jakość zdjęć to rzeczywiście nic więcej niż 550D nie potrzebujesz i dla Ciebie różnice między 550D i 60D będą tylko w obracanym TV. Są jednak bardziej wymagający użytkownicy jeśli chodzi o szybkość i komfort obsługi i dlatego wybierają bardziej zaawansowane modele. Ja należę do tej drugiej grupy dlatego widzę więcej różnic między 550D i 60D.

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Jeśeli przez to, że jest górny LCD, na tym głownym jest mniej informacji to dla mnie jest to duża wada. Miałem przedwczoraj w rękach 10D i z radością przesiadłem się na 550-tkę.
    Kwestia przyzwyczajenia Ja "od zawsze", czyli od EOSa 100 używałem korpusów z górnym wyświetlaczem i nie wyobrażam sobie że mogłoby go nie być. Jak miałem przez chwilę okazję pobawić się 350D kolegi to odruchowo patrzyłem na górę korpusu a nie na tył.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrewjohn Zobacz posta
    Może się nawet okazać, że dzięki premierze 60D, leciwa acz wciąż ceniona pięćdziesiątka przeżyje swoją drugą młodość. "
    I tak się okazało, szczerze mówiąc, czekałem na ten moment, z uwagi na cenę/ergonomię..

A co do tej jakości zdjęć vs. ergonomii aparatu, to gdybym nie myślał o czymkolwiek poza niedzielnym, odświętnym pstrykaniem to wystarczyłaby mi jakość/cene np. 550D, ale wiem jak bolą palce kiedy robi się coś kilka godzin poza domem i każdy cm2 czy cm3 puszki wpływa na obolałość Dla mnie ergonomia liczy ogromnie, m.in. dlatego nigdy nie kupię takich body jak dotychczasowe soniaki, nikony poniżej D300 (D90 za mały, za lekki) itd... innych marek w tym przedziale cenowym, tylko 50tka dawała mi pewny, wygodny chwyt, a zmienił bym w niej jedynie umiejscowienie przycisków przy górnym LCD, żeby w rządku nie stały. I tutaj gdyby obecnie zabrakło 50tki i byłaby tylko 60tka czuł bym niedosyt, bo wg, mnie obciosali ją "in minus".
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Coś już napisał

Domyślnie

Nie zaczaiłeś skrótu myślowego. "jądro aparatu" jest prawie IDENTYCZNE. Wiadomo że ergonomia 60D będzie lepsza, ale z pewnością nie warta ceny(+600zł i jest 7D)
    Bo tu się płaci za ergonomię, szybkość aparatu, af itp, itd. Moim zdaniem 60D jest zdecydowanie za drogi i faktycznie lepiej kupić 7D ale już cena 50D jest bardzo zachęcająca.

Kiedyś też były duże różnice w cenach aparatów a jakość była ta sama na każdym z nich, bo zależna od obiektywu i kliszy, a jakoś ludzie kupowali lepsze body bo ich potrzebowali.

Strona 62 z 129 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów