Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1282

Wątek: Eos 60D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A po co ten przycisk, ten WB jest?

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Żeby aparat wyglądał bardziej profesjonalnie. Najbardziej pro wyglądać będzie stara maszyna do pisania z obiektywem, koniecznie "L".
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Kupiłbyś go wtedy? To może ja zapoponujęniedrogą usługę domalowywania zera w znaczku?
    Kupiłbym, gdybym potrzebował takiej puszki. Oczywiście cena musiałaby być taka, jakiej oczekiwałoby się po następcy serii xxxD. Domaluj więc jedno zero i sprzedaj mi tego 600D za cenę będącą uśrednioną ceną 550D i 50D, a kupię, nawet mimo że nie potrzebuję. Byle jeszcze przed gwiazdką, OK?

Robię zdjęcia i używam przycisku WB. Po co? Z paru powodów:

- dzięki temu na wyświetlaczu uzyskuję kolorystykę zdjęcia bardziej zbliżoną do tego, jakie otrzymam po wywołaniu rawa w postprodukcji;

- ustawienie WB zapisywane jest w danych zdjęcia, które odczytywane jest przez program, w którym wołam rawy i zmiana dokonywana jest przez ten program automatycznie, zanim jeszcze zdążę pomyśleć o poprawnym WB.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Żeby w przyszłości (sprawdzić, czy nie ksiądz...) autorzy CHDK/MagicLantern przerobili jego funkcję na bardziej użyteczną
    zdRAWki
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Domaluj więc jedno zero i sprzedaj mi tego 600D za cenę będącą uśrednioną ceną 550D i 50D, a kupię, nawet mimo że nie potrzebuję. Byle jeszcze przed gwiazdką, OK?
    Uśrednioną ceną ww. aparatów z początku sprzedaży? Chyba do będzie zrobienia cap'n!
    zdRAWki
    Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 05-11-2010 o 15:22 Powód: Automerged Doublepost
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Uśrednioną ceną ww. aparatów z początku sprzedaży? Chyba do będzie zrobienia cap'n!
    A widzisz tam, żebym pisał cokolwiek o cenie z początku sprzedaży? Aparatów za cenę w dniu premiery się nie kupuje, każdy o tym wie.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A widzisz tam, żebym pisał cokolwiek o cenie z początku sprzedaży? Aparatów za cenę w dniu premiery się nie kupuje, każdy o tym wie.
    Zatem nie porównumy ceny 60(0)D z 550/50D ;-) - ten pierwszy to produkt nowy, pozostałem - dojrzałe.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Uprawnienia umieszczania postów