nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
Macałem 60d - sam plajstik. Generalnie za tę cenę to wolałbym dołożyć do 7d. Udało mi się jednak jeszcze dostać 50d, z czego się niezmiernie cieszę, bo to chyba już resztki. Przy okazji: czy jest już jakiś sposób na sprawdzenie przebiegu migawki w Canonach?
Ale 550d będzie miał brzydszy EXIF
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A mam wrażenie, że niektórym to trochę robi...
Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 05-11-2010 o 18:51 Powód: Automerged Doublepost
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
a ja tam wyczytałem z tego testu min. to, że aparat "jest zapewne ciekawą propozycją dla większości amatorów fotografii. Jednak ci bardziej zaawansowani i wymagający mogą nie być do końca usatysfakcjonowani jego możliwościami, a ich większą uwagę zwróci zapewne model 7D"...
zatem po przeanalizowaniu wszystkiego - stwierdzenie, że "najrozsądniej byłoby tak naprawdę traktować 60D i 7D jako pierwsze modele nowych serii EOS-ów, które powstały z rozbicia dotychczasowej serii dwucyfrowej"...
sam brak programowalnego C1 i C2 na rzecz tylko C, zmniejszenie fps'ów i wynik mRAW lepszy od samych RAW - dają do myslenia, czy polityka firmy ukierunkowana na "totalnych" amatorów i wypuszczanie kolejnego modelu xxD tak poszatkowanego jest czymś dobrym.. tak na dobrą sprawę jakaś wersja 7DmkII, albo coś takiego będzie bardziej adekwatnym następcą 50D... a jeśli chodzi o powiększanie matryc, może w końcu ockną się i kolejna puszka tego przedziału będzie "miodzio-połączeniem" AF i AF-pointów z 7D, 12MPix, ergonomii 50D, "klawiszologii" na poziomie 7-ki no i ceny na poziomie do 4500 - wtedy będziemy mogli cieszyć się dobrym body i uzupełni to ofertę o coś świeżego i atrakcyjnego dla semi-pro.. 60D dla mnie pachnie takim 600D tylko z niewieloma pozytywami jak na taki ruch..
jednym słowem - śpieszmy się kochać 50-ki, tak szybką znikają
#
5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...
Dzisiaj porównywałem w sklepie 550d i 60d. Różnica w ergonomii jest tak ogromna, że warto chyba dopłacić do 60d zyskując dodatkowo lepszy wizjer, lepszy af, jakieś tam uszczelki, mRaw, dużo lepszą bakterię i ten uchylny ekranikNie zmienia to jednak faktu, że obecna cena 60d jest bardzo wygórowana i powinna zamykać się w 3k zł. Af w live view wydaje się faktycznie wolniejszy niż w 550d, choć w obu działa bardzo wolno...
Kupując 60d rujnujesz rodzinę, nie kupując rujnujesz Canona.
Wybieraj, co dlać ważniejsze.
A tak się już porównuje na świecie.
http://www.youtube.com/watch?v=QZPNwIMMFik
Entuzjastyczny Neofita
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."