Strona 64 z 129 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 1282

Wątek: Eos 60D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Uśrednioną ceną ww. aparatów z początku sprzedaży? Chyba do będzie zrobienia cap'n!
    A widzisz tam, żebym pisał cokolwiek o cenie z początku sprzedaży? Aparatów za cenę w dniu premiery się nie kupuje, każdy o tym wie.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A widzisz tam, żebym pisał cokolwiek o cenie z początku sprzedaży? Aparatów za cenę w dniu premiery się nie kupuje, każdy o tym wie.
    Zatem nie porównumy ceny 60(0)D z 550/50D ;-) - ten pierwszy to produkt nowy, pozostałem - dojrzałe.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pszów

Domyślnie

Macałem 60d - sam plajstik. Generalnie za tę cenę to wolałbym dołożyć do 7d. Udało mi się jednak jeszcze dostać 50d, z czego się niezmiernie cieszę, bo to chyba już resztki. Przy okazji: czy jest już jakiś sposób na sprawdzenie przebiegu migawki w Canonach?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iAdam Zobacz posta
    Czytaj ze zrozumieniem. Nie mówię o ergonomii (są różnice) tylko o tym co kluczowe w tym porównaniu - jakość zdjęć. Pozdrawiam
    W takim wypadku 550D będzie lepszy nawet od 7D. Lepszy bo tańszy, a jakość zdjęć będzie nie do odróżnienia. Tych aparatów (550D, 60D i 7D) nie powinno się porównywać pomijając zupełnie ergonomię.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Ale 550d będzie miał brzydszy EXIF
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A mam wrażenie, że niektórym to trochę robi...
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 05-11-2010 o 18:51 Powód: Automerged Doublepost
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ale generalnie zgadza się, pod względem ergonomii 60D jest krokiem naprzód względem 550D (górny wyświetlacz, drugie kółko, lepszy wizjer, więcej przycisków itp.). Problem w tym, że większość z nas postrzega go jako krok wstecz względem 50D. I tu Canon popełnił błąd... To 7D powinien mieć nazwę 60D, a 60D powinien zwać się 600D.
    Hihi, zgadza się. Wtedy by się podniecano jaki killer z tego 600D.

A to przecież tylko numerek. Zacytuję wypowiedź kolegi Kolekcjonera bo fajnie podsumował: "Ja nie kupuję numerka tylko aparat."

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

a ja tam wyczytałem z tego testu min. to, że aparat "jest zapewne ciekawą propozycją dla większości amatorów fotografii. Jednak ci bardziej zaawansowani i wymagający mogą nie być do końca usatysfakcjonowani jego możliwościami, a ich większą uwagę zwróci zapewne model 7D"...

zatem po przeanalizowaniu wszystkiego - stwierdzenie, że "najrozsądniej byłoby tak naprawdę traktować 60D i 7D jako pierwsze modele nowych serii EOS-ów, które powstały z rozbicia dotychczasowej serii dwucyfrowej"...

sam brak programowalnego C1 i C2 na rzecz tylko C, zmniejszenie fps'ów i wynik mRAW lepszy od samych RAW - dają do myslenia, czy polityka firmy ukierunkowana na "totalnych" amatorów i wypuszczanie kolejnego modelu xxD tak poszatkowanego jest czymś dobrym.. tak na dobrą sprawę jakaś wersja 7DmkII, albo coś takiego będzie bardziej adekwatnym następcą 50D... a jeśli chodzi o powiększanie matryc, może w końcu ockną się i kolejna puszka tego przedziału będzie "miodzio-połączeniem" AF i AF-pointów z 7D, 12MPix, ergonomii 50D, "klawiszologii" na poziomie 7-ki no i ceny na poziomie do 4500 - wtedy będziemy mogli cieszyć się dobrym body i uzupełni to ofertę o coś świeżego i atrakcyjnego dla semi-pro.. 60D dla mnie pachnie takim 600D tylko z niewieloma pozytywami jak na taki ruch..

jednym słowem - śpieszmy się kochać 50-ki, tak szybką znikają

#
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Początki nałogu

Domyślnie

Dzisiaj porównywałem w sklepie 550d i 60d. Różnica w ergonomii jest tak ogromna, że warto chyba dopłacić do 60d zyskując dodatkowo lepszy wizjer, lepszy af, jakieś tam uszczelki, mRaw, dużo lepszą bakterię i ten uchylny ekranik Nie zmienia to jednak faktu, że obecna cena 60d jest bardzo wygórowana i powinna zamykać się w 3k zł. Af w live view wydaje się faktycznie wolniejszy niż w 550d, choć w obu działa bardzo wolno...

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Kupując 60d rujnujesz rodzinę, nie kupując rujnujesz Canona.
    Wybieraj, co dlać ważniejsze.

A tak się już porównuje na świecie.
    http://www.youtube.com/watch?v=QZPNwIMMFik
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    A tak się już porównuje na świecie.
    http://www.youtube.com/watch?v=QZPNwIMMFik
    Jakoś nie w temacie...

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 64 z 129 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów