Strona 76 z 129 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1282

Wątek: Eos 60D

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Tutaj już nie. Dlaczego?
    Dlatego, że tą matrycą, tymi 3 szkłami target zrobi bardzo dobrej jakości fotki w każdych warunkach.

P.S. Nie mam też (i nie będę) telewizora ani diesla
    No to akurat też się chwali (nie wierzę sam sobie WTF? ) - im dłużej będziesz jeździł na LPG tym więcej i dłużej będziemy się cieszyć widoczkami Janka na tapetach.

Niestety, w tym przypadku możesz mieć rację. Nie żebym miał coś przeciw 25 Mpx, ale w sumie dla mnie to prawie bez różnicy czy jest 15, 18 czy 25.
    Na alle można tanio dostać 300D low mileage

BTW. http://eos60d.fotopolis.pl/index.php?n=11815

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Lipa a nie test. Takie są właśnie efekty gdy początkujący złapie się za zaawansowany sprzęt.

Dzieci czyli fotografia akcji, bardzo szybkiej akcji.
    W tym kontekście aparat obnaża swoją słabość - nie nadąża za dziećmi. Przekładając na inny język, nie jest to lustrzanka reporterska. Pewnie też nie ma takich aspiracji. Jeżeli krytycznym parametrem jest szybkość AF, być może konieczne będzie sięgnięcie dużo wyżej, po korpus skrajnie szybki. W słabych warunkach oświetleniowych aparat lubi gubić fokus, a w tym czasie sceny z życia uciekają. Pomijając tę niedogodność, wykonane zdjęcia należy zaliczyć do poprawnych. W przypadku szybko przemieszczających się obiektów rozwiązaniem może okazać się ręczna regulacja ostrości.
    Autor tekstu podpiął stałkę makro i narzeka na szybkość AF. W ten sposób dochodzi do wniosku, że nie jest to lustrzanka reporterska. Super. A podpięty obiektyw na pewno był reporterski .

Jeśli pozostałe zdjęcia w tej kategorii były podobne do załączonego (głębia ostrości = 5 cm) to nie dziwię się, że wiele było nietrafionych.

Makro
    Pomimo tego, że AF sporadycznie nie trafia w cel, to aparat radzi sobie bardzo dobrze w takiej tematyce. Wysoka rozdzielczość obrazu i przyjemne dla oka rozmycia dają duże możliwości kreowania efektu końcowego.
    Ciekaw jestem, w jaki sposób autor wykluczył błędy własne. W fotografii makro wystarczy, że fotograf przesunie się o 3 milimetry w przód lub w tył i ostrość może być nie trafiona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    W fotografii makro wystarczy, że fotograf przesunie się o 3 milimetry w przód lub w tył i ostrość może być nie trafiona.
    Jak miałem 5D i 100 macro wystarczyło złapać oddech.

Domyślnie

Jak miałem 5D i 100 macro wystarczyło złapać oddech.
    A stabilnej pozycji nie trzeba było łapać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    A stabilnej pozycji nie trzeba było łapać?
    Łapałem, nic to nie dawało. Dopiero LIS pozwala na komfort podczas pracy z ręki, również z 60D

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Łapałem, nic to nie dawało. Dopiero LIS pozwala na komfort podczas pracy z ręki, również z 60D
    Jak wyjdziesz poza głębię ostrości to i IS nie pomoże...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Jak wyjdziesz poza głębię ostrości to i IS nie pomoże...
    Ano racja, ale przynajmniej obraz w wizjerze jest bez przeplotu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Dokałdnie tak. Nie trzeba naciskać przycisków menu czy podglądu. Chodzi o szybkość działania i gotowość do wykonainia następnego zdjęcia.
    co prawda mam 50D a nie 60D, ale u mnie po lekkim nacisnieciu spustu glowny lcd gasnie tylko jak sa wyswietlane informacje, gdy sa wyswietlane parametry (czyli zbublowanie tego co na gorynym), wtedy on nie gasnie. U was tez tak? Czy to sie gdzieś przestawia?
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Domyślnie

Ekran wyłącza się przyciskiem INFO. Inaczej nie zgaśnie.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Coś już napisał

Domyślnie

Ponieważ do tej pory nie miałem okazji robić zdjęć niczym wyżej niż xxxD to mam pytanie o przycisk ISO na obudowie 60D. Jakie wartości mamy możliwość ustawienia ręcznie w zakresie od 400 do 1600? W 550 D jest tylko 400, 800, 1600 bez wartości pośrednich. Czy w 60 D jest inaczej?

Strona 76 z 129 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów