Strona 56 z 113 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 1282

Wątek: Eos 60D

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iAdam Zobacz posta
    Nie zaczaiłeś skrótu myślowego. "jądro aparatu" jest prawie IDENTYCZNE. Wiadomo że ergonomia 60D będzie lepsza, ale z pewnością nie warta ceny(+600zł i jest 7D)
    Bo tu się płaci za ergonomię, szybkość aparatu, af itp, itd. Moim zdaniem 60D jest zdecydowanie za drogi i faktycznie lepiej kupić 7D ale już cena 50D jest bardzo zachęcająca.

Kiedyś też były duże różnice w cenach aparatów a jakość była ta sama na każdym z nich, bo zależna od obiektywu i kliszy, a jakoś ludzie kupowali lepsze body bo ich potrzebowali.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Czy 550D ma tylne kółko? Czy ma przyciski do zmiany AF, WB na górze korpusu?
    Przycisku WB w 60D to akurat nie ma ani na górze, ani z tyłu, ani z przodu, ani z boku... Szukałem na dole, ale też nie ma. A w 550D jest.

Ale generalnie zgadza się, pod względem ergonomii 60D jest krokiem naprzód względem 550D (górny wyświetlacz, drugie kółko, lepszy wizjer, więcej przycisków itp.). Problem w tym, że większość z nas postrzega go jako krok wstecz względem 50D. I tu Canon popełnił błąd... To 7D powinien mieć nazwę 60D, a 60D powinien zwać się 600D.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    .... I tu Canon popełnił błąd... To 7D powinien mieć nazwę 60D, a 60D powinien zwać się 600D.
    I wtedy te wszystkie aparaty robiłyby lepsze zdjęcia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

To 7D powinien mieć nazwę 60D, a 60D powinien zwać się 600D.
    (podkreślenie moje) Kupiłbyś go wtedy? To może ja zapoponujęniedrogą usługę domalowywania zera w znaczku?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

Ale generalnie zgadza się, pod względem ergonomii 60D jest krokiem naprzód względem 550D (górny wyświetlacz, drugie kółko, lepszy wizjer, więcej przycisków itp.). Problem w tym, że większość z nas postrzega go jako krok wstecz względem 50D. I tu Canon popełnił błąd... To 7D powinien mieć nazwę 60D, a 60D powinien zwać się 600D.
    Hihi, zgadza się. Wtedy by się podniecano jaki killer z tego 600D.

A to przecież tylko numerek. Zacytuję wypowiedź kolegi Kolekcjonera bo fajnie podsumował: "Ja nie kupuję numerka tylko aparat."

Domyślnie

W czym widzisz ten "duży postęp" 60D wobec 550D?
    W odchylanym "telewizorku" i górnym wyświetlaczu?! ;p
    Aż ręce opadają, przez cały wątek to samo. Czyżby zazdrość zżerała i teraz na siłę musisz sobie udowodnić, że różnice w stosunku do 60D są małe? ;P

Lepszy AF, dużo większy wizjer, większa szybkość, gibany ekran, górny lcd i dwa kółka - to wystarczy aby stwierdzić, że 550D jest zdecydowanie słabszy od 60D.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Lepszy AF, dużo większy wizjer, większa szybkość, gibany ekran, górny lcd i dwa kółka - to wystarczy aby stwierdzić, że 550D jest zdecydowanie słabszy od 60D.
    Czytaj ze zrozumieniem. Nie mówię o ergonomii (są różnice) tylko o tym co kluczowe w tym porównaniu - jakość zdjęć. Pozdrawiam

Domyślnie

Czytaj ze zrozumieniem. Nie mówię o ergonomii (są różnice) tylko o tym co kluczowe w tym porównaniu - jakość zdjęć. Pozdrawiam
    W takim wypadku 550D będzie lepszy nawet od 7D. Lepszy bo tańszy, a jakość zdjęć będzie nie do odróżnienia. Tych aparatów (550D, 60D i 7D) nie powinno się porównywać pomijając zupełnie ergonomię.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Aż ręce opadają, przez cały wątek to samo. Czyżby zazdrość zżerała i teraz na siłę musisz sobie udowodnić, że różnice w stosunku do 60D są małe? ;P

Jeśeli przez to, że jest górny LCD, na tym głownym jest mniej informacji to dla mnie jest to duża wada. Miałem przedwczoraj w rękach 10D i z radością przesiadłem się na 550-tkę. Kółko tylne... przydałoby się.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Jeśeli przez to, że jest górny LCD, na tym głownym jest mniej informacji to dla mnie jest to duża wada. Miałem przedwczoraj w rękach 10D i z radością przesiadłem się na 550-tkę.
    Kwestia przyzwyczajenia Ja "od zawsze", czyli od EOSa 100 używałem korpusów z górnym wyświetlaczem i nie wyobrażam sobie że mogłoby go nie być. Jak miałem przez chwilę okazję pobawić się 350D kolegi to odruchowo patrzyłem na górę korpusu a nie na tył.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Strona 56 z 113 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów