dyskusje jałowe,są takie aparaty z takimi oznaczeniami i niech każdy sobie kupi co chce, jak komus niepasują canony to nich bierze Nikona czy Sony ,i tak zdjęcia robi fotograf, a nie sprzęt ,pzodrawiam :-D
dyskusje jałowe,są takie aparaty z takimi oznaczeniami i niech każdy sobie kupi co chce, jak komus niepasują canony to nich bierze Nikona czy Sony ,i tak zdjęcia robi fotograf, a nie sprzęt ,pzodrawiam :-D
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
a no widzisz, i o to chodzilo Canonowi, xxD przestalo byc linia pol-profesjonalna, jest to linia aparatow ktora nie zadowala prawie zadnego klienta ale kazdy chce miec to body, zupelni amatorzy, ktorzy maja xxxD marza o obrotowym wyswietlaczu i zeby go miec musza wylozyc troche wiecej grosza, a ktos kto chce miec teraz cos pol-profesjolnego marzy o 7D.... ale tez chce miec te ob rotowy wyswietlacz :-) wiec? trzeba kupic oba ;-)
Canon zrobil aparat, ktorego nikt nie chce ale kazdy go chce, przy okazji poszerzyl linie do 5 pozycji (biorac pod uwage ze seria xxxxD bedzie jeszcze rozwijana) i dzieki temu pokryl sie z oferta Nikona, a przez wiele lat obie firmy wlasciwie oprocz serii xD i Dx unikaly bezprosredniej konkurencji
Jak to mówią w biznesie trzeba znaleść swoją nisze i w niej działać :-D
To tylko zabawa...nie spinajcie się...
A ja ciągle mam nadzieję, że zamiast tego całego narzekania pojawią się w końcu w tym wątku opinie użytkowników z praktycznego obcowania z aparatem... Odwagi!
Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Witam,
Jestem zupełnie świeżo zarejestrowany na tym forum, ale chciałem się podzielić urokami - to już zdradza moje nastawienie - do używania 60D. Nie ma co ukrywać, że pewnie każdy ma swoje upodobania. Nie mnie jednak, mam 60D od 2 tygodni, po otwarciu pudełka i zmontowaniu zestawu przyznać trzeba, że aparat w ręce trzyma się świetnie. Po zrobieniu pierwszego zdjęcia można na gołe całkiem oko stwierdzić, że wyświetlacz daje doskonały podgląd na to co robimy.
Testowałem aparat w Tatrach, przy pięknej pogodzie w zestawie z obiektywami: 18-135 IS oraz 100-400 4.5-5.6 L IS USM. Nie ma co ukrywać, efekty tego dnia są doskonałe. W tym samym czasie robiliśmy takie same zdjęcia 1000D (wiem, nie ta klasa ale porównanie było). 60D świetnie radzi sobie przy dużym ISO przy zaciemnionym terenie, nie ma szumu i zdjęcia są naprawdę świetne. Zestaw wbudowanych filtrów "artystycznych" - 4 szt co prawda, ale całkiem ciekawe. Elektroniczna poziomica daje wygodę przy ustawianiu aparatu. Generalnie, jak mam porównywać 50D 1000D to 60D wychodzi naprawdę super. Ja jestem zadowolony. Jak ktoś jest zainteresowany mogę udostępnić zdjęcia do oglądnięcia (jpg, i raw).
Testy trwają![]()
Całkiem świeże, jeszcze ciepłe
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos60d/
Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!
No to już mamy coraz lepsze ceny.
Dobry sprzedawca, roczna gwarancja, dostawa w EU, cena niecałe 777 € z dostawą, czyli 3.150 zł za wsio.
http://cgi.ebay.ie/NEW-CANON-EOS-60D...item588ae25bff
Pozdrawiam,
J.