Strona 48 z 129 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 1282

Wątek: Eos 60D

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Fakt faktem, że podoba mi się kształt body :-D Nabrało fajnych kształtów.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    radzi sobie podobnie do 50D i 7D - różnica... hmm.. w LR3 do skorygowania, a kręcenie filmów masz w kamerze... co za czasy, że wyznacznikiem dobrego aparatu jest to czy ma kamerę...

#
    Filmy to już podstawa. A jeśli zajmujesz się fotografią ślubną i do oferty dołączysz możliwość zrobienia klipu to masz silny atut w ręce

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wimir Zobacz posta
    Niezupełnie.

Żaden z aparatów, które miały premierę na Photokina 2010 nie doczekał się jeszcze tzw. "in-depth review" na dpreview.com. Ci, którzy się postarali, mogli liczyć na "Hands-on preview". Takiego właśnie, obszernego opisu i pierwszych wrażeń z użytkowania aparatu doczekali się m.in.: Canon 60D, Olympus E-5, Pentax K-5 i paru innych.

Jakkolwiek, w żadnym wypadku nie można mówić o obszernym teście, który zwykle okazuje się po kilku miesiącach od premiery jak choćby ten, opublikowany przeszło 2 miesiące od premiery test Canona 7D http://www.dpreview.com/reviews/canoneos7d/

Podobnie jest z polskimi serwisami. Fotopolis.pl na przykład, informację o wspomnianym Canonie 7D zamieścił 1.09.2009 http://www.fotopolis.pl/index.php?n=9487, a na test przyszło czekać do 6.11.2009 http://www.fotopolis.pl/index.php?n=9871
    Nie mam w ręce żadnego przykładu, aczkolwiek mam wrażenie, że przynajmniej kilak testów, które czytałem były oparte o modele przedprodukcyjne. Stąd też moje zdziwienie.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Nie mam w ręce żadnego przykładu, aczkolwiek mam wrażenie, że przynajmniej kilak testów, które czytałem były oparte o modele przedprodukcyjne. Stąd też moje zdziwienie.
    Tylko w przypadku modeli przedprodukcyjnych najczęściej producenci nie pozwalają zamieszczać zdjęć z tego aparatu. Można opisać jak się nim fotografuje, ale najważniejszego nie zobaczysz.
    Same testy też muszą chwilę potrwać, przetestować taki aparat dokładnie to nie jest godzina roboty. Aparatów co prawda nie testowałem, ale robiłem testy innego sprzętu i potem pisałem artykuły o tym, to jest sporo pracy. Samo napisanie tekstu to 3 - 4 godziny jak się ma zebrane dane. A wcześniej trzeba zrobić sporo zdjęć, przemielić je przez programy testowe. Potem jeszcze test skleić graficznie w całość.

Domyślnie

Witam,

już pomalutku są coraz lepsze oferty :

http://cgi.ebay.ie/Canon-EOS-60D-DSL...item4cf1e9a975

W tej chwili 907 € + ok 40 transport, czyli przy dość niskim obecnei kursie 4.03 wychodzi 3.816,90 z dwuletnią gwarancją.

Pozdrawiam,

Jacek

Domyślnie

[QUOTE=jacek-ie;880456]Witam,

już pomalutku są coraz lepsze oferty :

http://cgi.ebay.ie/Canon-EOS-60D-DSL...item4cf1e9a975

Ciekawie wypada porównanie cen (body) Canona 60D z Canonem 50d.
    w Stanach różnica stanowi 150 USD (Adorama)
    w UK różnica to ok. 150 funtów (amazon.co.uk),
    a w Polsce? Ceny w Fotojokerze na dzień dzisiejszy 4066-2692= więcej niż 300 funtów różnicy ??:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przeciez to od dawna wiadomo, tak bywa w krajach miodem i mlekiem plynacych.

Coś już napisał

Domyślnie

W tym momencie, naprawdę lepiej wziąć 7D. Stosunkowo niewielka dopłata do o klasę lepszego body. Choć obrazek będzie pewnie identyczny.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

No dziś jestem po macaniu body w Fotojockerze. Ogólnie fajnie leży podobnie jak 50D (jak dla mnie) ale malutkie jakieś gabarytowo :-D
    Kurdę w pierwszej chwili gdy go zobaczyłem za szybą obok 50-tki to pomyślałem sobie, że to przejściówka pomiędzy 550D, a 50D ;-)
    Różnice w cenie pomiędzy 50 i 60 nie nastraja optymizmem za nowość rynkową.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Dotąd nie zależało mi specjalnie na ruchomym wyświetlaczu, ale po wypróbowaniu w sklepie, fotografowanie z Live View trzymając aparat na brzuchu jak 6x6 z matówką i kominem bardzo mi pasuje.

I chyba ostrzy kontrastowo trochę szybciej. Już nie trzeba udawać zombie z Live View.

Strona 48 z 129 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów