A po co ten przycisk, ten WB jest?
A po co ten przycisk, ten WB jest?
Kupiłbym, gdybym potrzebował takiej puszki. Oczywiście cena musiałaby być taka, jakiej oczekiwałoby się po następcy serii xxxD. Domaluj więc jedno zero i sprzedaj mi tego 600D za cenę będącą uśrednioną ceną 550D i 50D, a kupię, nawet mimo że nie potrzebuję. Byle jeszcze przed gwiazdką, OK?
Robię zdjęcia i używam przycisku WB. Po co? Z paru powodów:
- dzięki temu na wyświetlaczu uzyskuję kolorystykę zdjęcia bardziej zbliżoną do tego, jakie otrzymam po wywołaniu rawa w postprodukcji;
- ustawienie WB zapisywane jest w danych zdjęcia, które odczytywane jest przez program, w którym wołam rawy i zmiana dokonywana jest przez ten program automatycznie, zanim jeszcze zdążę pomyśleć o poprawnym WB.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
Żeby w przyszłości (sprawdzić, czy nie ksiądz...) autorzy CHDK/MagicLantern przerobili jego funkcję na bardziej użyteczną
zdRAWki
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Uśrednioną ceną ww. aparatów z początku sprzedaży? Chyba do będzie zrobienia cap'n!
zdRAWki
Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 05-11-2010 o 15:22 Powód: Automerged Doublepost
Fotograf platoniczny
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu