Strona 37 z 129 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 1282

Wątek: Eos 60D

Dopiero zaczyna Awatar grregorry1
    Miasto
    Ireland / Cork

Domyślnie

A ja dzis się bawiłem 60-tka i niestety zostane przy 40d. Fajan lekka konstrukcja, dobrze trzymajaca sie w dłoni ale dla mnie wada jest pokrętło nastaw programów. Zeby przełaćzyć np z Programu P na Pv to najpierw trzeba nacisnac przycisk usytuowany na szczycie tego pokrętła. Może to nie duża wada ale jednak człowiek przyzwyczaił sie do "starszych rozwiązań".
    Moje zdjęcia. www.gsfoto.cba.pl

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grregorry1 Zobacz posta
    A ja dzis się bawiłem 60-tka i niestety zostane przy 40d. Fajan lekka konstrukcja, dobrze trzymajaca sie w dłoni ale dla mnie wada jest pokrętło nastaw programów. Zeby przełaćzyć np z Programu P na Pv to najpierw trzeba nacisnac przycisk usytuowany na szczycie tego pokrętła. Może to nie duża wada ale jednak człowiek przyzwyczaił sie do "starszych rozwiązań".
    Czyżby Canon uczył się ekh^H^H"ergonomii" od Nikona?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Takie pokrętło to duża zaleta. Mam nadzieję, że Canon szybciutko wprowadzi je we wszystkich korpusach. Nieraz zdarzyło mi się je przypadkowo przestawić, gdy wyciągałem zestaw w pośpiechu z torby lub plecaka.
    A 60d i tak pewnie nie kupie, Canon musi się bardziej postarać nie tylko w pokrętłach

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Czyżby Canon uczył się ekh^H^H"ergonomii" od Nikona?
    Brak pokrętła trybów to najlepsza rzecz u Canona 1D(s) i szczerze nie rozumiem, dlaczego nawet w takich korpusach, jak 5D czy 7D, nie zrobili czegoś podobnego. Duży plus. Większość ludzi używa jednego - dwóch trybów, a przykładów kiedy mi się same kółeczko przekręciło podczas wyciągania z plecaka, torby czy cokolwiek, jest tak dużo, że szkoda nawet wyliczać. Pod względem ergonomii, kółeczko nastaw jest na pierwszym miejscu, na równi z brakiem przycisków ISO, DRIVE, etc, oraz joysticka na gripach.

Myślę że nie żądam zbyt wiele jak na uchwyt do aparatu za ~1000 zł.

Aha, to, co mi się podoba w 7D, a co nie podoba w reszcie, to usytuowanie tylnego kółka nastaw - jest niziutko, przez co nie ma problemu z dosięgnięciem go kciukiem z gripa.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Coś już napisał Awatar Fotomaniac
    Miasto
    Lublin, Kazimierz Dolny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grregorry1 Zobacz posta

A gdzie się bawiłeś, w jakimś sklepie się pokazała 60ka??
    fotografia & jazz

Dopiero zaczyna Awatar grregorry1
    Miasto
    Ireland / Cork

Domyślnie

Nie wiem jak w Polsce ale w irlandii są w cenie 1250 euro (body)
    Moje zdjęcia. www.gsfoto.cba.pl

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Brak pokrętła trybów to najlepsza rzecz u Canona 1D(s) i szczerze nie rozumiem, dlaczego nawet w takich korpusach, jak 5D czy 7D, nie zrobili czegoś podobnego. Duży plus. Większość ludzi używa jednego - dwóch trybów, a przykładów kiedy mi się same kółeczko przekręciło podczas wyciągania z plecaka, torby czy cokolwiek, jest tak dużo, że szkoda nawet wyliczać.
    Ja mam kółko w cyfrze i przyciski w analogu i szczerze powiedziawszy wolę kółko. Może kwestia przyzwyczajenia, bo cyfrówki używam znacznie częściej, ale nie przypominam sobie w ogóle sytuacji, by kółko przekręciło mi się samo.
    Przyciski są lepszym rozwiązaniem z innego względu niż ergonomia, mianowicie łatwiej je uszczelnić.

Pod względem ergonomii, kółeczko nastaw jest na pierwszym miejscu, na równi z brakiem przycisków ISO, DRIVE, etc, oraz joysticka na gripach.
    W tym temacie ciężko mi się wypowiadać, bo nie jestem zwolennikiem gripów (choć przy analogu posiadam).

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Co do wycofania 50D z produkcji... jak myślicie - jak długo jeszcze będzie dostępny jako nówka w sklepach???

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafi_szymon Zobacz posta
    Co do wycofania 50D z produkcji... jak myślicie - jak długo jeszcze będzie dostępny jako nówka w sklepach???
    Do wyczerpania zapasów oczywiście

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ja mam kółko w cyfrze i przyciski w analogu i szczerze powiedziawszy wolę kółko. Może kwestia przyzwyczajenia, bo cyfrówki używam znacznie częściej, ale nie przypominam sobie w ogóle sytuacji, by kółko przekręciło mi się samo.
    Przyciski są lepszym rozwiązaniem z innego względu niż ergonomia, mianowicie łatwiej je uszczelnić.
    No ale tak obiektywnie patrząc - co łatwiej przypadkowo przestawić - przyciski, czy kółko bez zabezpieczeń I tak kółka używamy raz na jakiś czas, do zmienienia Av na M, albo Tv na coś
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 37 z 129 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów