Zamieszczone przez
pawciolbn
na świecie bywa różnie.. z tego co widać w różnych przekazach i często widywałem naocznie, to D300 jest bardzo popularne.. nawet w polsce niższe modele Nikona spotykałem częściej niż coś z serii xxxD, ale...
faktycznie Canon troszkę sobie strzelił w kolano. moim zdaniem wypuszczenie 7DmkII lub czegoś na wzór 7(0)D, czyli takiej 50-ki z tą samą matrycą, AF z 7D i też np. dwoma prockami, nawet w cenie nowego 60D popchnęło by temat..
jeśli chodzi o wielu amatorów u nas, to widzę, że Sony też się nie ociąga... mnogość modeli, cena tych z niższego poziomu, chwyty marketingowe, jak stabilizacja w matrycy, szybkość, łatwość obsługi - to bardzo kusi i nawet na ostatnich dwóch ślubach gdzie robiłem za foto "konkurowałem" z fotografującymi właśnie Soniakami..
nie znając dogłębnych testów, opierając się na tzw. "pierwszych zdjęciach" i parametrach 60-ki, ciężko byłoby mi podjąć decyzję o nabyciu w tej cenie tego body, mając we wspomnianej cenie wszystko-mającą 50-kę, zwłaszcza, że jej cena w porównaniu z modelami xxxD jest atrakcyjna
#