Strona 123 z 129 PierwszyPierwszy ... 2373113121122123124125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 221 do 1 230 z 1282

Wątek: Eos 60D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Halifax

Domyślnie Odp: Eos 60d

Ja byłem szczęśliwym posiadaczem 60D (oprócz braku j.polskiego był idealny), a teraz jestem zawiedzionym jego posiadaczem. Mam go zaledwie od połowy września 2011 (kupiony na koniec sierpnia), jako kolejne body, zazwyczaj w plecaku czekał na "specjalne zadania". Kupiony ze sklepu internetowego Canon Asia, łącznie z cłem vat i co tam musiałem jeszcze opłacić, kosztował sporo mniej niż w sklepie na półce. Gwarancja 12 miesięcy. Przebieg lekko ponad 8k fotek i od kilku dni robi się sieczka na matrycy. Już naliczyłem ponad 30 zwalonych pikseli, a każdego dnia pojawiają się nowe. Moja najstarsza cyfrowa pstrykawka 300D ma od ze 4 martwe piksele, a tu ser.

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Wojmistrzu!
    Jestem pstrykaczem 60d - język polski od początku (nie kumam o co lotto - zawsze można bez problemu zmienić ustawienia lub soft)
    Zakupiłem w Polsce - kilka stów różnicy to w sumie nie za wiele ale spokój z gwarancją. Sprzęt jest tyle wart ile kosztuje - ryzykować można, ale jedno trzeba zapamiętać - "biedny" musi kupować z pewnego źródła bo inaczej towar psy zjedzą.
    Co z tego, że porysowany - ma robić zdjęcia czy w gablocie ma leżeć (widziałeś osłony przeciwsłoneczne od eLek - te dopiero się rysują od wkładania i wyciągania z toreb/plecaków.

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Mi się wszystko podoba w 60D - łącznie z blizną po jego upadku na chodnik z ponad metra No, nie podoba mi się banding - bo jak tu robić zdjęcia nocne? Jak zrobię serię darków, to potem trzeba maskować :/
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Pełne uzależnienie

kup jakiś przyzwoity obiektyw, ani 7D ani 60D nie sprawią ze zdjęcia bedą lepsze.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

no to ładnie koledze doradzacie
    wrzuć jakąś fotkę z tymi "pixlami"
    dlaczego ich wciąż przybywa?
    musisz skoczyć do serwisu C. w Tw. miejscowości, na pewno jest taki (i nie jest to Żytnia!)
    30 px to nie jest dużo (na 18 mln), można wyplamkować w ps, ważne, żeby nie był to początek czegoś poważniejszego
    powodzenia!

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

No ja serio, nie kupowałbym ani 60D, ani tym bardziej 7D do krajobrazów i portretów.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

@ piterus - jeśli wybór jest pomiędzy 7d i 60d to ja na Twoim miejscu wybrałbym 60d

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Halifax

Cytat Zamieszczone przez Maroos Zobacz posta
    Wojmistrzu!
    Jestem pstrykaczem 60d - język polski od początku (nie kumam o co lotto - zawsze można bez problemu zmienić ustawienia lub soft)
    Zakupiłem w Polsce - kilka stów różnicy to w sumie nie za wiele ale spokój z gwarancją. Sprzęt jest tyle wart ile kosztuje - ryzykować można, ale jedno trzeba zapamiętać - "biedny" musi kupować z pewnego źródła bo inaczej towar psy zjedzą.
    Co z tego, że porysowany - ma robić zdjęcia czy w gablocie ma leżeć (widziałeś osłony przeciwsłoneczne od eLek - te dopiero się rysują od wkładania i wyciągania z toreb/plecaków.
    Ja mieszkam w UK, tu obowiązuje tylko roczna gwarancja, więc czy kupuję w chinach z roczną international, czy ze sklepu to jeden grzyb - oprócz ceny. Psuć się zaczął kilka dni po gwarancji. Do wyboru mam tylko krzaczki i angielski. Zmieniłem już dawno soft, ale ilość języków w menu się nie zmieniła.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Jeśli Twój 60d pochodzi z rynku wschodniego, to moze nie do końca to 60d, moze matryca ma inne pochodzenie ? Ja mam swoje 60d prawie 2 lata i odpukać cisza i spokój, żednych problemów...

Panowie mam pytanko, jaki zasięg bezprzewodowego wyzwalania lamp ma ta puszka?
    Lampkę miałem około 6-7 metrów od puchy i nie błyskała mi ( dopiero co wróciłem, więc ogólnie wszech i wobec panująca ciemnica)
    60d + 430ex II - w moim przypadku taki zestaw.

Strona 123 z 129 PierwszyPierwszy ... 2373113121122123124125 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów