Strona 75 z 129 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 1282

Wątek: Eos 60D

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bawiłem się ostatnio tym aparatem w jakimś idiotensklepie, bardzo fajnie wygląda, chwyt jest pewny, ale nie taki dobry jak w 40D czy 5D, etc. Uchylany wyświetlacz jest solidny, ogólnie wygląda toto na dobry aparat.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Bywalec Awatar voriax
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    voriax - ale te narożniki zależą chyba od szkiełka?
    poszukiwacz2006:
    nie mów, że tylko ty nie poczułeś ironii...

przecież to pozostaje poza komentarzem,
    jak i cały test w takim przypadku.

Pozdrawiam!
    V.

Coś już napisał

Domyślnie

Mam pytanie o być może mało ważną funkcję ale dla mnie jak najbardziej ciekawą.
    550D ma nad ekranikiem czujnik zbliżeniowy i wyłącza ekran kiedy zbliżamy oko do wizjera.
    W 60D nie widzę takiego czujnika.
    Czy to znaczy, że nie ma tej funkcji czy może jest realizowana w inny sposób?

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

W aparatach z monochromatycznym wyświetlaczem górnym nie jest to do niczego potrzebne bo nikt nie korzysta z wyświetlacza tylnego. No może podczas gruntownych modyfikacji parametrów i podglądu zdjęć.
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotru26 Zobacz posta
    550D ma nad ekranikiem czujnik zbliżeniowy i wyłącza ekran kiedy zbliżamy oko do wizjera.
    W xxD i wyżej nigdy tego czujnika nie było.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale ja widzę po tym teście na dpreview rzecz niemal straszną ;-). Ten aparat robi zdjęcia .
    Gorzej! Na tle konkurencji, która go przecież - co "oczywista oczywistość" niszczy, wygląda zupełnie nieźle .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotru26 Zobacz posta

tylko zwroc uwage ze 60d ma drugi wyswietlacz 'na gorze' body gdzie sie ustawia podstawowe parametry, natomiast tylny lcd moze byc tylko jako dodatek, natomiast w 550d lcd jest jedynym miejscem gdzie mozesz ustawic i podejrzec ustawienia aparatu, wiec sila rzeczy ten czujnik jest bardziej przydatny, bo odsunawszy oko od wizjera masz od razu widok na ustawienia, natomiast w 60'tce tego nie potrzebujesz bo zamiast tego szybki rzut oka na gorne lcd i wiesz na czym stoisz, nie pamietam teraz ale chyba w serii xxD i up po nacisnieciu spustu do polowy ekran lcd tylny i tak sie wygasza
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale ja widzę po tym teście na dpreview rzecz niemal straszną ;-). Ten aparat robi zdjęcia .
    Gorzej! Na tle konkurencji, która go przecież - co "oczywista oczywistość" niszczy, wygląda zupełnie nieźle .
    Ja chciałbym podziękować dpreview i osobie, która tu pierwsza zaczęła wklejać te porównania.
    Właśnie porównałem sobie iso 3200 z 60D (miazga), D7000 (miazga), K5 (miazga) i tak chwalonego na canon-board Olka E-PL1 (detal miazga max , kolor szum akceptowalny na 1:1/do łatwego usunięcia )

Coraz bardziej powinniśmy wybierać pierwszy dslr na podstawie szkieł, jakie dany system oferuje. Tu prym wiedzie i Nikkor (18-200VR II, 35/1.8, Sigma 8-16) i Sony (Sigma 8-16, 16-80, 16-105, fajna lampa), he speaks image sobie... śpi.
    W zasadzie w następnym rozdaniu wystarczy, że Canon zapoda 25 MPx, wsadzi filtr aa z Oly E-PL1 i na kolejne 2-3 lata może zasnąć.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ja chciałbym podziękować dpreview i osobie, która tu pierwsza zaczęła wklejać te porównania.
    Właśnie porównałem sobie iso 3200 z 60D (miazga), D7000 (miazga), K5 (miazga) i tak chwalonego na canon-board Olka E-PL1 (detal miazga max , kolor szum akceptowalny na 1:1/do łatwego usunięcia )

Coraz bardziej powinniśmy wybierać pierwszy dslr na podstawie szkieł, jakie dany system oferuje.
    Dotąd się zgodzę

Tu prym wiedzie i Nikkor (18-200VR II, 35/1.8, Sigma 8-16) i Sony (Sigma 8-16, 16-80, 16-105, fajna lampa), he speaks image sobie... śpi.
    Tutaj już nie. Dlaczego? Nie potrzebuję żadnego z wymienionych szkieł.
    P.S. Nie mam też (i nie będę) telewizora ani diesla

W zasadzie w następnym rozdaniu wystarczy, że Canon zapoda 25 MPx, wsadzi filtr aa z Oly E-PL1 i na kolejne 2-3 lata może zasnąć.
    Niestety, w tym przypadku możesz mieć rację. Nie żebym miał coś przeciw 25 Mpx, ale w sumie dla mnie to prawie bez różnicy czy jest 15, 18 czy 25.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    nie pamietam teraz ale chyba w serii xxD i up po nacisnieciu spustu do polowy ekran lcd tylny i tak sie wygasza
    Dokałdnie tak. Nie trzeba naciskać przycisków menu czy podglądu. Chodzi o szybkość działania i gotowość do wykonainia następnego zdjęcia.

Strona 75 z 129 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów