Strona 20 z 129 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 1282

Wątek: Eos 60D

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

"Jak tu iść na foty, skoro u Canona/Nikona/Pentaxa/Sony/Olympusa* taka bieda, że nie ma czym tych fot robić. Niech sobie focą canonierzy/nikoniarze/pentaksiarze/sonolciarze/olympusowcy**, którzy mają porządne aparaty, a nam, cóż pozostaje wylewanie żali za pośrednictwem klawiatury"

* skreślić marki aparatów których nie posiadamy
    ** wykreślić tę grupę użytkowników marki sprzętu foto, do której należymy

Tak bym to widział, teraz jest uniwersalnie i jak znalazł na każde forum
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Z tym LCD fajna sprawa, ale co z tego, skoro LV AF to kupa a nie AF. Gdyby wymyslili cos na podobe jak w SONY, to uzywanie LCD mialo by spory sens w 60D. A tak mozna sobie nim pomerdac dla bajeru.

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Może już było bo to staroć ale coś na temat wytrzymałości sprzętu z tworzywa
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.fotomaniak.pl/28473/canon...-ekstremalnie/
    Ostatnio edytowane przez fotna ; 27-08-2010 o 15:58 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    "Jak tu iść na foty, skoro u Canona/Nikona/Pentaxa/Sony/Olympusa* taka bieda, że nie ma czym tych fot robić. Niech sobie focą canonierzy/nikoniarze/pentaksiarze/sonolciarze/olympusowcy**, którzy mają porządne aparaty, a nam, cóż, pozostaje wylewanie żali za pośrednictwem klawiatury"

* skreślić marki aparatów których nie posiadamy
    ** wykreślić tę grupę użytkowników marki sprzętu foto, do której należymy

Tak bym to widział, teraz jest uniwersalnie i jak znalazł na każde forum
    No może oprócz Olympusa .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Ha ha ha, co widzę? Tak mieszany z błotem 50D (bo szumi, bo nie lepszy od 40D, bo nawet gorszy od 50D, bo coś tam, bo coś tam) teraz stoi na piedestale niczym król !
    Poza tym o co całe halo? Nie podoba wam się 60D? Nie kupujcie go. Nie podoba wam się polityka Canona? Zmieńcie system. Przecież to wy decydujecie co kupić a co nie, rozumiem sytuację kiedy siłą zabierano by wam obecne aparaty i wciskano 60D w zamian ale skoro macie wolny wybór to po co te całe narzekania?
    Opanuj się Kolego My tutaj wyrażamy swoje opinie na temat tego "wynalazku" bo nam smutno, że seria XXD schodzi na psy
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    My tutaj wyrażamy swoje opinie na temat tego "wynalazku" bo nam smutno, że seria XXD schodzi na psy
    Jednak może pisz za siebie, bo "My" wcale takiego czegoś nie wyrażamy 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Jestem z innego "obozu" ale śledzę ten wątek od samego początku. Już nie mogę doczekać się następcy D90, ale nie dla tego że go kupię, tylko po to by poczytać opinie na jego temat :wink: Pewnie będą dobra i złe, ale o tym dopiero się przekonam zapewne zrywając boki ze śmiechu. Kiedyś często odwiedzałem forum użytkowników Pentax'a (bylem również w tym obozie) i nigdy nie zapomnę jak w niedługi czas po premierze K7 na rynek wszedł K-x - jak wszyscy biadolili że flagowy model ma słabszą matryce niż entry. Czytam tylko polskojęzyczne fora () więc nie jestem przekonany o czy to tylko my Polacy tak narzekamy czy inne narody również.
    Wracając do 60D to liczyłem na to że będzie miał magnezowy korpus itp, ale skoro szefostwo Canona stwierdziło że będzie inaczej to nic na to nie poradzimy. 60D zapewne będzie się świetnie sprzedawał, a pracownicy koncernu z zarządem na czele będą zacierać ręce z zadowolenia.
    Coś w systemie na N, ale jakie to ma znaczenie

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

a co do tego:
    Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    40d - robi nieostre zdjęcia
    50d - ma za mało złota w stykach
    7d, 550d - AF nie działa
    i tego:
    Cytat Zamieszczone przez fotna Zobacz posta
    Może już było bo to staroć ale coś na temat wytrzymałości sprzętu z tworzywa
    http://www.fotomaniak.pl/28473/canon...-ekstremalnie/
    to tu filmik na temat 550D i jego AFu.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta

Po raz enty: przestawić AF na AF-On button, pilnować czasów (1/ogniskowa x 1.6) i przestać marudzić.
    hmmm chodzi Ci o filmowanie i 7D np.? AF-On jest domyślnie na AF chyba.
    7D + C 50mm/1.4 + Samyang 8mm/3.5 Fisheye

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja tam się cieszę, że mam 50D.

"Canon 50D - ostatni porządny korpus z dwucyfrowej serii Canona - Kup legendę !"

Taki tytuł będzie miała aukcja jak będę go sprzedawał Cenę będzie trzymał pewnie dłużej niż pozostałe xxD.

Strona 20 z 129 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów