Raczej nie jest to sprawa braku miejsca. Tak faktycznie to 60D nie jest dużo mniejszy niż 50D. 60D 145 x 106 x 79 mm 50D 146 x 108 x 74 mm. To gorsze trzymanie o którym pisał Vitez wynika prawdopodobnie z tego, że sam grip jest wyraźnie niższy http://a.img-dpreview.com/previews/C...es/50Dv60D.jpg . Sama mikroregulacja przypuszczalnie wymaga jednego małego układu scalonego na płycie.
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2
Przestanie robić zdjęcia?
Ja tam myślę, że księgowi wyciągnęli teczkę z 60D, poprzeliczali wszystko i wykryli buga. Dla załatwienia problemu ktoś sprytny przełożył zawartość z sąsiedniej teczki p.t. 600D.
Rozległy się oklaski...:-D
Ciekawe jak ludzie zagłosują portfelami?
C-F-K - forever
Z tego co czytalem i to zdaje sie na tym forum jest to wlasnie stricte kwestia softu i niczego wiecej. Soft jako sterownik wprowadza korekty w prace AFa. Ale niech sie wypowiedza madrzejsi w tej kwestii.
A co do braku tego ficzera w xxxD to wlasnie owo pozycjonownie sprzetu, a z reszta skoro w xxD doczekales sie tego dopiero w 50D (a teraz i z tej serii to zabrali) to co sie dziwisz, ze tego nei ma w xxxD.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Dział Marketingu ;-)
IMHO nie tylko, musi być różnica hardware'owa choćby w postaci nowego procesora.
40D - DIGIC III, 50D - DIGIC IV, 60D - też DIGIC IV więc może modsoft ma szanse
Możliwe że to w nim tkwi diabeł, lub w jakimś innym układzie odpowiedzialnym za realizację funkcji i pamięć nastaw.
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
linia xxD bedzie i nic nie usuwają poprostu ta linie degraduja do bradziej amatorskiego rynku
robiac tym samym miejsce dla 3d, 7d
bo by 60d konkurowało za mocno z 3d i 7d
w takim razie tylko AF i troche lepsze trzymanie bedzie różniło linie xxD i xxxD ?
ale w sumie najlepsze jest to ze szkielet magnezowy 50d napewno wyprodukowanie jego kosztuje wiecej niz odlanie plastikowego szkieletu 60d
a cena niby bedzie podobna dobry interes ktos wykrył, ale tak jak powiedział
canon wyciagnie wnioski czy rynki takie małę jak PL ma w d... ?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Koledzy, czy pamiętacie aby któraś z lustrzanek Canona nie sprzedawała się? Nie kojarzę takiej, wszystkie opuszczały półki sklepowe aż miło. Sądzicie więc, że 60D okaże sie pierwszą wtopą Canona i będzie zalegać na półkach i w magazynach? Wątpię.