Strona 10 z 129 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 1282

Wątek: Eos 60D

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelbara Zobacz posta
    Nie wspominając o tym, że zwyczajnie darty CF są mniej awaryjne niż SD. [...]
    Są dobre i złe strony... wraz z kartami SD skończy się biadolenie typu "wygiął mi się pin w gnieździe w aparacie/czytniku"

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Rozumiem tych co mowia, ze xxD poszlo w strone xxxD, jednak zastanawia mnie jedno, cena? Przecierz seria xxxD znacznie rozni sie od puszek xxD, wierzycie, ze byle amator, rozpoczynajacy fun z lustrem wywali ~ 3,5 klocka za samo body? Bo tyle bedzie mniej wiecej kosztowal jak minie pol roku od premiery, a ceny sie uspkoja.
    w sklepie, z ktorego zawsze zamawiam sprzet (www.simplyelectronics.net) maja 550D drozsze o €30 od 50D... nie zastanawialem sie nigdy nad 550D, ale przy tej cenie zal nie kupic 50D (ok. 2550zl).
    50D, S17-70 HSM, C50/1.8

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Szkoda że seria xxD rozwijana jest w kierunku xxxD, może to oznaczać że 50D to ostatnie porządne lustro, do tego w dobrej cenie bez zbędnych wodotrysków. Nie pozostanie nic innego jak przeskok na xD, chyba że tu też dołożą ruchowy wyświetlacz. Dobrze że kupiłem 50D, nie wiadomo jak długo będzie jeszcze na rynku.
    Canon 50D, 500D, Canon EF-S 18-135 USM Nano, Canon EF-S 18-55 IS, Tamron SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD, Speedlite 430EX II, Helios-44-2, MIR-1B

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Dla mnie to bzdura. W wielu, naprawde wielu urzadzeniach mam doczynienia z SD i nie widzialem, ani nawet nie slyszalem o przegrzaniu sie tego typu karty. Dla mnie to wyimaginowany problem oparty na jednym przykladzie.
    Również się z tym zgodzę, tym bardziej, że teraz w SD siedzą najczęściej microSD i nie zdziwiłbym się, jakby te same chipy siedziały także w CF, tyle że z innym interface'm. Używam na codzień (w telefonie) microSD 8GB i nic się w niej nie nagrzewa/przegrzewa - może nie szaleją tam transfery jak w aparacie, ale mimo wszystko po podłączeniu do czytnika w komputerze i przerzucaniu w te i z powrotem kilku GB danych po wyjęciu zawsze jest w temperaturze pokojowej.

A 60D, no cóż, szkoda tej mikroregulacji AF. Trochę dziwny trend, jeśli to wycięli i chcą pozycjonować to body bliżej xxxD to mogli również usunąć zdalne sterowanie lampą...

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia/Osiek

Domyślnie

wybacz, ale karta SD w tel a w aparacie, tym bardziej w lustrzance ma zupełnie inne zadanie...Dla nie których i tu i tu jest zapis i odczyt... Tylko, że dane są z deczka inne...

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Jest jeszcze kilak innych rzeczy:
    1. Czy akumulator jest ten sam, czy znowu zmiana?
    2. Czy BG-E2 pasuje do 60D czy znowu zmiana?

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelbara Zobacz posta
    wybacz, ale karta SD w tel a w aparacie, tym bardziej w lustrzance ma zupełnie inne zadanie...Dla nie których i tu i tu jest zapis i odczyt... Tylko, że dane są z deczka inne...
    Chcesz powiedzieć, że aparat zapisuje inne bity na kartę niż telefon bądź komputer poprzez czytnik?

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkontent Zobacz posta
    Jest jeszcze kilak innych rzeczy:
    1. Czy akumulator jest ten sam, czy znowu zmiana?
    2. Czy BG-E2 pasuje do 60D czy znowu zmiana?
    2. na bank grip E2 nie będzie pasować, bo body jest mniejsze od 20/30/40/50D
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia/Osiek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Chcesz powiedzieć, że aparat zapisuje inne bity na kartę niż telefon bądź komputer poprzez czytnik?
    chcę powiedzieć, że taki RAW, który waży ~30 MB to inaczej się zapisuje niż kilka mp3 po 6 MB... Nie wspominając już o plikach video... Ale widocznie mam jakieś inne spojrzenie na te sprawy. I jeżeli w przyszłości w aparatach Canona nie będzie kart CF to przesiądę się na taką firmę, która będzie miała gniazdo CF, chyba, że wymyślą inny, równie dobry i bezpieczny standard co CF.

Domyślnie

Mam wrażenie że szukacie wad za wszelką cenę, ale może to my Polacy mamy we krwi to ciągłe narzekanie i wieczne niezadowolenie ;-)
    Coś w systemie na N, ale jakie to ma znaczenie

Strona 10 z 129 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów