Ktoś już kupił i może coś ciekawego powiedzieć?
fotografia & jazz
No właśnie, ktoś już wydał kasiorę na to cudo? :-D
po ogladnieciu sampli z 60d na optycznych jestem milo zaskoczony. Iso 6400 jak dla mnie bardzo ladne.
Miałem ten aparat w rękach kilka godzin. Wrażenia mieszane. Ergonomia/korpus zdecydowanie lepiej niż 550D i ...gorzej niż 50D oraz 7D.
Moje niewprawne oko różnic w jakości zdjęć (porównywałem z 550D) nie zauważyło, zarówno przy 50 1,4 jak i 17-85. Fachową ocenę pozostawiam bardziej zaawansowanym forumowiczom, napisałem tylko swoje refleksje![]()
po małej zabawie 60D w fotojokerze muszę powiedzieć, że nie jest tak źle z body - owszem, jakby mniejsze (w porównaniu do 50D, choć nie jest przecież mniejsze), bardziej plastikowe, ale nadal dość solidne, górny LCD i górne przyciski w porządku, jedynie - przy pierwszym spotkaniu - tylne przyciski (menu, info, Q) i tylne kółko to porażka, pełen plastik-fantastik jak w serii xxxxD (pomijając, że tam nie ma kółka), ale zapewne będzie się można do tego przyzwyczaić.
odchylany LCD fajny, jakość obrazka bardzo dobra, nie trzeszczy, nie 'ryla się' - IMHO jest okay. tylko czy tego się szuka w lustrzance?
anyway do zakupu - w cenie ~4100,- - mnie aparacik w żaden sposób nie przekonał.
gdybym miał teraz kupować cropa, to jednak wolałbym grubo tańsze 50D, albo minimalnie droższe 7D.
http://www.e-fotojoker.pl/product/ca...-eos-60d-body/
pozdro.,
m.