Strona 49 z 129 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 1282

Wątek: Eos 60D

Domyślnie

Ludzie czym wy się tak podniecacie?
    Ciężko to nazwać następcą 50d! Obudowa plastikowa, delikatna, uboższe funkcje i sterowanie. Cena zdecydowanie za wysoka choć to nowość. Skoro coś jest następcą czegoś to logiczne jest że posiada conajmiej te same cechy i właściwości a wręcz jest bardziej rozbudowane. Tu mamy klasyczny przypadek jak to dorobek marki w połączeniu ze świetną pracą ludzi od marketingu robią z g.....a cukierek a podatni na to konsumenci w najczystszej formie którym założono klapki na oczy z reklamy cieszą się że mają uchylny wyświetlacz Wydajcie kasę! Dostaniecie mniej za więcej :]

Coś już napisał

Domyślnie

Tak naprawdę nie ma się czym podniecać. Do tej pory seria dwucyfrowa pełniła rolę półprofesjonalnego korpusu, niepełnoklatkowy aparat dla profesjonalistów, których nie stać na 1D a nie chcą używać pełnej klatki 5D. Teraz Canon wypuścił 7D, który jest trochę wyżej umiejscowiony od 50D, więc trzeba było obniżyć lekko klasę 60D aby nie robić sobie konkurencji. Wiecie, Canon chce zapełnić dziurę w cenach, która powstała po tym jak potaniały serie dwucyfrowe. Trzeba jednak zarabiać na profesjonalistach. 60D to pewnie świetna pucha, tyle że o 1/4 klasy niższa niż poprzednik.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marvin Zobacz posta
    Ciężko to nazwać następcą 50d! Obudowa plastikowa, delikatna, uboższe funkcje i sterowanie. Cena zdecydowanie za wysoka choć to nowość. Skoro coś jest następcą czegoś to logiczne jest że posiada conajmiej te same cechy i właściwości a wręcz jest bardziej rozbudowane. Tu mamy klasyczny przypadek jak to dorobek marki w połączeniu ze świetną pracą ludzi od marketingu robią z g.....a cukierek a podatni na to konsumenci w najczystszej formie którym założono klapki na oczy z reklamy cieszą się że mają uchylny wyświetlacz Wydajcie kasę! Dostaniecie mniej za więcej :]
    Ale po co takie akty strzeliste . Większość świadomych użytkowników tego forum wie czego im w aparacie potrzeba, także potrafią ocenić czy 60D to dla nich czy nie.

Ja na przykład uważam, że 60D to świetne wypełnienie luki pomiędzy 7D i 550D. I na papierze wygląda mi na to, że bez konieczności dźwigania kloca jakim jest 7D będę miał to co ma 550D + to czego mi właśnie w 550D brakowało. Cena owszem teraz jest idiotyczna ale 7D jak wchodził to w niektórych sklepach sięgał bodaj 7kzł więc zwyczajnie trzeba być cierpliwym.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marvin Zobacz posta
    Ciężko to nazwać następcą 50d! Obudowa plastikowa, delikatna, uboższe funkcje i sterowanie.
    Hmmm.. tak sie zastanawiam skad te przekonanie o delikatnosci "plastikowej" obudowy ? Jakos sobie nie przypominam tu na forum peknietych "trabantow", natomiast pekniete te super solidne magnezowe obudowy tak - ostatnio 5Dm2, kiedys 30D, ktos wspominal o 40D.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karakan Zobacz posta
    Jakos sobie nie przypominam tu na forum peknietych "trabantow", natomiast pekniete te super solidne magnezowe obudowy tak - ostatnio 5Dm2, kiedys 30D, ktos wspominal o 40D.
    Było, było! Chyba dwa lata temu była "afera" z pękniętym 350d... Jak spadochroniarzowi wypadł w czasie skoku i z kilkuset metrów gruchnął na glebę. Potem mu trochę EF-s 18-55 trochę zgrzytał przy ostrzeniu.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Domyślnie

i dla wielu będzie to dowód koronny, że nie warto kupować nic poniżej 1ki

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Było, było! Chyba dwa lata temu była "afera" z pękniętym 350d... Jak spadochroniarzowi wypadł w czasie skoku i z kilkuset metrów gruchnął na glebę.
    no właśnie afera była, bo ten 350D wypadł, gruchnął z kilometra i ... (prawie) nie pękł i działał dalej. :-)

http://www.fredmiranda.com/forum/topic/845602
    pozdro.,
    m.

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

ja się tylko spytam w czym 7D stoi wyżej od 50D, że jest uważany za jego następce? nawet matówek nie można wymienić.
    canon

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekaro Zobacz posta
    ja się tylko spytam w czym 7D stoi wyżej od 50D, że jest uważany za jego następce? nawet matówek nie można wymienić.
    Nie da się wymienić bo ma matówkę z naniesionym wyświetlaczem LCD ?
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Najpierw poczytajcie, pozniej piszcie takie bzdury... 7D ma wymienne matowki, tylko nie sa wymieniane tak samo jak w starszych konstrukcjach, a wkrecane troche glebiej. LCD jest osobno... Tak samo z ta delikatnoscia plastiku. A 60D, nawet jakby mial matryce ff, jakby mial 70 punktow podwojnie krzyzowych, jakby mial 30 klatek na sekunde z polprzezroczystym lustrem, nawet jakby nie szumial na iso milion piecset... To i tak beda narzekania, jak na wszystko.

Strona 49 z 129 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów