Cytat Zamieszczone przez Narado Zobacz posta
Mam pytanie do kolegów.
Mam dylemat dotyczący wyboru puszki. Puszka ma być prezentem dla córki która jest dość zaawansowanym fotoamatorem (krajobraz, portret i makro).Ja niestety nie znam systemu Canona w którym lubuje się moja córka. Czytam co się da i gdzie się da na temat systemu i jego aparatów i w zasadzie na polu pozostały dwa modele: 60D i 7D. Jakoś do testów nie mam zaufania ( zresztą przykładem może być cytowany w tym wątku D7000- wspaniałe oceny w testach i porażka w użytkowaniu). Interesuje mnie zakup samego body (szkła córka ma). Liczę na opinie kolegów mających jakieś doświadczenie z tymi puszkami. Dla mnie osobiście opinia kogoś kto użytkuje aparat na codzień jest więcej warta niż laboratoryjne testy (często sponsorowane). Będę bardzo wdzięczny za opinie.
Pozdrowienia
Do ww zastosowań 60d będzie w sam raz i co może być plusem dla kobiety i przy spacerach krajobrazowych to waga, 7d to już jednak gabaryt niezły
a poza tym, uchylny wyśw. super jest do makro w trybie lv, sam często korzystam
7d fajny do sportu itp., do portetu zaś 7d, 60d to jeden pies, dopiero przy 5d byłaby tutaj jakaś różnica zauważalna.