Strona 16 z 129 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 1282

Wątek: Eos 60D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryszardk Zobacz posta
    A czy nie jest (nie powinno być) tak że im nowszy model to powinien być lepszy od poprzednika danej serii? A czym 60D jest lepsze od 50D? Że mniejszy i plastikowy. A już ten uchylny LCD to już kompaktem zajechało. Ale to moje spostrzeżenie.
    w liscie pobożnych życzeń "co bym chciał w 5dII"" uchylny wyświetlacz się pojawiał. tam jakoś było to "pomocne narzędzie umożliwiające zrobienie repoterskiego zdjęcia znad tłumu"

Ludzie !
    pogódzmy sie z tym, ze seria XX sie zmieniła.
    550 to juz był hiper-wypasny aparat dla amatorów. Teraz dali im jeszcze drugie kółko nastaw (imho - to była najwieksza wada trzycyfrówek) za która pewnie Canon kaze około dopłacic 1000zł .
    Dla naprawde poczatkujacych amatorów bedzie 1000D i jego nastepcy.
    Dla dotychczasowych uzytkowników 40D/50D ten aparat wnosi tak mało, ze canon zmusza nas do wysupłania 5tys na 7D lub wiecej na 5D

Zresztą... czyż nie jest tak, ze w wielu wattkach ludzie pisali: "teraz mam XXD, ale za jakiś czas planuje przesiadkę na FF..." Marketing Canona tylko przyspieszy tę decyzję. Skoro masz ambicje, masz umiejętności to zapożycz się ale wydaj kasę na 5DII, my nie chcemy żebyś cale życie używał połowę tańszych aparatów
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    Naprawdę nie rozumiem tego narzekania. Nowa polityka Canona jest taka, że jeśli chcesz następcę starej serii XXD, to kupujesz 7D i kropka. Niema co narzekać że to nowe 60D jest be. Po wprowadzeniu 7D świat się zmienił i dobrze. Masz coś (tzn. 7D) dla chcących zmienić 50D na nowszy (bardziej zaawansowany) korpus, masz też coś nowego (60D) dla chcących zmienić XXXD na coś trochę bardziej zaawansowanego (i to bez zbyt dużych rewolucji). Dotychczasowa seria XXD jest rozbita i idzie dwutorowo. Mamy bardziej zaawansowane 7D i mniej zaawansowane 60D i tego się nie zmieni. Jeśli chcecie narzekać, to zabierzcie swoje zabawki i idźcie do piaskownicy N, P albo 4/3 albo S - ale gwarantuje wam, że i tam będziecie również narzekać i to wcale nie mniej.
    PS a czy Waszym zdaniem nowa pucha 60D nie zaspokoi wymagań zaawansowanego amatora?
    Zaspokoić zaspokoi. Ale co innego myśli osoba mająca starą serię xxD a co innego osoba ma body xxxxD i dopiero chce zmienić na coś lepszego. Dla niej to będzie rzeczywiście spora poprawa i przesiadka ma sens. Natomiast dla obecnych posiadaczy xxD to przesiadka mało sensowna, no chyba że ktoś potrzebuje coś co akurat zostało w tym body dodane w stosunku do poprzednika. Może mam wygórowane wymagania ale tez jakoś nie widzę czegoś co by mnie przekonało do przesiadki np z 550d na 60d. Mówisz ze dla mających obecne np takie xxd to dobre jest przejście 7d. Tylko nie każdy ma ochotę płacić tak duże pieniądze i nie do końca potrzebuje wszystkich możliwości 7d. Właśnie 50d było takim złotym środkiem dla ludzi chcących mieć coś bardziej porządnego a nie koniecznie potrzebujących wszystkich bajerów 7d. Moim zdaniem każdy następca powinien być krok do przodu za poprzednikiem. 60d bardziej zautomatyzowano obierając możliwość ustawienia pod preferencje użytkownika (brak regulacji AF, zmniejszona ilość ustawień(Custom Functions ) czy tylko jedna pozycja ustawień własnych na pokrętle trybów).
    Myślę ze wiele osob będzie narzekać i będzie niezasolonych bo maja do tego prawo. Nie każdy będzie bić brawo Canonowi za jego wymysły które nie koniecznie są dobre. I gdyby nie kwestie finansowe myślę ze wiele osób przeszłoby do piaskownicy N. Bo tam mam wrażenie konstruuje sie aparaty aby dawały przyjemność z w robieniu zdjęć, a w C po tej premierze mam wrażęnie żę robi się coś typu "idioten camera" (piję tu do trybu Basic). Skoro to aparat dla zaawansowanych użytkowników to chyba nie powinni mieć problemów z dobraniem w miarę sensownych parametrów w zależności od sytuacji?

A czy nie jest (nie powinno być) tak że im nowszy model to powinien być lepszy od poprzednika danej serii? A czym 60D jest lepsze od 50D? Że mniejszy i plastikowy. A już ten uchylny LCD to już kompaktem zajechało. Ale to moje spostrzeżenie.
    Myślę tak samo.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Coś już napisał Awatar Manfred

Domyślnie

male zolte malpy zabraly mikroregulacje AF i to jest najwieksza wada 60D
    reszta to duperele.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Przypominam zatem "tradycję" CB w tym względzie:

40d - robi nieostre zdjęcia
    zapomniałes napisać:
    w 40D migawka MUSI paść. po prostu musi bo nie ma innego wyjścia.
    40D ma wyświetlacz na którym nic nie widać, ergo - nie da się nim robić zdjęć
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jak porównywać puszki z różnych segmentów xxxD z xxD
    Tak trudno zrozumieć, że 60D to już nie jest ten sam segment co dotychczasowe xxD?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Ja jestem ciekawy jaką ma deklarowaną trwałość migawki? Może zmniejszoną do 50k?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Whucash Zobacz posta
    Szkoda, ze nie poczekalem z kupnem mojej 50tki troche dluzej bo teraz ceny pojda ostro w dol..
    Nie tak bardzo, bo 50D to porządne magnezowe body a nie jakiś plastik
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrus33 Zobacz posta
    zaskoczę cie ale juz wymieniłem 3 razy 50d i dalej AF to żart
    wiec nie mów mi ze sugeruję się jakimś forum skoro 50d mogę używać do wbijania gwoździ a nie do fotografowania
    Uuuu czuję ostrą, szybką i ciętą ripostę. Zaatakować ukochaną markę jotesa...
    Twój problem polega na tym, że nie wiesz, że inne modele niż 1D trzeba przymykać do f/8 i wtedy AF jest całkiem sprawny

jotes:

za późno, już wiadomo, że obudowa 60D rozleci się przed wyjęciem z pudełka a strata równa 6,3-5,3 uniemożliwi wykorzystywanie tej puszki do czegokolwiek oprócz widoczków ze statywu.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Tak trudno zrozumieć, że 60D to już nie jest ten sam segment co dotychczasowe xxD?
    No właśnie, nietrafiony pomysł IMHO jak diabli - lekkie, małe, taka zabaweczka za sporą kasę
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ha ha ha, co widzę? Tak mieszany z błotem 50D (bo szumi, bo nie lepszy od 40D, bo nawet gorszy od 50D, bo coś tam, bo coś tam) teraz stoi na piedestale niczym król !
    Poza tym o co całe halo? Nie podoba wam się 60D? Nie kupujcie go. Nie podoba wam się polityka Canona? Zmieńcie system. Przecież to wy decydujecie co kupić a co nie, rozumiem sytuację kiedy siłą zabierano by wam obecne aparaty i wciskano 60D w zamian ale skoro macie wolny wybór to po co te całe narzekania?

Strona 16 z 129 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów