Wężyki spustowe też różne, jeśli ktoś używa.
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2
C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/
Pewnie tak, ale chyba księgowi raczej nie zmartwili się, że szybkość zdjęć seryjnych w nowym xxD wypadła niemal dokładnie w połowie między 550D a 7D.
Tak się zastanawiam czym "spektakularnym"odróżniała się dotychczas klasa dla zaawansowanych amatorów od klasy amatorskiej (czyli xxD od xxD). I wychodzi mi, że były to między innymi:
- metalowy korpus
- szybki tryb seryjny,
- kółko i dżojstik,
- microadjustment (począwszy od 50D),
- duży uchwyt.
Wygląda na to, że na wszystkich tych polach mamy albo krok w bok, albo krok wstecz. Najwyraźniej Canon czuje się aktualnie bardzo mocny... Wydaje mi się, że migracji z xxD na 60D będzie niewiele (pewnie chodzi o to, aby dotychczasowi użytkownicy puszek dwucyfrowych kupili 7D) - 60D wybiorą raczej posiadacze xxxD i nowi użytkownicy (choć wewnętrzna konkurencja ze strony 550D jest spora). Czy taka polityka zaowocuje dobrymi wynika finansowymi? Pewnie tak...
Moim skromnym zdaniem 550D nie ma sensu zmieniać na 7D czy 60D, chyba, że faktycznie potrzeba lansu jest u Ciebie taka wielkai masz przy okazji wolną kasę. Na 550 trochę stracisz, ale na ten moment 60D jest cholernie drogie... Natomiast jak poczekasz parę miechów 60D stanieje, ale 550D również.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Kup na ten moment 50/1.4 (o ile dobrze pamiętam, chciałeś) i oceń czy faktycznie ma problem z tym korpusem (moim zdaniem nie - przynajmniej nie jako reguła)...
Ostatnio edytowane przez Jarooo ; 10-09-2010 o 18:57 Powód: Automerged Doublepost
EOS 50D|EF24-105/4LIS|Velbon
Canon może i czuje się pewnie ale jak potwierdzą się na Photokinie plotki nt. Nikona D7000 to może mu się grunt zachwiać :P
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.
A.Einstein