Strona 26 z 129 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1282

Wątek: Eos 60D

Dopiero zaczyna Awatar adamk9

Domyślnie

Dużo krzyku podczas gdy aparat tak naprawdę jeszcze nie istnieje na rynku. Wcale mnie nie przerażają takie posuniecia jak brak stopu magnezowego, mniejsze rozmiary itp. Ważne natomiast informacje ujawnią się dopiero w trakcie użytkowania sprzętu. Jak szybko i celnie ostrzy, czy tryb seryjny w opisie zgodny jest ze stanem faktycznym, jakie ziarno produkuje, jak dobrze naswietla kadry. I tak naprawdę tylko te dane decydują o tym czy aparat znajdzie swoje miejsce wśród amatorów czy nawet zawodowów. Jeżeli komuś do spełnienia potrzebny jest stop magnezu, to jego sprawa. Jeżeli ktoś uważa, że dobre zdjecia może robić tylko i wyłącznie aparatem jak największych rozmiarów, też jego sprawa. Sam ma 450d i często bym go zamienił na coś mniejszego co daje podobne fotki. Nie bawi mnie obnoszenie się z dużymi rozmiarami sprzętu a często przeszkadza i odchodzę bez zdjęcia. Zamierzam kupić coś leszego już od dłuższego czasu. Jeżeli 60d okaże się w wymienionych przeze mnie wcześniej cechach dobrym aparatem to jestem jak najbardziej za. Sama mozliwośc filmowania to świetny dodatek. Jeżeli będzie jeszcze nieżle funkcjonował to nie mam nic przeciwko temu. Żyjemy w erze miniaturyzacji i nic na to nie poradzimy. Dobry aparat dzisiaj to nie tylko migawka i duży korpus.
    Canon EOS 760D, Canon f/2.8 17-55 IS USM, Canon 70 300 IS USM, Canon 50 f/1,8 II.
    “Kto chce jednym spojrzeniem ująć wiele równocześnie przedmiotów, ten żadnego z nich nie widzi wyraźnie.” - Kartezjusz

Bywalec

Domyślnie

Zdjęcie doskonale oddaje różnice. Od 550D najbardziej odróżnia się szerokością (poza detalami konstrukcyjnymi oczywiście) Coś mi się wydaje że Canon na posiadaczach xxD chce wymusić przesiadkę na droższą xD i "ameryki zapewne tu nie okryłem".

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamk9 Zobacz posta
    Jak szybko i celnie ostrzy, czy tryb seryjny w opisie zgodny jest ze stanem faktycznym, jakie ziarno produkuje, jak dobrze naswietla kadry.
    Ale to wszystko od dawna już wiadomo. 60d to rozwiązania z poprzednich korpusów zamknięte jedynie w nowym opakowaniu. Nic nowego.

Dopiero zaczyna Awatar adamk9

Domyślnie

Jotes25 - jak wiadomo to po co testy aparatów. Ta sama matryca i nieco inny soft mogą dać różne wyniki. Oprócz sprawdzonych komponentów liczy się różnież efektywność ich spakowania w jednej puszce i dobre zgranie odpowiednim softem. Tego jeszcze nie wiemy !
    Canon EOS 760D, Canon f/2.8 17-55 IS USM, Canon 70 300 IS USM, Canon 50 f/1,8 II.
    “Kto chce jednym spojrzeniem ująć wiele równocześnie przedmiotów, ten żadnego z nich nie widzi wyraźnie.” - Kartezjusz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Jakiś taki kurdupel z niego http://www.dpreview.com/previews/canoneos60d/
    Ale odchylany LCD rządzi.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A, no i jeszcze jedna uwaga odnośnie 60D - podoba mi się jedna cecha obrotowego wyświetlacza - możemy go złożyć na czas transportu i bez stresu o porysowanie LCD wrzucić do plecaka. Ciekawe tylko jak będzie wyglądać wytrzymałość tego wynalazku.

Jestem jak najbardziej przekonany do 60D jako do aparatu all-around. Do tego 18-200 i w drogę.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W G1 mam obracany w identyczny sposób wyświetlacz który z racji wieku aparatu sporo przeżył i nie ma z nim żadnych problemów. No ale G1 to nieco inna epoka, księgowi byli mniej upierdliwi Potencjalne źródła problemów przy tego typu wyświetlaczu to:
    1. Taśma łącząca wyświetlacz z elektroniką aparatu
    2. Elementy mechaniczne umożliwiające obrót i odchylanie
    3. Pstryczek odwracający obraz przy obrocie o 180st.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    A, no i jeszcze jedna uwaga odnośnie 60D - podoba mi się jedna cecha obrotowego wyświetlacza - możemy go złożyć na czas transportu i bez stresu o porysowanie LCD wrzucić do plecaka.
    To fakt - może to być zaleta.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    W G1 mam obracany w identyczny sposób wyświetlacz który z racji wieku aparatu sporo przeżył i nie ma z nim żadnych problemów.
    Mam S2 IS i takze od lat zero problemow.

Bywalec

Domyślnie

kiedyś używałem IS3. Zapewniam że wyświetlacz (mocowanie) sporo przeszło, dlatego jestem spokojny o to rozwiązanie w D60 (chyba że podwykonawca będzie Chin )

Strona 26 z 129 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów