Strona 72 z 129 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 1282

Wątek: Eos 60D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    D7000 z tego co piszą na DxO ma zajefajną dynamikę (przy wzroście rozdzielczości prawie do poziomu 7D/60D!), a co w tym temacie wychodzi ostatnio Canonowi - sami wiemy. Świetna puszka wyszła Nikonowi, ciekawe jak mocno siądzie sprzedaż D300s.
    I dalej twierdzę że jakby Canon tak miał to by też narzekali - powód się zawsze znajdzie ; że testy niewłaściwe, że kolor nie taki, że nazwa jest sprzeczna z rzeczywistością itd.

BTW: jeszcze nie słyszałem żeby na DxO jakaś matryca od Sony źle wypadła - pewnie to przez przypadek .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Zawsze można poczekać na 70D pewnie będzie lepszy od nikona d7000. 60D to wymóg marketingowy trzeba było coś zrobić w miarę tanio i przyciągnąć ludzi czymś nowym. Poza tym testy wykazują, że nie jest to zły aparat - dwu letnie oczekiwanie na jego premierę sprawiło po prostu, że każdy spodziewał się arcydzieła. Pewnie 7d Mk2 będzie super :]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OrzelPiotr Zobacz posta
    dwu letnie oczekiwanie na jego premierę sprawiło po prostu, że każdy spodziewał się arcydzieła.
    no.. może nie arcy dzieła, choć pewnie oczekiwania co do kilku poprawek były ale nikt nie chciał wierzyć, że będzie downgrade klasowy
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

No cóż. Wczoraj trzymałem 60d w rękach i zupełnie nie wiem, co w nim jest nie tak? Aparat jak aparat. Myślę, że jak jego cena w połowie przyszłego roku ustabilizuje się na normalnym poziomie, to go sobie sprawię. Moja 350-ka też jest plastikowa i nie przeszkadza jej to w robieniu zdjęć.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    No cóż. Wczoraj trzymałem 60d w rękach i zupełnie nie wiem, co w nim jest nie tak?
    Ciężko trzymając w rękach sprawdzić różnicę w DR, to wychodzi w postprocesie dopiero ;-)
    "Kto się nie rozwija, ten się cofa", chociaż w temacie DR Canon nawet w miejscu nie stoi bo co nowszy korpus, to gorzej. Megapiksele to nie wszystko.
    W sumie ja mam czas, poczekam sobie z tą swoją czterdziestką z rok, dwa, albo nawet trzy - jak Canon nie wyciągnie wniosków, to w końcu trzeba będzie zmienić obóz.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

najwazniejsze, ze w tym watku, na temat wad i zalet wypowiadaja sie osoby ktore faktycznie uzywaly tego aparatu, a nie te, ktore co najwyzej trzymaly go w rekach w sklepie przez 10min i posilkuja sie wiedza czysto tabelkowa

Domyślnie

Witam,

Jestem zupełnie świeżo zarejestrowany na tym forum, ale chciałem się podzielić urokami - to już zdradza moje nastawienie - do używania 60D. Nie ma co ukrywać, że pewnie każdy ma swoje upodobania. Nie mnie jednak, mam 60D od 2 tygodni, po otwarciu pudełka i zmontowaniu zestawu przyznać trzeba, że aparat w ręce trzyma się świetnie. Po zrobieniu pierwszego zdjęcia można na gołe całkiem oko stwierdzić, że wyświetlacz daje doskonały podgląd na to co robimy.
    Testowałem aparat w Tatrach, przy pięknej pogodzie w zestawie z obiektywami: 18-135 IS oraz 100-400 4.5-5.6 L IS USM. Nie ma co ukrywać, efekty tego dnia są doskonałe. W tym samym czasie robiliśmy takie same zdjęcia 1000D (wiem, nie ta klasa ale porównanie było). 60D świetnie radzi sobie przy dużym ISO przy zaciemnionym terenie, nie ma szumu i zdjęcia są naprawdę świetne. Zestaw wbudowanych filtrów "artystycznych" - 4 szt co prawda, ale całkiem ciekawe. Elektroniczna poziomica daje wygodę przy ustawianiu aparatu. Generalnie, jak mam porównywać 50D 1000D to 60D wychodzi naprawdę super. Ja jestem zadowolony. Jak ktoś jest zainteresowany mogę udostępnić zdjęcia do oglądnięcia (jpg, i raw).

Testy trwają

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Zalewasz! Ten aparat zacznie robić świetne zdjęcia dopiero, gdy pojawią się wzmianki o 70D. Wcześniej nie ma prawa!
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Zalewasz! Ten aparat zacznie robić świetne zdjęcia dopiero, gdy pojawią się wzmianki o 70D. Wcześniej nie ma prawa!
    W sumie to coś w tym jest pamiętam jak z 10 lat temu kupiłem swoją pierwszą cyfrówkę HP 912 photosmart - pozytywne opinie na jej temat zaczęły pojawiać się długo po tym jak zmieniłem ją na inną. :]
    7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

No w końcu jakiś użytkownik 60D i to nawet zadowolony. To może wrzuć mikekrk jakieś testowe fotki na forum.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Strona 72 z 129 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów