za 9zł to nie widziałem, ale za 20-30zł już można dostać, wiec cena OK, teraz zostaje kwestia body max 3tys i obiektywy do tego.
Witam. Mam pytanie do osób, które zainstalowały najnowszy soft 1.0.9. Czy nadal jest dostępny w menu język polski? Na stronie podanej przez greg7878 znalazłem informację:"File Languages English |Spanish |French |Japanese |Chinese |" Trochę kiepsko u mnie z angielskim, może źle zrozumiałem ale czy to oznacza, że do wyboru będzie tylko te pięć języków? 60D kupiłem z wersją softu 1.0.5
Ja po upgrade do 1.0.9 mam język polski.
Z tym językiem to może chodzi o instrukcję wgrywania firmware.
canon | tylko zdjęcia pamiątkowe
Dzięki jacam, rozwiałeś moje wątpliwości.
w instrukcji jest tak jak poniżej, ale nie wiem czy mnie ta instrukcja nie oszukuje, brakuje mi 30p, może ktoś pokazać jak jest
czy może ktoś wrzucić sampla z 24,25 i 30p chciałbym zobaczyć różnice w nagraniach, przy 25 boje się o brak płynności.
Ustaw sobie VIDEO SYSTEM: NTSC i sam sprawdź
30p i 60p jest tylko dla NTSC
w kinie (przy 24p) też Ci brakuje płynności ? nasze oczy nie są takie dobre, jak nam się wydaje![]()
a czytasz uważnie?
napisałem że w instrukcji, nie mam aparatu to gdzie mam przestawić na kartce papieru![]()
Witam
Poniżej na tej stronie (180) z której pochodzi wstawiony przez Ciebie obrazek jest następująca informacja :
"...
Prędkość nagrywania (kl./s: klatki na sekundę)
[60] [30] : Dla obszarów, w których obowiązuje standard telewizyjny
NTSC (Ameryka Północna, Japonia, Korea, Meksyk itp.).
[50] [25] : Dla obszarów, w których obowiązuje standard
telewizyjny PAL (Europa, Rosja, Chiny, Australia itp.).
[24] :Używany głównie w przypadku filmów kinowych.
..."
Jak chcesz zobaczyć w instrukcji wartości 60, 30 i 24 klatki to pobierz Angielskojęzyczną instrukcję. W niej na stronie 180 jest obrazek pokazujący ustawienia dla NTSC i tam jest 60, 30 i 24 klatek.
Pozdrawiam
Dzięki za wyjaśnienie, rozumiem że u nas jest masz 25 klatek przy rozdzielczości 1920x1080 a przy 1080x720 jest max 50klatek?
Tak jak na zdjęciu, czy 24/25 szczególnie 25 daje dużą płynność w porównaniu z np 50i?