the silence is deafening
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Cena jeszcze nieznana... a to ona chyba będzie stanowiła selling point. Cóż, ja czekam na 600D (pewnie będzie Mirrorless?) z 21MPix
zdRAWki
Fotograf platoniczny
dzojstik w pokrętle. fajne rozwiązanie. bardzo mi się podoba.
Cóż, ze względu na brak magnezowego szkieletu i mikroadjustacji AF, korpus ten nie będzie się pewnie cieszył uznaniem na tym forum. Osobiście ustawiłbym się po niego w kolejce, ale rok temu. Teraz niech sobie Canon popatrzy na Sony i wyciągnie wnioski
![]()
To IMHO nie jest dobre rozwiązanie - nie dość, że koło nastaw jest malutkie w porównaniu z 50D to jeszcze kręcić będzie trudno, jak ktoś ma duże palce
Poza tym całość jakaś taka plastikowa i pozmieniali też rozstaw innych przycisków funkcyjnych. Ekran jak w serii G, nie wzbudza mojego zaufania.
Wyszło to tak trochę jak połączenie 550D z 50D + kosmetyka wyglądu.
Poczekajmy zatem na opinie pierwszych użytkowników.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Panowie!!! Spokojnie, jeszcze nikt tego w łapkach nie trzymał, a już jedzie po sprzęcie jak po burej suce! Myślicie, że Canon tak bez zastanowienia wypuścił takie body?
Moim zdaniem wygląda ciekawie, czy okaże się dobrym body, czas i testy pokażą. Ale błagam, nie mieszajcie go z błotem, jak nie mieliście okazji nawet powąchać przez szybę.
Canon 7D / 350D + Spedlite 430EX
Canon: 17-40mm 4L / 50mm 1.4 / 70-200mm 4L
E tam. Moje 50D jest nie zagrożone :-D
Osobiście na pierwszy rzut oka na zdjęcia to nie podoba mi się wizualnie, coś jakoś w inną stronę ucieka seria xxD.