Czy ktos wie jak ogarnac shuter action czyli liczbe klikniec w 60D?
Probowalem kilku trickow ale nic nie dzialalo.
Czy ktos wie jak ogarnac shuter action czyli liczbe klikniec w 60D?
Probowalem kilku trickow ale nic nie dzialalo.
Ja zawsze miałem w Stylu, saturację +1, kontrast +1 i było super.
Żółtaczki nie było, tylko z Tamronami lekki zafarb żółtego czasami.
Witam, na początku chciałbym się przywitać ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum. W najbliższym czasie zamierzam zmienić system i wybór padł na body Canona 60D i w związku z tym mam kilka pytań:
- jaka jest współpraca body z gripem zamiennikiem + bateria oryginalna + bateria nieoryginalna,
- jaki obiektyw wybrać, Sigma 17-50 F2.8 EX DC OS HSM czy TAMRON 17-50 Xr Di II LD 2.8 VC od Cichego,
- jak z celnością AF w gorszych warunkach oświetleniowych np: ciemny kościół,
- czy body mnie nie zawiedzie w dużej wilgotności powietrza (jesień - deszcz, śnieg), w mrozie do -10 stopni - oczywiście wiem że aparat nie jest w 100% uszczelniony.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Rozchodziło mi się czy elektronika i mechanika w body mnie nie zawiedzie robiąc fotki w deszczu, w śniegu, w mrozie oczywiście pod parasolem. W specyfikacji wszystkich aparatów Canona jest napisane "Środowisko pracy 0–40°C, wilgotność do 85% ".
Obecnie jeszcze użytkuję Sony A700 (body ponoć dobrze uszczelnione) i nawet jak aparat trochę zmoknie na deszczu to jeszcze mnie przez trzy lata nigdy nie zawiódł.
Ostatnio edytowane przez Edera ; 09-12-2013 o 09:52
trzymając w ręku 60d nie odważyłbym się wyjść na deszcz robić nim fotkiuszczelnienia to kpina, wątpię, że zdałby test w takich warunkach przy dłuższym użytkowaniu.
Z drugiej strony widziałem sporo filmów z Rosji z testami różnych obiektywów i typ normalnie przy padającym śniegu, odpinał, przypinał, pstrykał itd wszystko 60dfilmów jest sporo, więc u niego daje radę
![]()
to bardzo dobry aparat w rewelacyjnej (dziś) cenie
mam do niego m.in. Sigmę 17-50/2.8 i ten zestaw skutecznie powstrzymuje mnie przed szaleństwem FF (zobaczymy jak długo)
na mrozie - ok, w deszczu nie fociłem, ale trzeba uważać jak z każdą elektroniką
polecam
Testowany u mnie, czatownie, głównie w wodzie, mgle, deszczu, śniegu, mrozie. Daje rade, mam 50D też, i wcześniej tak samo ją używałem. Dla mnie nie ma różnicy, żaden nie przemiękł.. a Ty pod parasolem chcesz fotografować.
U mnie często we mgle w wodzie (tuż nad lustrem wody). Wodospady też były dość blisko..Było mokro, dawał rade.
Do wody mi żaden nie wpadł
Af w ciemnym, jak dla mnie radzi sobie bardzo dobrze jak na tą klasę sprzętu.
Bateria dość dobrze radzi sobie z mrozem.
Ostatnio edytowane przez tomphoto ; 09-12-2013 o 20:34
http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.
Wiesz mnie 350D nigdy nie zawiódł a delikatnie mówiąc użytkowany jest w dość ekstremalnych warunkach. Za to 50D mojego znajomego zaliczył pad od wilgoci, moja 30tka tak samo. Po prostu te aparaty nie są projektowane do używania w warunkach dużej wilgotności, mrozu etc. I jest rzeczą całkowicie losową czy takie warunki przetrzymają czy nie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Reportaże które obecnie wykonuję Sony A700 to raptem godzina przebywania w takich warunkach atmosferycznych jak deszcz, mróz i śnieg, mam nadzieję że w Canonie 60D nie padnie mi elektronika.![]()