Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1282

Wątek: Eos 60D

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelbara Zobacz posta
    chcę powiedzieć, że taki RAW, który waży ~30 MB to inaczej się zapisuje niż kilka mp3 po 6 MB... Nie wspominając już o plikach video... Ale widocznie mam jakieś inne spojrzenie na te sprawy. I jeżeli w przyszłości w aparatach Canona nie będzie kart CF to przesiądę się na taką firmę, która będzie miała gniazdo CF, chyba, że wymyślą inny, równie dobry i bezpieczny standard co CF.
    Zwlaszcza w obecnych najnowszych wysokich modelach, ktore nagrywaja/odtwarzaja filmy w jakosci HD. Zgrywa sie na nie filmy w jakosci HD i odtwarza etc.

Co nie zmienia faktu, ze w zadnym wypadku nie slyszalem, ani sam nie doswiadczylem tego typu bzdur jak przegrzewanie sie i to do takiego stopnia, ze mozliwe jest zjaranie. Miedzy bajki takie cos mozna wlozyc.

Jedyne uzasadnienie nie kupowania aparatu bo ma tylko slot SD jest posiadanie innego body np. na CF, jako backup musial bys dokupowac inne karty.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez pawelbara Zobacz posta
    Dla mnie brak w tej klasie:
    - kart CF
    - magnezowej obudowy (w końcu za coś się płaci te 3.5tyś zł... )
    - brak gniazda synchro
    - na górnym wyświetlaczu brak info o WB
    to wystarczające powody by kupić tańsze 50D lub droższe 7D lub wyżej...

Dlatego ja się coraz bardziej cieszę, że jestem szczęśliwym posiadaczem 7D...
    Usilne udowadnianie, ze na kazdym etapie 7D jest lepsze, nie daj Boze zeby sie okazalo, ze teoretycznie nizsza seria ma cos lepszego.

A co do argumentow:
    -karta CF - jedyny powod podalem wczesniej
    -magnezowa obudowa - zalezy do czego aparat ma sluzyc, bo jesli nie do tarzania sie w kurzu i rzucaniu aparatem to plastik z w zupelnosci wystarczy.
    - brak gniazda synchro- krok w tyl, aczkolwiek po raz kolejny kwestia zastosowania
    - brak WB na gornym wyswietlaczu - uzywales kiedys RAW?

A 50D to mozna kupic dla microadjustment AF. 7D to inna polka.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 26-08-2010 o 19:40 Powód: Automerged Doublepost
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uprawnienia umieszczania postów