Strona 60 z 129 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 1282

Wątek: Eos 60D

Domyślnie

Na większe obniżki nie ma jeszcze co liczyć bo idą święta. Ale miło słyszeć, że cena powoli spada.

Bywalec Awatar voriax
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

kto mądry kupi 40d z lepszym wyswietlaczem czyli 50d
    kto potrzebuje uchylnego ekranu wywali kasę i wezmie 60d
    pewnie jest wiele bardziej istotnych roznic ale tylko dla swiadomych uzytkownikow :-)

Noweczke 50-tke kto zdazy ten wezmie i będzie focił miast czekać na 60d w sensownej cenie.

a na swieta...
    Mikolaj poprzynosi 60-teczki...

Scenariusz prosty: (Klient = Żona, Mąż i Sprzedawca)

K: "Panie sprzedawco, aparat dla początkujacego ale taki wypas mąż chce w przyszłym roku temu bronkowi to pokazać lepsze fotki niż w tym roku, no i na facebooka włoży... oj ale bedzie"
    S: "Szanowna Pani męzulek/syn na pewno ucieszy się z nowego jeszcze ciepłego i stylowego Canona 60d - dużo funkcji i przycisków, wodotrysków i filmy kręci, wo góle to już nowy trend i najnowsze technologie, innych już nie będą robić, tylko takie ale Pani będzie mieć pierwsza."
    K: "A kokardkę w cenie dostanę i ... i pudełko ładne?"
    S: "Szanowna Pani już pakuję, 3799 kartą czy gotówką?"
    K: "Kartą, Tadek mi się ucieszy mówi Pan? ten ekranik taki fajny i filmy? i na plaży fajne zdjęcia zrobi, lepszejsze niż Bogdana z Ninoo...ksem czy jak mu tam?"
    S: "Z pewością miła Pani, najlepszejsze!"

Wigilia:
    M: "Ku.....wa! A nie mówiłem 50D!!! ciułałem ceny sprawdzałem i masz..."
    Ż: "Kochanie ale ten jest najnowszejszy i od Bogdana lepszejszy :-)"
    M: "I plastikowy cholera jasna, jak zabawki naszego Jasia! ... Ku...waaa!"
    Ż: "I pudełko dostałam... i pan w sklepie to mówił, ze fiii...lmy kręci i na plaży robi..."

...

Pozdrawiam!
    V.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez voriax Zobacz posta

a na swieta...
    Mikolaj poprzynosi 60-teczki...

V.
    Super tekst
    Ale mimo wszystko Statystycznemu Kowalskiemu wystarczy wszystkomający kompakcik-puderniczka. Do Facebooka, dzieci na wakacjach i imienin u Cioci Jadzi najlepszejszy
    A jak mówią gospodynie z Gdańska - jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać ;D

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

We wpisie 591 zapytam się, bo już pamięć mnie zawodzi.Czy wypowiedział się choćby jeden posiadacz 60D. A jeśli dotąd nie, a jest tu taki, to czy po tych wszystkich postach odważy się na to ?
    PS S5 IS, 7D + C 15-85 IS USM, C 55 - 250 IS, C 50 1.4 USM, 430 EX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Tymczasem za Wielką Wodą od wczoraj upusty na 600d. 100 USD za korpus i 200 USD w zestawach. Myślę, że i u nas niedługo będzie po 3000 i wtedy to ma ręce i nogi...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Oczywiście chodziło o 60d. 600d to dopiero na wiosnę
    600D ?? Już jest ??

J.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez tarant Zobacz posta
    We wpisie 591 zapytam się, bo już pamięć mnie zawodzi.Czy wypowiedział się choćby jeden posiadacz 60D. A jeśli dotąd nie, a jest tu taki, to czy po tych wszystkich postach odważy się na to ?
    Z jednym pisałem, miał 500 fotek z wycieczki, nawet namawiałem, by się udzielił, ale jakoś nie chce

Szkoda ...

J.
    Ostatnio edytowane przez jacek-ie ; 02-11-2010 o 23:19 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

kto mądry kupi 40d z lepszym wyswietlaczem czyli 50d...
    miło, dzięki za komplement

...kto potrzebuje uchylnego ekranu wywali kasę i wezmie 60d
    pewnie jest wiele bardziej istotnych roznic ale tylko dla swiadomych uzytkownikow :-)

Noweczke 50-tke kto zdazy ten wezmie i będzie focił miast czekać na 60d w sensownej cenie..
    no właśnie uchylny ekran... niby dla mnie LV nie istnieje w puszcze - nie korzystam, ale nie zawsze też latam po kościele, czy portretuje.. w 50D trochę tego brakuje, bo w sumie, czasem lepiej mieć niż drzeć nosem po ściółce w lesie

a co do "wyścigu" po 50D, to na poważnie się zastanawiam nad łyknięciem jeszcze jednej sztuki, ale tak jak i poprzednio (przed zmianą z 40D) - w takiej sytuacji (60D i jego zady i walety) zastanawiam się nad 7-ką

#
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Domyślnie

miałem dwukrotnie 60D w rękach i bawiłem się nim. wg. mnie bryła straciła ergonomię (o czym C pisze, że zyskała), wyświetlacz obrotowy - zupełnie dla mnie nie przydatny, 18MPix... czyli o 10 za dużo, zdziwiła mnie w sumie jedna rzecz, no niby jest plastikowy, no niby nie tak ergonomiczny jak 50D ale trzemając jednocześnie obydwa (50d i 60d) różnicy w wadze prawie nie czuć.. tylko moze w wykonaniu Z ty LV to w kilku % zdjęć pomaga - ze statywu landszafty. Voriax, dobry tekst
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Odchylany i obrotowy ekran został stworzony z myślą o użytkownikach robiących autoportrety na naszą klasę i inne facebooki A tak poważnie przydaje się kiedy jest potrzeba zrobić zdjęcie ponad głowami tłumu, w G1 odchylałem ekran i miałem wszystko jak na dłoni a lustrzanką trzeba celować na czuja i to jeśli chodzi o kadr jak i o ostrość. To samo przy robieniu zdjęcia z tzw. perspektywy żabiej. Według mnie rzecz przydatna choć według wielu osób ujmująca powagi sprzętowi profi jakim w ich mniemaniu jest DSLR (jak to mówią zalatuje im kompaktem ) No i przy filmowaniu fajna rzecz jak już ktoś chce lustrzanką filmować.

Początki nałogu

Domyślnie

Pytanie do tych, którzy mieli w rękach 60d - czy jest poprawa szybkości działania af opartego o detekcje kontrastu? Bo w 5d II ostrzy fatalnie wolno, a z tego co widzę na youtube w 550d jest szybciej, więc może i w 60d jeszcze bardziej przyspieszono cdaf...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacula Zobacz posta
    Pytanie do tych, którzy mieli w rękach 60d - czy jest poprawa szybkości działania af opartego o detekcje kontrastu? Bo w 5d II ostrzy fatalnie wolno, a z tego co widzę na youtube w 550d jest szybciej, więc może i w 60d jeszcze bardziej przyspieszono cdaf...
    Znajomy fotograf który testował go w jednym z salonów określił go mianem "550D po wizualnym tuningu".
    Ja odniosłem podobne wrażenie ale moja wiedza jest skromniejsza.

Strona 60 z 129 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów