Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1282

Wątek: Eos 60D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na pewno - w ogóle niedługo Canon upadnie. Biada Panie, biada nam wszystkim - trzeba szybko uciekać - jednym słowem kupujcie Panowie Nikony póki są jeszcze takie tanie .
    Ja póki co czekam na wyprzedaż tych wszystkich przestarzałych "przedrożonych kompilacji rozwiązań sprzed lat" :-D.
    Wydaje mi się, że w interesie zarówno użytkowników Canona, jak i użytkowników konkurencyjnych systemów jest to, aby propozycje takie jak 60d czy 70-300LIS NIE znalazły satysfakcjonującej liczby nabywców. To jest właściwie wszystko co w tym temacie mam do powiedzenia i nie otwieram więcej tego wątku.
    Entuzjastyczny Neofita

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Wydaje mi się, że w interesie zarówno użytkowników Canona, jak i użytkowników konkurencyjnych systemów jest to, aby propozycje takie jak 60d czy 70-300LIS NIE znalazły satysfakcjonującej liczby nabywców.
    Racja tylko, że nie rozumiem też sensu prowadzenia krucjat w tym celu żeby tak się stało. Szczególnie przez osoby, które jak same się przyznają w ogóle nie są zainteresowane tego rodzaju sprzętem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Wydaje mi się, że w interesie zarówno użytkowników Canona, jak i użytkowników konkurencyjnych systemów jest to, aby propozycje takie jak 60d czy 70-300LIS NIE znalazły satysfakcjonującej liczby nabywców. To jest właściwie wszystko co w tym temacie mam do powiedzenia i nie otwieram więcej tego wątku.
    Proponuję sprawdzić jaka puszka była bestsellerem w stajni Nikona do niedawna (a może dalej jest?).
    60D to nie jest kontynuacja 50D, zresztą 7D też nie jest bezpośrednim następcą. Te korpusy to fork linii xxD jaką znaliśmy do tej pory.
    IMHO takie a nie inne pozycjonowanie 60D jest właśnie wynikiem patrzenia na konkurencję.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    ..IMHO takie a nie inne pozycjonowanie 60D jest właśnie wynikiem patrzenia na konkurencję.
    i nie poprowadzi do niczego dobrego, bo albo jest się konsekwentnym w swoim działaniu (czyt. oznaczaniu poszczególnych segmentów) albo robi się sztuczny twór, który nie wnosi świeżości, nie powala na kolana, nie stanowi wyzwania dla konkurencji, a nawet dla tego, co już od jakiegoś czasu Canon sam wypuścił..

myślenie marketingowców jest łatwe do "wywróżenia" - puszczamy 60D, które będzie się dobrze kojarzyć z serią xxD i jej pozytywami, jednocześnie dorzucamy coś nowego, by w ulotce było ciekawie, będzie to pucha, na którą liczy wielu, a tak na prawdę wychodzi coś, co skusi Canona z "udziwnianiem" poszczególnych segmentów i tworzeniem jakiś półśrodków nie wyjdzie mu na dobre - wtedy zaczniemy na tym korzystać - inaczej korzystać zacznie konkurencja, która (poza Sony i jak Canon dotąd) konsekwentnie rozwija segmenty..'

#
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    miało być...

myślenie marketingowców jest łatwe do "wywróżenia" - puszczamy 60D, które będzie się dobrze kojarzyć z serią xxD i jej pozytywami, jednocześnie dorzucamy coś nowego, by w ulotce było ciekawie, będzie to pucha, na którą liczy wielu, a tak na prawdę wychodzi coś, co skusi przysłowiowego "fotoziutka"...
    eksperymenty Canona z "udziwnianiem" poszczególnych segmentów i tworzeniem jakiś półśrodków nie wyjdzie mu na dobre - wtedy zaczniemy na tym korzystać - inaczej korzystać zacznie konkurencja, która (poza Sony i jak Canon dotąd) konsekwentnie rozwija segmenty..'

#
    Ostatnio edytowane przez pawciolbn ; 07-11-2010 o 17:20 Powód: Automerged Doublepost
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    i nie poprowadzi do niczego dobrego, bo albo jest się konsekwentnym w swoim działaniu (czyt. oznaczaniu poszczególnych segmentów) albo robi się sztuczny twór, który nie wnosi świeżości, nie powala na kolana, nie stanowi wyzwania dla konkurencji, a nawet dla tego, co już od jakiegoś czasu Canon sam wypuścił..
    Ale który twór w tym segmencie powala na kolana? To ma być aparat dla amatora - dostępny. Ma robić zdjęcia, ma mieć trochę bajerów ale też bez przesady. I taki jest. Ma kilka cech które dla mnie np. są bardzo miłe - wielkość, filmy, a przy tym jeśli chodzi o obsługę nie jest tak wycięty jak 550D. Ma jedną istotną wadę - jest póki co zbyt drogi. Pewnie to problem przejściowy.
    Pisanie o "sztucznych tworach", "braku świeżości" czy innej gastronomii to zwykłe ględzenie i nic więcej. Ja rozumiem że przy niedzieli panuje nuda ale bez przesady .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów