Strona 38 z 129 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1282

Wątek: Eos 60D

Bywalec Awatar voriax
    Miasto
    Bytom

Domyślnie jednak 50tka

Panowie,

ja tam po przeglądnięciu 60d jakoś nie pałam do niego chęcią,
    ma kilka fajnych 'ficzerów', ale ogolnie 50d przemawia do mnie bardziej.

i tu pytanie:

z Waszego cennego doświadczenia zakupowego:
    jak długo poprzednicy wczesniejszych wersji utrzymywali sie jeszcze na rynku?

Chce troszkę poczekać na 50d ze względu na nadzieję na lekką obniżkę ceny...
    Tylko nie można przegiąć z czekaniem i później pozostanie już tylko szukać 50-tki w resztkach półkowych po zawyżonych cenach...

Pozdrawiam!
    V.

Coś już napisał Awatar Jarooo
    Miasto
    Zgierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez voriax Zobacz posta
    Panowie,

ja tam po przeglądnięciu 60d jakoś nie pałam do niego chęcią,
    ma kilka fajnych 'ficzerów', ale ogolnie 50d przemawia do mnie bardziej.

i tu pytanie:

z Waszego cennego doświadczenia zakupowego:
    jak długo poprzednicy wczesniejszych wersji utrzymywali sie jeszcze na rynku?

Chce troszkę poczekać na 50d ze względu na nadzieję na lekką obniżkę ceny...
    Tylko nie można przegiąć z czekaniem i później pozostanie już tylko szukać 50-tki w resztkach półkowych po zawyżonych cenach...

Pozdrawiam!
    V.
    Tak naprawdę to wydaje mi się, że 50D już bardziej nie spadnie (nowa), a obawiam się, że może nawet rosnąć (zmniejszająca się podaż, a rosnący popyt) po miarodajnych testach 60D, kiedy się okaże, że poza filmowaniem reszta nie jest dużo lepsza od 50'tki, a nawet dla niektórych gorsza (plastik, gabaryty, szumy ), a ona zdecydowanie tańsza.
    EOS 50D|EF24-105/4LIS|Velbon

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Zabawne jest to, że każdy poprzedni model jest lepszy od poprzedniego... pomimo, że wcześniej w chwili premiery były totalnie do kitu

Dla mnie 60 Jest zdyskwalifikowana od razu ze względu na brak kart CF. Reszta do przełknięcia, ale do czasu zabawy na żywo nie mam się co wypowiadać.

Także niecierpliwie czekam na kogoś kto w Szczecinie będzie miał ta puszeczkę :P Albo kiedy MM ją ładnie na półce wystawi

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Jak dla mnie 60d to w pewnym sensie marketingowy kicz,do tego co ma w środku nie można się chyba przyczepić ale wygląd zewnetrzny,ten wyświetlacz,guziczki jak w seri xxxd a dokładniej 550d...dla mnie za bardzo kombinują ,wiem że znajdzie sie dużo ludzi co powiem że uchylny lcd jest super i bardzo przydatny ale dla mnie to badziewie,nieużyteczne i jeszcze szpecące aparat...oby canon nie dorzucał takich dziwact do nastepcy 5dmkII bo to będzie porażka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Jwiem że znajdzie sie dużo ludzi co powiem że uchylny lcd jest super i bardzo przydatny
    Uchylny wyświetlacz jest super i bardzo przydatny :-D

A tak na poważnie to podejrzewam że już wkrótce taki właśnie LCD pojawi się w następcy "siódemki" a może i "piątki". Spójrzmy na Live view. Pamiętam jak na tym forum pisano że to kaszana, porażka i że na zombie nigdy zdjęć nie będę robił bo to dobre dla amatorów z kompaktami. Dziś nikt nawet nad tym się nie zastanawia. Idźmy dalej. Filmująca lustrzanka. To herezja, profanacja ideii aparatu fotograficznego - krzyczano na forach dyskusyjnych. Dzisiaj powstają całe elaboraty i dedykowane strony o filmowaniu dslr-ami a filmowcy weselni wysprzedają kamery by zaopatrzyć się w ten cud techniki, gdzie za stosunkowo niewielkie pieniądze można osiągać efekty jakie dają kamery za setki tysięcy złotych. Dokładnie tak samo będzie w przypadku uchylnego LCD. Za kilka lat nikt nawet nie wspomni o takim szczególe, a może nawet będzie pisał że powinien obracać się w jeszcze innej płaszczyźnie

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Shadow, pięknie to napisałeś

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja jestem za uchylnym wyświetlaczem. Chociaż ciekawi mnie, co będzie wytrzymalsze - czy szybka w jakiejśtam odległości od LCD - tak jak teraz, czy odwrócony i schowany w stronę body obracany ekran... Chociaż jedna rzecz mniej do porysowania - ja jestem za )

Tylko w jedynce bym tego nie chciał - mógłby złapać luzy podczas wbijania gwoździ
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Dopiero zaczyna

Domyślnie

pokręteł i przycisków też będzie mniej, bo będą ekrany dotykowe takie jak w kompaktach
    puszki, szkiełka, i błyskotka...

Domyślnie

W EURO-AGD pojawił się w przedsprzedaży za 4399zl.
    http://www.euro.com.pl/lustrzanki/ca...60d-body.bhtml

Dokładam 300zł i mam 7D bez czekania. Gdzie tu sens?
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A tutaj zdjęcia przykładowe:
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=11588

Strona 38 z 129 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów