Eos 60D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mxw
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2315

Zamieszczone przez korona-pl
    A konkretnie? miałem 400D i nie zauważyłem, żeby 550D jakoś specjalnie się różnił pod względem wykonania... (znaczy, żeby był gorszy... z 400D byłem zadowolony)
    eee, powiedz to 5 lat temu właścicielom 300D, gdy ukazał się 350D

oj, jaki to był plastikowy badziew!
    a dziś się okazuje, że ten plastikowy 350D jednak robił fajne obrazki.
    i nadal robi.

niemniej jednak ciekaw jestem, jak analogiczny "postęp" wypadnie w odniesieniu do 60D?

Zamieszczone przez michalwil Zobacz wpis
    Nie zmienia to faktu, że 60 d jest lżejsze o 67 gramów - co nie jest jakąś kolosalną różnicą.
    jest to prawie 10%, czyli jednak sporo...

Zamieszczone przez andres
    ... że o wspaniałych super duper Sony nie wspomnę
    etam, ja się zupełnie nie przejmuję, jak widzę, że ktoś za pomocą playstation próbuje robić zdjęcia
    pozdro.,
    m.

Komentarz

• Fan nr 1
      Początki nałogu
      • 2005
      • 284

Zamieszczone przez mxw Zobacz wpis
      eee, powiedz to 5 lat temu właścicielom 300D, gdy ukazał się 350D

oj, jaki to był plastikowy badziew!

Co to opowiadasz 300D był równie plastikowy jak 350D, szczególnie ciekawa była wersja ze srebrną obudową. Dodatkowo ciekawsze funkcjonalności (które dziś uznawane są za podstawowe) uzyskiwało się po wgraniu zhackowanego przez Wanię softu .

Pamiętam gdy po raz pierwszy zobaczyłem go w fotojokerze - kosztował 7 kPLN
      Moja galeryjka na CB

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Jarooo Zobacz wpis
        Wreszcie ktoś zauważył, że tak naprawdę różnicy w gabarytach praktycznie "nie ma" podobnie z wagą (kilka gramów, w kilku serwisach różnie czasem więcej).
        Ciekawe kiedy wreszcie ktoś zauważy jaka jest różnica pomiędzy porównywaniem literek/cyferek w sepcyfikacji a fizycznym porównaniem na żywo.
        Podkreślam: _dla mnie_ i _na żywo_ porównując 40D oraz 50D z 60D ten ostatni jest WYRAŹNIE mniejszy, lżejszy, delikatniejszy. Ale jak ktoś woli robić porównanie tylko na podstawie specyfikacji to wolna wola - takim w sumie urok tego forum .

Komentarz

• iAdam
          Bywalec
          • 2010
          • 151

Wracając do głównego wątku tj 60D: Nie zgodzę się że odchylany wyświetlacz jest zbędnym bajerem. W czasach gdy jeszcze bawiłem się serią "G" to właśnie dzięki temu bajerowi zrobiłem perfekcyjne ujęcie (bez ekwilibrystyki) tam gdzie inni mieli problem ze skadrowaniem. Bardziej skrytykowałbym body z tworzywa, ale nie wypowiadam się "na zapas" dopóki nie wezmę puszki do ręki.

Komentarz

• PawelB
            Uzależniony
            • 2005
            • 578

Bezpośrednie porównanie wielkości 50D i 60D
            Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
            Moje gnioty 2

Komentarz

• Jarooo
              Coś już napisał
              • 2007
              • 84

Zamieszczone przez PawelB Zobacz wpis
              Bezpośrednie porównanie wielkości 50D i 60D
              No właśnie o tym mówiłem - jest różnica, ale nie aż tak wielka jak niektórzy piszą
              zobaczcie jaka jest w tym zestawieniu 550'tka (czyli coś koło mojej 400D)

To, że C60D jest trochę mniejszy to fakt, ale to nie jest pomniejszenie puchy gabarytów do xxxD i o TO mi chodziło (Vitez)
              EOS 50D|EF24-105/4LIS|Velbon

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez Jarooo Zobacz wpis
                To, że C60D jest trochę mniejszy to fakt, ale to nie jest pomniejszenie puchy gabarytów do xxxD i o TO mi chodziło (Vitez)
                Ja tam nigdzie nie pisałem że pomniejszono go do gabarytów 550D, tylko że jest zauważalnie mniejszy .

Komentarz

• Cluer
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 192

teraz ładnie widać
                  sama wysokość od podłoża do sanek lampy jest minimalnie różna, ale już inne wyprofilowanie lewej strony (tej z pokrętłem) oraz niżej osadzony górny wyświetlacz sprawiają wrażenie mniejszego aparatu.
                  40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Komentarz

• Manfred
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 99

tak jak myslalem rozpetal sie krzyk o AF microadjustment dla SUPER REBEL-a

Komentarz

• Jarooo
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 84

Zamieszczone przez Vitez Zobacz wpis
                      Ja tam nigdzie nie pisałem że pomniejszono go do gabarytów 550D, tylko że jest zauważalnie mniejszy .
                      Spoko... :grin: tu nie o Ciebie chodziło tylko o iAdama itd., a Tobie odpowiadałem jak to widzę... Wyszedł z tego mały miszmasz...
                      Poczekamy - zobaczymy...
                      EOS 50D|EF24-105/4LIS|Velbon

Komentarz

• adamk9
                        Dopiero zaczyna
                        • 2008
                        • 22

Dużo krzyku podczas gdy aparat tak naprawdę jeszcze nie istnieje na rynku. Wcale mnie nie przerażają takie posuniecia jak brak stopu magnezowego, mniejsze rozmiary itp. Ważne natomiast informacje ujawnią się dopiero w trakcie użytkowania sprzętu. Jak szybko i celnie ostrzy, czy tryb seryjny w opisie zgodny jest ze stanem faktycznym, jakie ziarno produkuje, jak dobrze naswietla kadry. I tak naprawdę tylko te dane decydują o tym czy aparat znajdzie swoje miejsce wśród amatorów czy nawet zawodowów. Jeżeli komuś do spełnienia potrzebny jest stop magnezu, to jego sprawa. Jeżeli ktoś uważa, że dobre zdjecia może robić tylko i wyłącznie aparatem jak największych rozmiarów, też jego sprawa. Sam ma 450d i często bym go zamienił na coś mniejszego co daje podobne fotki. Nie bawi mnie obnoszenie się z dużymi rozmiarami sprzętu a często przeszkadza i odchodzę bez zdjęcia. Zamierzam kupić coś leszego już od dłuższego czasu. Jeżeli 60d okaże się w wymienionych przeze mnie wcześniej cechach dobrym aparatem to jestem jak najbardziej za. Sama mozliwośc filmowania to świetny dodatek. Jeżeli będzie jeszcze nieżle funkcjonował to nie mam nic przeciwko temu. Żyjemy w erze miniaturyzacji i nic na to nie poradzimy. Dobry aparat dzisiaj to nie tylko migawka i duży korpus.
                        Canon EOS 760D, Canon f/2.8 17-55 IS USM, Canon 70 300 IS USM, Canon 50 f/1,8 II.
                        “Kto chce jednym spojrzeniem ująć wiele równocześnie przedmiotów, ten żadnego z nich nie widzi wyraźnie.” - Kartezjusz

Komentarz

• iAdam
                          Bywalec
                          • 2010
                          • 151

Zdjęcie doskonale oddaje różnice. Od 550D najbardziej odróżnia się szerokością (poza detalami konstrukcyjnymi oczywiście) Coś mi się wydaje że Canon na posiadaczach xxD chce wymusić przesiadkę na droższą xD i "ameryki zapewne tu nie okryłem".

Komentarz

• jotes25
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 3608

Zamieszczone przez adamk9 Zobacz wpis
                            Jak szybko i celnie ostrzy, czy tryb seryjny w opisie zgodny jest ze stanem faktycznym, jakie ziarno produkuje, jak dobrze naswietla kadry.
                            Ale to wszystko od dawna już wiadomo. 60d to rozwiązania z poprzednich korpusów zamknięte jedynie w nowym opakowaniu. Nic nowego.

Komentarz

• adamk9
                              Dopiero zaczyna
                              • 2008
                              • 22

Jotes25 - jak wiadomo to po co testy aparatów. Ta sama matryca i nieco inny soft mogą dać różne wyniki. Oprócz sprawdzonych komponentów liczy się różnież efektywność ich spakowania w jednej puszce i dobre zgranie odpowiednim softem. Tego jeszcze nie wiemy !
                              Canon EOS 760D, Canon f/2.8 17-55 IS USM, Canon 70 300 IS USM, Canon 50 f/1,8 II.
                              “Kto chce jednym spojrzeniem ująć wiele równocześnie przedmiotów, ten żadnego z nich nie widzi wyraźnie.” - Kartezjusz

Komentarz

• Shadow
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 1565

Jakiś taki kurdupel z niego http://www.dpreview.com/previews/canoneos60d/
                                Ale odchylany LCD rządzi.

Komentarz

Pracuję...
                                X