Strona 80 z 129 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 1282

Wątek: Eos 60D

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Zgadzam się. To po pierwsze primo... ;-)

A po drugie primo; jakoś tak da się robić komercyjne produkcje lustrzankami.
    Jako jeden z przykładów - jeden z odcinków House M.D. był kręcony z użyciem 5D MkII.

Pozdrówka!
    Komercyjne zdjęcia dawniej udawało się robić aparatami bez światłomierza i AF. Dziś jednak nikt nie podważa użyteczności tych udogodnień. Z AF w trybie filmowania jest większy problem - wiemy jak to działa w kamerach (a nawet w kompaktach) i byłoby miło móc skorzystać z takiej możliwości. Sprawny AF w trybie filmowania w lustrzance, to byłby hit.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marceleqs Zobacz posta
    a po co ktoś mnie publicznie informuje, żebym kupił? to była publiczna odpowiedź na publiczne pytanie, zupełnie offtopowe..

PS: zabronisz mi mieć zdania na temat czegoś, czego mi akurat nie potrzeba?
    komu jeszcze zabronisz?
    Ale nie denerwuj się . Ja Ci niczego nie bronię . Pisz co chcesz chyba, że Cię admin stąd wywali.
    Ja tylko zwróciłem Ci Twoją uwagę na fakt, że Twoje potrzeby mają się nijak do tego czego oczekują inni. Producent raczej też wie w jakim celu coś wypuścił. Więc co mają w takim kontekście udowodnić stwierdzenia: "wolał bym kupić" coś innego?

I jak napisał kolega wyżej nie daj się "wypuszczać" . Czasami dyskusja tu jest ostra, momentami sarkastyczna ale przecież się nie obrażamy z tego powodu .

Co do filmowania lustrzankami to ten temat był już tyle razy wałkowany że odkrywanie Ameryki od nowa mija się z celem. Argumenty obu stron są znane i nei ma co tego ponownie wskrzeszać IMHO.

Najogólniej rzecz ująwszy.
    Firmy nie strzelają sobie w kolano i nie robią czegoś co może zastąpić kamerę. Po prostu jest to uzupełnienie oferty dla wąskiego grona osób dla których jedyną alternatywą był dotąd sprzęt niedostępny cenowo. Teraz się to zmieniło i IMHO chwała producentom się za to należy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja ostatnio spotkałem się z opinią, że kamerzysta ślubny (pracujący na porządnym sprzęcie) myśli o przejściu na nagrywanie lustrem. Dlaczego? Większa matryca. A w odpowiedniej obudowie się da.
    Po ochłonięciu i przemyśleniu tematu stwierdził jednak, że zaczeka, aż trochę jeszcze to pójdzie do przodu. Na razie ewentualnie wstawki kręcone aparatem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fanCanona Zobacz posta
    Ja ostatnio spotkałem się z opinią, że kamerzysta ślubny (pracujący na porządnym sprzęcie) myśli o przejściu na nagrywanie lustrem. Dlaczego? Większa matryca. A w odpowiedniej obudowie się da.
    Po ochłonięciu i przemyśleniu tematu stwierdził jednak, że zaczeka, aż trochę jeszcze to pójdzie do przodu. Na razie ewentualnie wstawki kręcone aparatem.
    Według mnie to do ślubu dslr się zupełnie nie nadaje. Tam jest jednak potrzebna bardzo skuteczna automatyka. To przecież rodzaj reportażu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Kolejna opinia - Canon EOS 60D - opinia Sławomira Ryboka

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Coś już napisał

Domyślnie

Kolejna opinia - Canon EOS 60D - opinia Sławomira Ryboka

Pozdrówka!
    Zdecydowanie ciekawsza od poprzedniej na fotopolis. Być może autor nie wniósł nic nowego w stosunku do tego co można już przeczytać w innych recenzjach ale przyjemnie się czyta.

Przy okazji zapraszam tu: http://www.canon-board.info/showthre...004#post899004 do dyskusji o cenie 60 D

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotru26 Zobacz posta
    Przy okazji zapraszam tu: http://www.canon-board.info/showthre...004#post899004 do dyskusji o cenie 60 D
    Uważasz że taka dyskusja jest naprawdę potrzebna???
    Poza tym już przekształciła się w...
    Bez urazy, ale dla mnie to kolejny "wątek śmietnik".
    Szkoda trawić czas na bezproduktywne dywagacje.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak już tak o tym filmowaniu 60D to co z dźwiękiem? Gdzie jest mikrofon i jak on się sprawuje? Wejścia na zewnętrzny mic mocowany choćby na sankach lampy pewnie nie ma?

Coś już napisał

Domyślnie

Uważasz że taka dyskusja jest naprawdę potrzebna???
    Poza tym już przekształciła się w...
    Bez urazy, ale dla mnie to kolejny "wątek śmietnik".
    Szkoda trawić czas na bezproduktywne dywagacje.

Pozdrówka!

Dla mnie sens ma. Od tego jest forum żeby ludzie pomagali. Nie chcesz nie musisz.
    Specjalnie wydzieliłem pytanie z główne wątku bo jest specyficzne i nie musi dotyczyć tylko 60D ale całego rynku lustrzanek.
    Poza tym myślę że pora już zamknąć ten wątek a stworzyć nowy - 60D - opinie użytkowników. Przebijanie się przez 60 stron narzekań że jest gorszy od 50D jest męczące. Aparat jest już na rynku od 2 miesięcy i skończyły się wszelkie spekulacje. Teraz pora na wrażenia z użytkowania.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Jak już tak o tym filmowaniu 60D to co z dźwiękiem? Gdzie jest mikrofon i jak on się sprawuje? Wejścia na zewnętrzny mic mocowany choćby na sankach lampy pewnie nie ma?
    Mikrofon jest, taki jak w innych lustrzankach z trybem filmowania czyli nie najlepszy.

Ale też jest wejście na zewnętrzny mikrofon i nawet opcja ręcznych ustawień głośności nagrywania.
    Koledzy z forum o filmowaniu DSLRami narzekają jednak, że poziom dźwięku można ustawić tylko raz na początku filmowania i nie można go zmieniać w trakcie.

PS. Sorry za podwójny post - nie wiem jak się robi łączenie podwójnego wpisu. Może samo się zrobi?
    Ostatnio edytowane przez Piotru26 ; 25-11-2010 o 15:07 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Witaj,

jest wejście na zewnętrzny mikrofon pod gumką po lewej stronie.

J.

Strona 80 z 129 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów