Na większe obniżki nie ma jeszcze co liczyć bo idą święta. Ale miło słyszeć, że cena powoli spada.
Na większe obniżki nie ma jeszcze co liczyć bo idą święta. Ale miło słyszeć, że cena powoli spada.
kto mądry kupi 40d z lepszym wyswietlaczem czyli 50d
kto potrzebuje uchylnego ekranu wywali kasę i wezmie 60d
pewnie jest wiele bardziej istotnych roznic ale tylko dla swiadomych uzytkownikow :-)
Noweczke 50-tke kto zdazy ten wezmie i będzie focił miast czekać na 60d w sensownej cenie.
a na swieta...
Mikolaj poprzynosi 60-teczki...
Scenariusz prosty: (Klient = Żona, Mąż i Sprzedawca)
K: "Panie sprzedawco, aparat dla początkujacego ale taki wypas mąż chce w przyszłym roku temu bronkowi to pokazać lepsze fotki niż w tym roku, no i na facebooka włoży... oj ale bedzie"
S: "Szanowna Pani męzulek/syn na pewno ucieszy się z nowego jeszcze ciepłego i stylowego Canona 60d - dużo funkcji i przycisków, wodotrysków i filmy kręci, wo góle to już nowy trend i najnowsze technologie, innych już nie będą robić, tylko takie ale Pani będzie mieć pierwsza."
K: "A kokardkę w cenie dostanę i ... i pudełko ładne?"
S: "Szanowna Pani już pakuję, 3799 kartą czy gotówką?"
K: "Kartą, Tadek mi się ucieszy mówi Pan? ten ekranik taki fajny i filmy? i na plaży fajne zdjęcia zrobi, lepszejsze niż Bogdana z Ninoo...ksem czy jak mu tam?"
S: "Z pewością miła Pani, najlepszejsze!"
Wigilia:
M: "Ku.....wa! A nie mówiłem 50D!!! ciułałem ceny sprawdzałem i masz..."
Ż: "Kochanie ale ten jest najnowszejszy i od Bogdana lepszejszy :-)"
M: "I plastikowy cholera jasna, jak zabawki naszego Jasia! ... Ku...waaa!"
Ż: "I pudełko dostałam... i pan w sklepie to mówił, ze fiii...lmy kręci i na plaży robi..."
...
Pozdrawiam!
V.
We wpisie 591 zapytam się, bo już pamięć mnie zawodzi.Czy wypowiedział się choćby jeden posiadacz 60D. A jeśli dotąd nie, a jest tu taki, to czy po tych wszystkich postach odważy się na to ?
PS S5 IS, 7D + C 15-85 IS USM, C 55 - 250 IS, C 50 1.4 USM, 430 EX
Ostatnio edytowane przez jacek-ie ; 02-11-2010 o 23:19 Powód: Automerged Doublepost
miło, dzięki za komplement
no właśnie uchylny ekran... niby dla mnie LV nie istnieje w puszcze - nie korzystam, ale nie zawsze też latam po kościele, czy portretuje.. w 50D trochę tego brakuje, bo w sumie, czasem lepiej mieć niż drzeć nosem po ściółce w lesie
a co do "wyścigu" po 50D, to na poważnie się zastanawiam nad łyknięciem jeszcze jednej sztuki, ale tak jak i poprzednio (przed zmianą z 40D) - w takiej sytuacji (60D i jego zady i walety) zastanawiam się nad 7-ką
#
5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...
miałem dwukrotnie 60D w rękach i bawiłem się nim. wg. mnie bryła straciła ergonomię (o czym C pisze, że zyskała), wyświetlacz obrotowy - zupełnie dla mnie nie przydatny, 18MPix... czyli o 10 za dużo, zdziwiła mnie w sumie jedna rzecz, no niby jest plastikowy, no niby nie tak ergonomiczny jak 50D ale trzemając jednocześnie obydwa (50d i 60d) różnicy w wadze prawie nie czuć.. tylko moze w wykonaniuZ ty LV to w kilku % zdjęć pomaga - ze statywu landszafty. Voriax, dobry tekst
![]()
50D + 17-55/2.8 IS USM
Odchylany i obrotowy ekran został stworzony z myślą o użytkownikach robiących autoportrety na naszą klasę i inne facebookiA tak poważnie przydaje się kiedy jest potrzeba zrobić zdjęcie ponad głowami tłumu, w G1 odchylałem ekran i miałem wszystko jak na dłoni a lustrzanką trzeba celować na czuja i to jeśli chodzi o kadr jak i o ostrość. To samo przy robieniu zdjęcia z tzw. perspektywy żabiej. Według mnie rzecz przydatna choć według wielu osób ujmująca powagi sprzętowi profi jakim w ich mniemaniu jest DSLR (jak to mówią zalatuje im kompaktem
) No i przy filmowaniu fajna rzecz jak już ktoś chce lustrzanką filmować.
Pytanie do tych, którzy mieli w rękach 60d - czy jest poprawa szybkości działania af opartego o detekcje kontrastu? Bo w 5d II ostrzy fatalnie wolno, a z tego co widzę na youtube w 550d jest szybciej, więc może i w 60d jeszcze bardziej przyspieszono cdaf...