Strona 21 z 129 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1282

Wątek: Eos 60D

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Tylko po kiego zabierac tak praktyczny ficzer jakim jest microadjustment AF, zwazywszy na fakt, ze to nic nie kosztuje, to czesc softu, ktora byla juz w 50D.
    po by wprowadzic tylko do serji xD ( 5d2, 7d, ...)

a to by używac stałek jasnych z małą GO dla którego wchodzimy w system C musimy zapłacic za korpus xD

wszystko ogulnie tylko po ty by więcej wyciągnąc $$ z tej samej pólki, i nie ma co tu biadolic do biznes

xxd kupi xd
    xxxd kupi xxd
    xxxxd kupi xxxd
    xxxxd bedzie zamiennikiem kompakta dawanego na urodziny (a przed nowym użytkownikiem otwiera sie wiele możliwośći kupienia i znowu firma zarabia $$ na dodatkach szkłach lampach ...)

pozdrawiam

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Ja tam się cieszę, że mam 50D.

"Canon 50D - ostatni porządny korpus z dwucyfrowej serii Canona - Kup legendę !"

Taki tytuł będzie miała aukcja jak będę go sprzedawał Cenę będzie trzymał pewnie dłużej niż pozostałe xxD.
    A jeszcze niedawno był do kitu - szumy, brak uszczelnień...

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta

a to by używac stałek jasnych z małą GO dla którego wchodzimy w system C musimy zapłacic za korpus xD

wszystko ogulnie tylko po ty by więcej wyciągnąc $$ z tej samej pólki, i nie ma co tu biadolic do biznes

xxd kupi xd
    xxxd kupi xxd
    xxxxd kupi xxxd
    xxxxd bedzie zamiennikiem kompakta dawanego na urodziny (a przed nowym użytkownikiem otwiera sie wiele możliwośći kupienia i znowu firma zarabia $$ na dodatkach szkłach lampach ...)

pozdrawiam
    Jak juz mowilem, predzej wyjdzie modowana wersja softu 60D pozwalajaca na mikroregulacje niz zaawansowani amatorzy niezarabiajacy na foto rzuca sie ochoczo do zakupu 7D, ktory jest/bedzie srednio o 1,5 k drozszy od 60D (jak ceny sie uspokoja).

A po za tym Canon w koncu w 50-tce dal mikroregulacje AF'a, co konkurencja miala jzu dawno i to wn izszych segmentach. Powracajac do takiego schematu z przed 50D byc moze wiele ryzykuja, wyborem N zamiast C. Czy regulacja jest az tak zaawansowanym ficzerem zeby dawac ja tylko w segmencie profi?
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Tylko po kiego zabierac tak praktyczny ficzer jakim jest microadjustment AF, zwazywszy na fakt, ze to nic nie kosztuje, to czesc softu, ktora byla juz w 50D. W cale bym sie nie zdziwil jak jakis czas po trafieniu na rynek 60D wyjdzie modowana wersja softu posiadajaca mikroregulacje.
    IMHO soft to nie wszystko. Gdyby to było takie proste, to już dawno byłby modsoft do 40D.
    Możliwe że ze wględu na mniejsze gabaryty nie ma w tej puszce miejsca na sprzęt.

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    Niekoniecznie, mooooże dołożą w przyszłości, ale... xxxD do tej pory nie doczekał się tej funkcji.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Niekoniecznie, mooooże dołożą w przyszłości, ale... xxxD do tej pory nie doczekał się tej funkcji.
    dadzą jak juz tych chętnych na ten ficzer wyciągną wystarczająco kasy za body xD,
    i jak ludzie zaczną odchodzić do N innych marek to dadzą tylko na półkę niżej czyli xxD, do tego czasu miniaturyzacja i dopracowanie pozwolą wcisnąć to nawet do xxxxD

i znowu się zaczyna zabawa w wyciąganie kasy od tych co nie stać na xD a chcieli by kupić xxxD zachęceni microregulacją skuszą się na xxD

pozd

Bywalec

Domyślnie

żałowałem że kupiłem 550D i nie poczekałem na 60D - głównie ze względu na magnezową (masywną) konstrukcję
    widzę jednakże że nie mam czego żałować bo po pobieżnej lekturze wygląda jakby i tu pojawił się plastik
    ...a odchylany ekranik przypomina stary IS3 :d

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Ja tam się cieszę, że mam 50D.
    "Canon 50D - ostatni porządny korpus z dwucyfrowej serii Canona - Kup legendę !"
    Taki tytuł będzie miała aukcja jak będę go sprzedawał Cenę będzie trzymał pewnie dłużej niż pozostałe xxD.
    Dobry tytuł dla aukcji. Kup legendę! Może gdy ja będę sprzedawał swój aparat to wykorzystam, tylko wówczas w tytule będzie - pierwsza na świecie lustrzanka z funkcją filmowania
    Coś w systemie na N, ale jakie to ma znaczenie

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    IMHO soft to nie wszystko. Gdyby to było takie proste, to już dawno byłby modsoft do 40D.
    Możliwe że ze wględu na mniejsze gabaryty nie ma w tej puszce miejsca na sprzęt.

Pozdrówka!
    40d to nie jest mały aparat i miejsca mu na pewno nie brakuje. A regulacje AF załatwia soft wiec raczej nie można się tłumaczyć brakiem miejsca. Nikonowi w d700 d300 które jakoś znacząco większe nie sa i nie przeszkadzało to wrzucić jak i świetnego AF i innych bajerów.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Ejże panowie, zamiast psuć wzrok na googlaniu w poszukiwaniu negatywnych opinii o 60D i zużywać klawiatury do pisania elaboratów na temat aparatu którego nikt jeszcze na oczy nie widział brać z szafek co tam każdy ma i marsz na foty! Weekend idzie!
    Nie przesadzaj z tym "nikt" . Przecież pisałem że go macałem - nie doczytałeś?

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    40d to nie jest mały aparat i miejsca mu na pewno nie brakuje. A regulacje AF załatwia soft wiec raczej nie można się tłumaczyć brakiem miejsca...
    Czytaj ze zrozumieniem, pisząc o braku miejsca miałem na myśli 60D.
    I może się mylę, ale IMHO bzdury piszesz, że microajustment to tylko soft.
    Ale ja się pewnie na tym nie znam

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 21 z 129 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów