Strona 41 z 129 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 1282

Wątek: Eos 60D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Albo inaczej - jest taki jak w 7D, ale mniejsza ilosc punktow AF

Pisza gdzies o shutter lag? J(bez AF, sam shutter)

7D ma 61ms, 40D podobno tez 61, 50D podobno takze 61, ale pisza tez 63
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    EDIT: http://www.the-digital-picture.com pisza, ze 40/50/60/7 maja 59ms..
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 25-09-2010 o 12:22 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez voriax Zobacz posta
    Ukonkretnię więc pytanie,
    czy dla "nowszego technologicznie" systemu AF
    warto przedłożyć 60d nad 50d?

Pozdrawiam!
    V.
    Myślę że na to pytanie nikt nie odpowie jednoznacznie.
    Wiesz, tu już musisz sam zadecydować.
    Dla mnie ważniejszym "bajerem" jest uchylny LCD,
    dla Ciebie może to być nowszy technologicznie AF.

@siudym - można i tak
    Tylko mnie AF z 7D kojarzy się nie tyle z ilością punktów AF,
    co z nowym sposobem wyświetlania punktów i możliwościami konfiguracji.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

voriax ----> Poczekaj na szczegółowe testy tego aparatu. Na razie za wcześnie mówić czy jest lepszy czy gorszy od 50D.

Bywalec Awatar voriax
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

dzięki za porady,
    poczekamy na testy :-)

Pozdrawiam!
    V.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    ... Na razie za wcześnie mówić czy jest lepszy czy gorszy od 50D.
    IMHO ani lepszy, ani gorszy
    Jest inny, bo... to nie jest następca 50D.

Pozdrowka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    ... bo... to nie jest następca 50D.
    Otóż to. Canon zrobił sobie miejsce dla D7000 - to dodatkowo napawa optymizmem także w kwestii ceny 60D, która IMHO spadnie szybko do sensownego poziomu.
    Zastanawia mnie, że ta strategia jest bardzo podobna do sytuacji 40D - 300D. W momencie wypuszczenia obu był płacz i zgrzytanie zębów jakie to 40D "syf kiła i mogiła" przy 300D po czym jak 40D zaczął tanieć to wszyscy biegli do sklepów, bo bez sensu było nie kupić tego aparatu. Podejrzewam że teraz będzie bardzo podobnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Teraz wielu decyduje sie na 50D cena 2600-2800 daje do myslenia i jest atrakcyjna za ten spzet , moze nie 1 nowosci i swiezosci ,ale przeciez liczy sie szklo

Domyślnie

Koledzy proszę szanujcie trochę moje zdrowie. Nie mogę już czytać że wadą jest brak slotu kart CF w aparacie.
    CF które są stosowane i sprzedawane dziś w sklepach, to najbardziej zawodny rodzaj pamięci flash. Są w nich pamięci MLC które "potrafią" zapisać do jednej komórki pamięci trzy bity danych !!! Komputer przed którym siedzicie zapisuje do jednej komórki np pamięci ram tylko JEDEN bit ! Profesjonalne pamięci flash (też CF ale o tym dalej) zapisują ten sam bit w dwóch komórkach !!!
    Tylko i wyłącznie dzięki bardzo silnemu oprogramowaniu te dane da się odczytać, ale z błędami, które oprogramowanie koryguje i o których nie mamy pojęcia.
    Tu mała wzmianka jak można upchnąć więcej wg Hynix
    I takie CF najpewniej macie w aparacie.
    Żeby nie być gołosłownym powiem że z profesjonalnymi kartami CF mam do czynienia od jakiś 5 lat. Z zawodu jestem elektronikiem. Karty CF które stosuję pracują w rejestratorach danych tzw czarnych skrzynkach.

Coś już napisał Awatar Jarooo
    Miasto
    Zgierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiek00 Zobacz posta
    Koledzy proszę szanujcie trochę moje zdrowie. Nie mogę już czytać że wadą jest brak slotu kart CF w aparacie.
    CF które są stosowane i sprzedawane dziś w sklepach, to najbardziej zawodny rodzaj pamięci flash. Są w nich pamięci MLC które "potrafią" zapisać do jednej komórki pamięci trzy bity danych !!! Komputer przed którym siedzicie zapisuje do jednej komórki np pamięci ram tylko JEDEN bit ! Profesjonalne pamięci flash (też CF ale o tym dalej) zapisują ten sam bit w dwóch komórkach !!!
    Tylko i wyłącznie dzięki bardzo silnemu oprogramowaniu te dane da się odczytać, ale z błędami, które oprogramowanie koryguje i o których nie mamy pojęcia.
    Tu mała wzmianka jak można upchnąć więcej wg Hynix
    I takie CF najpewniej macie w aparacie.
    Żeby nie być gołosłownym powiem że z profesjonalnymi kartami CF mam do czynienia od jakiś 5 lat. Z zawodu jestem elektronikiem. Karty CF które stosuję pracują w rejestratorach danych tzw czarnych skrzynkach.
    Spokojnie kolego, tu nie chodzi o dużą przewagę CF nad SD w sensie samej jakości zapisu, czy wytrzymałości metalowa obudowa (czasem ) itd. (no może trochę ). Głownie chodzi o to, że użytkownicy wcześniejszych wersji Canonów xxD czy nawet xxxD posiadają w swojej "spiżarni" kilka kart CF niejednokrotnie po kilkaset złotych za sztukę, więc kiedy wymienią puszkę na 60D, będą musieli ponownie wydać kilkaset złotych na karty SD - markowe, duże. Dlatego większość narzeka i to jest konkretny i namacalny powód.
    EOS 50D|EF24-105/4LIS|Velbon

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiek00 Zobacz posta
    CF które są stosowane i sprzedawane dziś w sklepach, to najbardziej zawodny rodzaj pamięci flash. Są w nich pamięci MLC które "potrafią" zapisać do jednej komórki pamięci trzy bity danych !!! Komputer przed którym siedzicie zapisuje do jednej komórki np pamięci ram tylko JEDEN bit !
    Sorry, ale to (i późniejsze o korekcjach itp) jest bełkot. W CF-kach są używane takie same flashe, co w innych kartach, tylko w innej obudowie i z innym kontrolerem.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Strona 41 z 129 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów