Wydaje mi się, że Canon polaryzuje ofertę, usuwając trochę środek drabinki. Czyli najwięcej zarabia na zupełnych amatorach (rynek masowy) i prawdziwych profi (agencje), a najmniej pewnie na marudzących entuzjastach takich jak my. Świadczą o tym nie tylko korpusy, ale także ostatnie premiery szkieł 70-200/2.8 II i supertelefoto 300/400/500/600.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I do tego obrazka wydaje się pasować 60d jako bardziej adresowany na szerszy (amatorski) rynek.
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 28-09-2010 o 21:57 Powód: Automerged Doublepost
Czyli Jotes - wnioskujesz jako i jaWybrałeś już coś dla siebie?
Entuzjastyczny Neofita
Wybrałem już jakiś czas temu szkła Canona. Kwestia puszki jest dla mnie wtórna. W tym wątku pisałem, że nie kupię 60d. Tak w 100% nie jestem już tego pewienPewnie postaram się przeczekać w okolice DiGIC V...
A co jeszcze zostało dla marudzących entuzjastów z tych słynnych "szkieł Canona"? Że zoomy f4 na FF są tańsze (jeszcze)? Że tania 85-tka ma USM? Że M42 ostrzą na nieskończoność? Błagam, tylko nie znów o tych kolorach...
Entuzjastyczny Neofita
135/2, 200/2.8, 300/4 is, 400/5.6![]()
Ale to są tanie obiektywy. W innych systemach nie można dostać ich za żadne pieniądze...
No nie żartuj. Jeżeli zniesiesz konieczność bałwochwalstwa marki na pewnym forum, spokojnie możesz migrowaćWszystko czeka, do wyboru - białe lub czarne
![]()
Entuzjastyczny Neofita
Żadnego bałwochwalstwa nie zniosę. I nie lubię jak gumy szwankują, bardzo to stresująceTutaj mogę przynajmniej swobodnie ponarzekać na 60d
![]()