Strona 61 z 113 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 1282

Wątek: Eos 60D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

z tą cenowością to chyba nie jest tak źle?
    w rimexie (przykładowy sklep) body 60D kosztuje 3650,- o ile dobrze pamiętam 50D jak wyszła kosztowała też coś kolo tego, a może i więcej. zwróć uwagę jeszcze na fakt, że 60 nie jest przeznaczona do kogoś kto z fotografią nie miał nic do czynienia, tylko do obecnych użytkowników modeli 450D,500D , którzy jakieś obiektywy posiadają, a za jakiś czas będą wymieniać korpusy ze względu na ich zmęczenie (zmęczenie korpusów, nie użytkowników )
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    z tą cenowością to chyba nie jest tak źle?
    w rimexie (przykładowy sklep) body 60D kosztuje 3650,- o ile dobrze pamiętam 50D jak wyszła kosztowała też coś kolo tego, a może i więcej.
    Myślałem, że jest trochę droższy. Widzę, że cena spada szybciej niż się spodziewałem - fajnie. Pewnie na wiosnę będzie kosztować ok. 3000zł.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Według skąpca różnica w cenie pomiędzy 60D i 7D wynosi dzisiaj 1000zł. A pomiędzy 550D i 60D trochę więcej (ok 1150zł).
    Ostatnio edytowane przez sando ; 07-11-2010 o 19:59 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    zwróć uwagę jeszcze na fakt, że 60 nie jest przeznaczona do kogoś kto z fotografią nie miał nic do czynienia, tylko do obecnych użytkowników modeli 450D,500D , którzy jakieś obiektywy posiadają, a za jakiś czas będą wymieniać korpusy ze względu na ich zmęczenie (zmęczenie korpusów, nie użytkowników )
    Dokładnie.
    Dla mnie to fajna sprawa takie 60D, teraz mam 450D i jakbym miał teraz zmienić to zmieniłbym na takie właśnie 60D. Bardzo sprytne posunięcie Canona i wbrew panującym tutaj przekonaniom wydaje mi się, że wyjdzie im to na plus.
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jahjah1986 Zobacz posta
    Dokładnie.
    Dla mnie to fajna sprawa takie 60D, teraz mam 450D i jakbym miał teraz zmienić to zmieniłbym na takie właśnie 60D. Bardzo sprytne posunięcie Canona i wbrew panującym tutaj przekonaniom wydaje mi się, że wyjdzie im to na plus.
    Oczywiście, że tak. W sumie to tylko kwestia ceny, a ten korpus tanieje w oczach. U TIP'ów już po ok. 3000. Będzie jeszcze taniej. Nie mogę wykluczyć, że sam nabędę na wiosnę, choć czekam co będzie potrafić DIGiC V.

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

A nikon d90 z jakiej był półki...Trochę niżej od canona 50d ale wyżej od serii xxxd i w sumie to był mega hitem sprzedaży, teraz d7000 jest gdzie ? ano chyba trochę wyżej niż np. 60d. Według mnie canon z nikonem znowu zrobili sprzęty nieporównywalne tak samo jak było wcześniej

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    wcale się nie nudzę i ględzeniem nie nazwałbym stwierdzenia faktu.. jeśli uważasz, że faktycznie 60D jest "dostępnym" aparatem dla amatora, to winszuję i proponuję zregenerować myśli... jak na razie jest, z punktu widzenia amatora - np. mojego kolegi, który mnie pyta o lustrzankę na wycieczki z dziewczyną - zdecydowanie niedostępny zwłaszcza finansowo, bo nie samo body robi zdjęcia... skoro dla amatora, to rzeczony 550D bardziej jest dla niego adekwatny, a cenowo i 500D...
    co do bajerów... hmm.. nie widzę, no ok - odchylany LCD, ale dla mnie to nic istotnego, podobnie jak filmy, bo aparatu używam do focenia... no i jak dla świadomego usera, który nie od wczoraj robi zdjęcia i ma jakieś pojęcie, kupowanie za 5200 60D + T17-50/2.8 ni jak się ma do oczekiwań, gdzie za 6000 mozna mięć 50D z C-17-55, a to mam i cieszy bardzo..
    Ależ napisałem, że wadę tę posiada :-D - chociaż podejrzewam że głównie u nas w Polsce bo cena na zachodzie to nie jest jakiś Everest . No i sadzę że to sprawa przejściowa. I spróbuj popatrzeć na to w ten sposób, że to że czegoś nie widzisz i że coś dla Ciebie nie jest ważne nie oznacza, że tak jest dla innych .

BTW: mimo że ja nie należałem do osób potępiających w czambuł 50D - chociaż takich tu nie brakowało - uważałem że to propozycja nie dla mnie i bez sensu byłoby go kupować. Z 60D jest zupełnie inaczej.

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    i nie oczekuj odpowiedzi, co powala na kolana, bo czegoś takiego nie ma..
    Ale to ty pisałeś o tym powalaniu - ja na pewno tego nie oczekuję .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

pawciolbn, ale nikt tutaj nie przeczy, że 60D jest zbyt drogi i przez to dla wielu osób poza zasięgiem. Ale przecież cena za jakiś czas spadnie do rozsądnego poziomu.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    UK

Domyślnie

Generalnie sporo ludzi psioczy na to zamieszanie z numeracją, ale faktem jest że Canon do tej pory miał najbardziej przejrzystą numerację kolejnych swoich aparatów.
    Co do kwestii ludzi do których ma trafić ten sprzęt, chciałem bardzo połączyć dobry aparat z możliwością filmowania. I ten obracany ekran w stajni Canona bardzo mnie kusił. Canon 7d kusi mnie jednak bardziej swoimi możliwościami, tymbardziej że finansowo sobie na niego mogę pozwolić. Ci ludzi co mają mniej do wydania, a te same wytyczne wybiorą zadowoleni 60d.
    Canon 7D, T17-50 f2,8EF 50 mm f/1.8 II, EF 70-200 F/4 L, 430 EXII

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mondragor Zobacz posta
    Generalnie sporo ludzi psioczy na to zamieszanie z numeracją, ale faktem jest że Canon do tej pory miał najbardziej przejrzystą numerację kolejnych swoich aparatów.
    canon ma dalej bardzo przejrzystą numerację : pod względem zaawansowania jest po kolei : 550D - 60D - 7D. chyba nikt wątpliwosci nie ma ? moim zdaniem jest nawet lepiej niz było za produkcji 50D bo 50D byo tak w 3/4 odległosci miedzy 550D a 7D a teraz 60D trafi w srodek przedziału ( przy cenie 3500)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pajlot Zobacz posta
    canon ma dalej bardzo przejrzystą numerację : pod względem zaawansowania jest po kolei : 550D - 60D - 7D. chyba nikt wątpliwosci nie ma ? moim zdaniem jest nawet lepiej niz było za produkcji 50D bo 50D byo tak w 3/4 odległosci miedzy 550D a 7D a teraz 60D trafi w srodek przedziału ( przy cenie 3500)
    tu bardziej chodzi o relacje możliwości 50d a 60d na zasadzie trochę dołożymy a trochę zabierzemy z tego co ma 50d
    Canon 7D, T17-50 f2,8EF 50 mm f/1.8 II, EF 70-200 F/4 L, 430 EXII

Strona 61 z 113 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów