Strona 11 z 129 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 1282

Wątek: Eos 60D

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia/Osiek

Domyślnie

Dla mnie brak w tej klasie:
    - kart CF
    - magnezowej obudowy (w końcu za coś się płaci te 3.5tyś zł... )
    - brak gniazda synchro
    - na górnym wyświetlaczu brak info o WB
    to wystarczające powody by kupić tańsze 50D lub droższe 7D lub wyżej...

Dlatego ja się coraz bardziej cieszę, że jestem szczęśliwym posiadaczem 7D...

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkontent Zobacz posta
    Jest jeszcze kilak innych rzeczy:
    1. Czy akumulator jest ten sam, czy znowu zmiana?
    2. Czy BG-E2 pasuje do 60D czy znowu zmiana?
    Akumulator jest inny, LP-E6, taki sam jak w 5 MkII i w 7, w 50D był BP-511. Już z tego widać że stary paterry pack nie podejdzie. Jest nowy BG-E9.
    Jeszcze jeden szczegół: gniazdo wężyka spustowego typu E3 jak w serii xx0D a nie N3 jak było w x0D.
    http://www.dpreview.com/previews/canoneos60d/page4.asp
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelB Zobacz posta
    Akumulator jest inny, LP-E6, taki sam jak w 5 MkII i w 7, w 50D był BP-511. Już z tego widać że stary paterry pack nie podejdzie. Jest nowy BG-E9.
    Jeszcze jeden szczegół: gniazdo wężyka spustowego typu E3 jak w serii xx0D a nie N3 jak było w x0D.
    http://www.dpreview.com/previews/canoneos60d/page4.asp
    No właśnie, i teraz BG-E2 zaczyna kończyć swój żywot, no ale przecież trzeba wyciągnąć więcej kasy na akcesoriach, niech ich cholera weźmie.
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Nie jest źle. Widać, że Canon zrobił ukłon w stronę filmujących (odchylany LCD, pełen manual w filmowaniu, cała gama trybów filmowych i regulacja dźwięku). Tych wszystkich elementów nie posiada ani 5DMkII, ani 7D. W "piątce" ratowali się upgrade'm softu, a i tak wszystkiego nie załatali, a tu już wszystko jest podane na tacy i z nawiązką (ruchomy LCD). Co do obudowy sprawa dyskusyjna, ale jeśli ten plastik nie trzeszczy to obniżanie wagi raczej należy zaliczyć in plus. Nie wiem jakie będą dalsze losy serii xxD, ale odchylane LCD pewnie już zobaczymy w następcy tak "piątki" jak i "siódemki". Lustrzanki coraz bardziej upodabniają się do kompaktów.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Nie jest źle. Widać, że Canon zrobił ukłon w stronę filmujących (odchylany LCD, pełen manual w filmowaniu, cała gama trybów filmowych i regulacja dźwięku). Tych wszystkich elementów nie posiada ani 5DMkII, ani 7D. W "piątce" ratowali się upgrade'm softu, a i tak wszystkiego nie załatali, a tu już wszystko jest podane na tacy i z nawiązką (ruchomy LCD).
    Co nie zmienia faktu, że taki Sony SLT A55 nadaje się do filmowania (dla
    amatora, a nie jakiegoś Vincenta) o niebo lepiej. Co mi po nieostrych filmach z 60d?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Dla mnie Sony to RTV a nie fotografia. Jeszcze muszą dużo się nauczyć, a o ich arsenale szkieł to nawet nie ma co wspominać. A dlaczego filmy w 60D mają być nie ostre to nie mam pojęcia ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A dlatego, że nie ma w 60d działającego AF w trybie filmowania (ten, który jest można sobie w buty wsadzić). I tym sposobem Canon będzie nam dawkować udoskonalenia trybu video, aż wreszcie w modelu 960d będzie AF podczas filmowania. Czyli to co Sony, Panasonic czy mają już dzisiaj. Bez AF filmy są dla mnie prawie bezużyteczne, a używam 500d już z 1,5 roku.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dla mnie Sony to RTV a nie fotografia.
    Właśnie o tym V dyskutujemy, a nie o fotografii
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 26-08-2010 o 19:01 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Ale w sumie, jak by się tak na chłodno zastanowić to nic nowego się nie wydarzyło, ot historia znowu zatoczyła koło. Dawniej pancerny EOS 3 ewoluował w plastikowego EOSa 5, później już w erze cyfry minolta A20 zmieniła się w mocno okrojony plastikowy A200, porządny profil korpusu 300D przekształcił się w wydmuszkę 350D, seria G zgubiła odchylane wyświetlacze - przykłady można mnożyć! Więc cytując polską kinematografię "naprawdę nie ma się czym przejmować"...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

jotes25----> No niestety taka jest polityka Canona. Super wypaśny AF w trybie filmowym pojawi się pewnie najpierw w następcy "piątki".

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

jotes25----> No niestety taka jest polityka Canona. Super wypaśny AF w trybie filmowym pojawi się pewnie najpierw w następcy "piątki".
    Jesteś sporym optymistą moim zdaniem

Strona 11 z 129 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów