Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1282

Wątek: Eos 60D

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qaz Zobacz posta
    A jak by jeszcze Ktoś mi doradził jaki dodatkowo (lub zamiast standardowego) dokupić obiektyw do 60D. W cenie ok.1500zł. Najlepiej ze stabilizacją. By zaczynał się od szerokiego kąta15,18 i miał troszeczkę z teleobiektywu 85,135 lub podobne. Czy takim zoomem wyjdą zdjęcia jakościowo takie same jak obiektywem 18-55 czy będą gorsze. Czy by zdjęcia wychodziły takie same to trzeba mieć te dwa obiektywy?
    No właśnie i tu wpadasz w pułapkę lustrzanek...generalnie im większy zakres tym jakość trochę gorsza a no i światło również inne ale czasami trzeba iść na kompromisy Ze szkieł ze sporym zakresem to w tej cenie szału nie ma, gdyby mi zależało na zakresie to w tej kwocie chyba przemyślałbym canona 18-135 za około 1000zł + canon 50 1.8 do zabawy z małą głębią a jednocześnie żeby zobaczyć na co stać ten aparat Za jakiś czas sobie dokupić 55-250, popstrykać i już będziesz wiedział czego Ci brakuje i w co pójść z następnymi zakupami
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Oj przepraszam za kontynuację ale zacząłem pisać przed "reprymendą"
    Ostatnio edytowane przez KUBAwo ; 19-03-2011 o 15:07 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów