Strona 127 z 129 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 261 do 1 270 z 1282

Wątek: Eos 60D

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Eos 60D

Czy ktos wie jak ogarnac shuter action czyli liczbe klikniec w 60D?

Probowalem kilku trickow ale nic nie dzialalo.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Ja zawsze miałem w Stylu, saturację +1, kontrast +1 i było super.
    Żółtaczki nie było, tylko z Tamronami lekki zafarb żółtego czasami.

Witam, na początku chciałbym się przywitać ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum. W najbliższym czasie zamierzam zmienić system i wybór padł na body Canona 60D i w związku z tym mam kilka pytań:

- jaka jest współpraca body z gripem zamiennikiem + bateria oryginalna + bateria nieoryginalna,
    - jaki obiektyw wybrać, Sigma 17-50 F2.8 EX DC OS HSM czy TAMRON 17-50 Xr Di II LD 2.8 VC od Cichego,
    - jak z celnością AF w gorszych warunkach oświetleniowych np: ciemny kościół,
    - czy body mnie nie zawiedzie w dużej wilgotności powietrza (jesień - deszcz, śnieg), w mrozie do -10 stopni - oczywiście wiem że aparat nie jest w 100% uszczelniony.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Edera Zobacz posta
    - czy body mnie nie zawiedzie w dużej wilgotności powietrza (jesień - deszcz, śnieg), w mrozie do -10 stopni - oczywiście wiem że aparat nie jest w 100% uszczelniony.
    Na to pytanie nie ma dobrej odpowiedzi bo zbyt dużo zmiennych ale to body do hardcorowego użytku się moim zdaniem zupełnie nie nadaje.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na to pytanie nie ma dobrej odpowiedzi bo zbyt dużo zmiennych ale to body do hardcorowego użytku się moim zdaniem zupełnie nie nadaje.
    Rozchodziło mi się czy elektronika i mechanika w body mnie nie zawiedzie robiąc fotki w deszczu, w śniegu, w mrozie oczywiście pod parasolem. W specyfikacji wszystkich aparatów Canona jest napisane "Środowisko pracy 0–40°C, wilgotność do 85% ".
    Obecnie jeszcze użytkuję Sony A700 (body ponoć dobrze uszczelnione) i nawet jak aparat trochę zmoknie na deszczu to jeszcze mnie przez trzy lata nigdy nie zawiódł.
    Ostatnio edytowane przez Edera ; 09-12-2013 o 09:52

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

trzymając w ręku 60d nie odważyłbym się wyjść na deszcz robić nim fotki uszczelnienia to kpina, wątpię, że zdałby test w takich warunkach przy dłuższym użytkowaniu.
    Z drugiej strony widziałem sporo filmów z Rosji z testami różnych obiektywów i typ normalnie przy padającym śniegu, odpinał, przypinał, pstrykał itd wszystko 60d filmów jest sporo, więc u niego daje radę

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

to bardzo dobry aparat w rewelacyjnej (dziś) cenie
    mam do niego m.in. Sigmę 17-50/2.8 i ten zestaw skutecznie powstrzymuje mnie przed szaleństwem FF (zobaczymy jak długo)
    na mrozie - ok, w deszczu nie fociłem, ale trzeba uważać jak z każdą elektroniką
    polecam

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Testowany u mnie, czatownie, głównie w wodzie, mgle, deszczu, śniegu, mrozie. Daje rade, mam 50D też, i wcześniej tak samo ją używałem. Dla mnie nie ma różnicy, żaden nie przemiękł.. a Ty pod parasolem chcesz fotografować.
    U mnie często we mgle w wodzie (tuż nad lustrem wody). Wodospady też były dość blisko..Było mokro, dawał rade.
    Do wody mi żaden nie wpadł
    Af w ciemnym, jak dla mnie radzi sobie bardzo dobrze jak na tą klasę sprzętu.
    Bateria dość dobrze radzi sobie z mrozem.
    Ostatnio edytowane przez tomphoto ; 09-12-2013 o 20:34
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Edera Zobacz posta
    Rozchodziło mi się czy elektronika i mechanika w body mnie nie zawiedzie robiąc fotki w deszczu, w śniegu, w mrozie oczywiście pod parasolem. W specyfikacji wszystkich aparatów Canona jest napisane "Środowisko pracy 0–40°C, wilgotność do 85% ".
    Wiesz mnie 350D nigdy nie zawiódł a delikatnie mówiąc użytkowany jest w dość ekstremalnych warunkach. Za to 50D mojego znajomego zaliczył pad od wilgoci, moja 30tka tak samo. Po prostu te aparaty nie są projektowane do używania w warunkach dużej wilgotności, mrozu etc. I jest rzeczą całkowicie losową czy takie warunki przetrzymają czy nie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Reportaże które obecnie wykonuję Sony A700 to raptem godzina przebywania w takich warunkach atmosferycznych jak deszcz, mróz i śnieg, mam nadzieję że w Canonie 60D nie padnie mi elektronika.

Strona 127 z 129 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów