Strona 52 z 129 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 1282

Wątek: Eos 60D

Bywalec

Domyślnie

Pokażcie choć jedną dziedzinę gdzie metale nie są zastępowane przez kompozyty, włókna węglowe, kevlar i inne tworzywa. Bardziej rozumiem że to forma podświadomej nostalgii za czasami "metalowych Zenitów"

Domyślnie

Niestety, ale wielkimi krokami zmierzamy w erę tworzyw sztucznych, jeszcze będziemy tęsknić na tymi ciężkimi korpusami.
    Cytat Zamieszczone przez iAdam Zobacz posta
    Pokażcie choć jedną dziedzinę gdzie metale nie są zastępowane przez kompozyty, włókna węglowe, kevlar i inne tworzywa. "
    Konkurencja podąża w odwrotnym kierunku następca D90 zasłużył na magnezową obudowę :-D
    EOS

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Na moje ktos sie zajechal w Canonie , o jedno zero mnie , bo mialo byc pewnie 600D. Jezeli tam by bylo 600D , to spoko.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    ten plastik wyglada 'tanio'
    Proponuję pomalować na złoto albo przykleić kilka świecidełek - na pewno będzie wyglądał "bogaciej"
    Sorry za offtop ale nie mogłem się powstrzymać.
    małe-D + eL-ki + nieL-ki + lampka + inne graty

Dopiero zaczyna Awatar Emaliasz

Domyślnie

W nowych modelach Canona, wyraźnie widać reakcję na przeorientowanie rynku.
    Zmiana systemu oznaczeń, korekty w marketingu. I co najważniejsze nowy sposób wprowadzania zmian w nowszych modelach. 60D jest ewidentnym przykładem zmiany targetu tzw. 'linii xxD"

Miałem 60'tkę w rękach. Robiłem zdjęcia, nakręciłem parę ujęć i pozostało mi mieszane uczucie. Nie można mu odmówić ergonomii i nowatorstwa w designie, ale z drugiej strony jest w nim coś z C1000D, niezaprzeczalnie. Zdjęcia są w pewnym stopniu zaszumione, ale do ISO400 na tyle szczegółowe że "czapki z głów". Jednakowoż różnią się odrobinę w tę gorszą stronę, od zdjęć z C50D.

Pewne funkcje, które wyróżniały z tłumu C50D jak np. mikro-regulacja AF zostały usunięte, ale to po prostu marketingowe badanie rynku. Dostaliśmy za to blokadę pokrętła nastaw P,Tv,Av,M obrotowy ekranik ;-) itp... itd...

Gdyby tak zastanowić się nad tym, co działo się w latach wcześniejszych w produktach Canona, to zauważymy że zawsze coś poprawiano a coś zabierano. Taka kolej rzeczy!
    Primum non nocere! --> Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Na moje ktos sie zajechal w Canonie , o jedno zero mnie , bo mialo byc pewnie 600D. Jezeli tam by bylo 600D , to spoko.
    Jedyne co jest istotne to stosunek ceny do funkcjonalności.

Ale jak widać tutaj ludzie wolą przez 50 stron dyskutować nad tym czy 60D zasługuje na numer 60D. Jest to doprawdy zabawne

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Ale jak widać tutaj ludzie wolą przez 50 stron dyskutować nad tym czy 60D zasługuje na numer 60D. Jest to doprawdy zabawne
    No jest coś w tym .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Emaliasz Zobacz posta
    Gdyby tak zastanowić się nad tym, co działo się w latach wcześniejszych w produktach Canona, to zauważymy że zawsze coś poprawiano a coś zabierano. Taka kolej rzeczy!
    Coś zabierano? Miałem D30 i po nim D60 i nie zauważyłem żeby coś zabrano. Po D60 miałem 10D i jedyne co zabrano to podwójną ładowarkę do akumulatorów. Po 10D miałem przeskok na 50D i tutaj już na 100% nic nie zabrano. Według mnie 60D jest pierwszym modelem serii dwucyfrowej w którym coś zabrano co jednocześnie stworzyło nowy obraz serii xxD.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Też nie przypominam sobie, żeby Canon kiedykolwiek coś zabrał.
    A z innej beczki: żadna lustrzanka Canona nie kazała chyba tak długo czekać na siebie na tym forum (znaczy, że nikt jeszcze nie kupił). Z tego wniosek, że dla entuzjastów jest to propozycja raczej słabo trafiona...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Coś zabierano? Miałem D30 i po nim D60 i nie zauważyłem żeby coś zabrano. Po D60 miałem 10D i jedyne co zabrano to podwójną ładowarkę do akumulatorów. Po 10D miałem przeskok na 50D i tutaj już na 100% nic nie zabrano. Według mnie 60D jest pierwszym modelem serii dwucyfrowej w którym coś zabrano co jednocześnie stworzyło nowy obraz serii xxD.
    E.... coś ta pamięć wybiórcza ;-). W 20D zabrano przede wszystkim budowę z 10D. To była mega różnica. W 40D praktycznie "zabrano" wyświetlacz, bo chyba zgodzimy się co do tego, że to coś co tam jest na tylnej ściance wyświetlaczem lepiej nie nazywać .
    Zresztą cała ta dyskusja jest IMHO biciem piany, bo dla mnie osobiście (podejrzewam że nie jestem odosobniony) ten aparat mógłby się nazywać 1233333D i tak byłby interesujący ze względu na swoje cechy. Ja nie kupuję numerka tylko aparat.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 52 z 129 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów